زندگی مشترک نیاز به تحمل سختی و تلاش دو طرفه دارد
ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک روانشناس حوزه خانواده گفت: اگر افراد با استفاده از مهارتهای صحیح و معیارهای درست فرد مورد نظر خود را انتخاب کنند، زندگی مشترک چیزی جز آرامش و آسودگی خاطر نیست، اما اگر فرد تصور کند که زندگی مشترک زندگی بدون دغدغه است و فرد مقابل وظیفه مهیا کردن تمامی شرایط را دارد، این رویایی بیش نیست، زندگی مشترک نیاز به ساخته شدن، تحمل سختیها و تلاش دوطرفه دارد.
فریبرز جباریفرد در گفتوگو با ایسنا درخصوص راهکارهای بهبود کیفیت زندگی مشترک برای زوجین، اظهار کرد: با استناد به آمارها و همچنین باتوجه به مسائل و مشکلات موجود در حوزه خانواده، متاسفانه امروزه بسیاری از زوجین قبل از ورود به زندگی مشترک دورههای آموزشی مهارتهای همسرداری و مهارتهای زندگی را طی نمیکنند.
این روانشناس با اشاره به این موضوع که انسان برای ورود به هر شغل و حرفه نیاز به آموختن برخی مهارتها و گذراندن دورههای آموزشی دارد، افزود: در خصوص زندگی مشترک نیز آموختن مهارت و گذراندن دورههای آموزشی اهمیت بسیار بالایی دارد، متاسفانه بسیاری از زوجین بدون مهارتهای لازم وارد زندگی مشترک شده و این موضوع یکی از عوامل از هم گسستن زندگی مشترک محسوب میشود.
وی ادامه داد: بنابراین باتوجه به سابقه چندین ساله کار در حوزه ازدواج و طلاق یکی از توصیههای بسیار مهم بنده برای زوجین جوان جهت ارتقا سطح کیفی زندگی مشترک، گذراندن دورههای آموزشی مهارتهای همسرداری و مهارتهای زندگی قبل از ورود به زندگی مشترک است.
جباریفرد عنوان کرد: از دیگر توصیههای مهم در خصوص ارتقای سطح کیفی زندگی مشترک، توجه افراد به این موضوع مهم است، زندگی مشترک با زندگی دوران مجردی تفاوتهای بسیاری دارد و نباید بین این دو دوره از زندگی مقایسه انجام شود، بسیاری افراد در زمان مجردی تصویری از زندگی متاهلی در ذهن خود مجسم میکنند.
این روانشناس خانواده اضافه کرد: اگر افراد با استفاده از مهارتهای صحیح و معیارهای درست فرد مورد نظر خود را انتخاب کنند، زندگی مشترک چیزی جز آرامش و آسودگی خاطر نیست، اما این موضوع که فرد در تصورات خود تصویرسازی کند که زندگی مشترک زندگی بدون دغدغه است و فرد مقابل وظیفه مهیا کردن تمامی شرایط را دارد رویایی بیش نیست، زندگی مشترک نیاز به ساخته شدن، تحمل سختیها و تلاش دوطرفه دارد، اما متاسفانه برخی از زوجهای جوان چنین تفکری ندارند و انتظار دارند فقط فرد مقابل برای ساخته شدن یک زندگی رویایی تلاش کند.
وی یادآور شد: پنج تا هفت سال اول زندگی به قانون پنج طلایی یا هفت طلایی شناخته میشود، زیرا در این زمان به دلیل قرار گرفتن دو فرد مختلف با ویژگیهای متفاوت درکنار یکدیگر امکان بروز بسیاری از اتفاقات و تعارضها میان آنها وجود دارد.
جباریفرد اضافه کرد: در مدت پنج تا هفت سال اول زندگی زوجین به سه دسته تقسیم میشوند، اولین گروه افرادی هستند که در اثر تعارض و اصطکاکهای پیش آمده فرسوده و خسته شده، نسبت به یکدیگر دلسرد میشوند و بدون هیچ علاقهای در کنار یکدیگر به زندگی ادامه میدهند.
این روانشناس خانواده ادامه داد: گروه دوم افرادی هستند که تحمل پایینی دارند و در اثر فشارها و تنشهای پیش آمده در همین پنج تا هفت سال نخست زندگی درخواست طلاق میکنند و متاسفانه امروزه بسیاری از طلاقها در سالهای اول زندگی مشترک رخ میدهد.
وی افزود: گروه سوم که درواقع بهترین گروه هستند، این افراد پیش از ورود به زندگی مشترک مهارتهای موردنیاز را کسب و در مدت این پنج تا هفت سال تعارضهای زندگی را به خوبی شناسایی و حل میکنند و زندگی خود را با عشق و علاقه ادامه میدهند.
جباری فرد تصریح کرد: توصیه دیگری که برای زوجهای جوان وجود دارد این موضوع است که سعی کنند با توجه به مسائل و مشکلاتی که امروزه نیز وجود دارد، تا حدودی سطح توقعات خود را در حد اعتدال نگه دارند.
این روانشناس خانواده بیان کرد: زوجین جوان میتوانند در حل مشکلات زندگی از خدمات مشاورهای استفاده کنند و از کمک خانواده و اطرافیان برای حل مشکلات استفاده نکنند، زیرا در برخی موارد ورود دیگران برای حل مشکلات منجر به وخیمتر شدن مسائل نیز میشود.
وی تاکید کرد: بنابراین زوجهای جوان از راهکارهایی برای حل مشکلات خود استفاده کنند که این روشها توانایی آموختن مهارتهای زندگی به آنها را داشته باشد، مانند استفاده از مشاور و روانشناسان، همچنین استفاده از روشهای حل مسئله و گفتوگو زوجین با یکدیگر از اهمیت بالایی برخوردار است.
جباریفرد در پایان خاطرنشان کرد: یکی دیگر از موضوعات که در ارتقا سطح کیفی زندگی مشترک اهمیت دارد این موضوع است که افراد نیازهای یکدیگر را بشناسند و برای برطرف کردن نیازهای شریک زندگی خود تلاش کنند، برای مثال نیازهای عاطفی برای خانمها از اهمیت بالایی برخوردار بوده، همچنین برای آقایان نیز حفظ احترام و اقتدار آنها بسیار مهم است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا