اخبار

زنگنه: هر وقت توافق شود به بازار نفت برمی‌گردیم

زنگنه: هر وقت توافق شود به بازار نفت برمی‌گردیم

وزیر نفت در واکنش به زمان بازگشت ایران به بازار نفت گفت: هر وقت توافق شود و تحریم‌ها برداشته شود به بازار نفت برمی‌گردیم.

به گزارش ایسنا، بیژن زنگنه امروز (سه‌شنبه، ۱۱ خردادماه) پس از پایان هفدهمین نشست اوپک پلاس درباره این نشست اظهار کرد: نشست کوتاهی بود، به نظرم تا حدود زیادی تحت تاثیر احتمال بازگشت ایران به بازار نفت قرار داشت.

وی با بیان اینکه در این نشست تصمیم گرفته شد به تولید نفت اضافه نشود، تصریح کرد: نشست بعدی یکم ژوئیه برگزار می‌شود و در آن نشست بازار نفت ارزیابی می‌شود.

وزیر نفت درباره اینکه آیا ایران در این نشست بازگشت خود را به بازار اعلام کرده است، گفت: ما موردی اعلام نکردیم زیرا اعلام نمی‌خواهد، هر وقت توافق شود و تحریم‌ها برداشته شود به بازار برمی‌گردیم.

زنگنه در واکنش به اظهارات بارکیندو، دبیرکل اوپک که گفته است بازگشت ایران باید منظم و شفاف  باشد، پاسخ داد: شفاف هستیم اما درباره منظم بودن هم به‌طور حتم مانند همه کارها با نظم کار می‌کنیم.

وی درباره اینکه آیا ایران، ونزوئلا و لیبی همچنان از کاهش تولید معاف هستند، گفت: بله همچنان معاف هستند.

هفدهمین نشست وزیران نفت و انرژی ائتلاف اوپک پلاس پایان یافت و ۲۳ کشور عضو بر تداوم کنونی افزایش تدریجی تولید تاکید کردند.

براساس تصمیم امروز (سه‌شنبه، ۱۱ خردادماه) نشست وزیران نفت و انرژی اوپک پلاس، تولید نفت کشورهای عضو این ائتلاف در ماه ژوئن ۳۵۰ هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد و از محل کاهش داوطلبانه عربستان ۳۵۰ هزار بشکه وارد بازار می‌شود.

مجموع نفت وارد شده به بازار جهانی در ماه ژوئن ۷۰۰ هزار بشکه در روز خواهد بود.

اعضای اوپک پلاس در پانزدهمین نشست خود تصویب کرده بودند که تولید روزانه این ائتلاف در ماه مه ۳۵۰ هزار بشکه، در ماه ژوئن ۳۵۰ هزار بشکه و برای ماه ژوئیه ۴۵۰ هزار بشکه‌ای افزایش یابد، همچنین اعضا تصمیم گرفته بودند کاهش داوطلبانه روزانه یک میلیون بشکه‌ای عربستان به‌صورت تدریجی در سه ماه مه، ژوئن و ژوئیه به ترتیب ۲۵۰ هزار بشکه در روز، ۳۵۰ هزار بشکه در روز و ۴۰۰ هزار بشکه در روز وارد بازار شود.

اعضای این ائتلاف تصمیم گرفتند صد و هشتاد و یکمین نشست عادی اوپک و هجدهمین نشست مشترک اوپک و غیراوپک (اوپک پلاس) یکم ژوئیه (دهم تیرماه) برگزار شود.

بیانیه پایانی هفدهمین نشست وزارتی اوپک‌پلاس

هفدهمین نشست وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو ائتلاف اوپک‌پلاس امروز (سه‌شنبه، ۱۱ خردادماه) در بیانیه‌ای بر اهمیت ادامه تلاش‌ها برای حفظ توازن بازار نفت تأکید کرد.

وزیران نفت و انرژی ائتلاف اوپک پلاس در هفدهمین نشست به بررسی تقویت  مداوم بنیان‌های بازار، نشانه‌های روشن بهبود تقاضای نفت و کاهش ذخیره‌سازی‌های نفت خام کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی (اونی‌سی‌دی) در پی بهبود شرایط اقتصادی بیشتر نقاط جهان به‌دلیل تسریع برنامه‌های واکسیناسیون پرداختند.

در این نشست همچنین از عملکرد مثبت کشورهای شرکت‌کننده در توافقنامه همکاری (DoC) استقبال شد، مجموع پایبندی اعضا (از جمله مکزیک) به کاهش تولید نفت در ماه آوریل ۱۱۴ درصد اعلام شد که بیانگر روند پایبندی بالای کشورهای شرکت‌کننده در این توافقنامه است.

در ادامه نشست وزارتی اوپک پلاس با توجه به بنیان‌های کنونی بازار نفت و اجماع موجود درباره چشم‌انداز آن بر تعهد کشورهای شرکت‌کننده حاضر در توافقنامه همکاری برای برقراری توازن پایدار در بازار همسو با منافع متقابل کشورهای تولیدکننده، عرضه کارآمد، اقتصادی و مطمئن نفت برای مصرف‌کنندگان و بازگشت عادلانه سرمایه تأکید شد.

بر ادامه تعهد به توافق دهمین نشست وزیران اوپک و غیر اوپک در آوریل ۲۰۲۰ (اصلاح شده در ژوئن، سپتامبر و دسامبر ۲۰۲۰، و ژانویه و آوریل ۲۰۲۱) برای بازگرداندن تدریجی ۲ میلیون بشکه در روز از کاهش عرضه توافق شده با سرعت تعیین شده و با توجه به شرایط بازار تاکید شد.

در عین حال، بر اهمیت حیاتی پایبندی کامل به سهمیه تولید اعضا و استفاده از تمدید فرصت ایجاد شده برای جبران تخطی از سهمیه کاهش تولید تا پایان سپتامبر ۲۰۲۱، با توجه به درخواست کشورهای متخطی، تاکید شد، همچنین مقرر شد برنامه‌های جبرانی باید مطابق بیانیه پانزدهمین نشست وزیران اوپک و غیر اوپک ارائه شود.

بار دیگر تصمیم پانزدهمین نشست وزیران اوپک و غیر اوپک درباره تعدیل تولید ماه ژوئیه ۲۰۲۱، با توجه به بررسی بنیان‌های بازار تایید شد.

اعضا  نیز بر لزوم ادامه ارائه مشاوره و نظارت دقیق بر بنیان‌های بازار و ادامه نشست‌های ماهانه اوپک و غیر اوپک تا پایان دوره تعیین شده در دهمین نشست وزیران اوپک و غیر اوپک در ۱۲ آوریل ۲۰۲۰ تأکید کردند.

در پایان مقرر شد هجدهمین نشست مشترک وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو و غیرعضو اوپک موسوم به اوپک پلاس یکم ژوئیه ۲۰۲۱ (دهم تیرماه) برگزار شود.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *