زوال مهمترین ذخیرهگاه بادامشک منطقه ترشیز
ایسنا/خراسان رضوی کارشناس جنگل و مرتع اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیلآباد گفت: هر چند ذخیرهگاه بادامشک شهرستان خلیلآباد مهمترین ذخیرهگاه در منطقه ترشیز محسوب میشود اما به خاطر خشکسالی و آفات رو به زوال است. احمد بناء طرقی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه ذخیرهگاه بادامشک با مساحت ۳۶۰ هکتار در جنوب شرقی
ایسنا/خراسان رضوی کارشناس جنگل و مرتع اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیلآباد گفت: هر چند ذخیرهگاه بادامشک شهرستان خلیلآباد مهمترین ذخیرهگاه در منطقه ترشیز محسوب میشود اما به خاطر خشکسالی و آفات رو به زوال است.
احمد بناء طرقی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه ذخیرهگاه بادامشک با مساحت ۳۶۰ هکتار در جنوب شرقی شهرستان خلیلآباد قرار دارد، افزود: بیشترین میزان تراکم این درختان در منطقه خود ذخیرهگاه و تپههاست.
وی اظهار کرد: چون مردم محلی برای این ذخیرهگاه جنگلی احترام خاصی قائل هستند، این فرصت مناسبی را برای جلب مشارکت آنها در حفظ و حراست و مراقبت از این ذخیرهگاه فراهم آورده است؛ حتی اگر درختی در این منطقه خشک شود، هرگز آن را برای درست کردن زغال قطع نمیکنند.
این کارشناس جنگل و مرتع اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیلآباد عنوان کرد: مردم این منطقه از قدیم معتقدند که اگر درختی از ذخیرهگاه بادامشک را قطع کنند، اتفاق ناگواری برایشان رخ میدهد و این موجب شده خود اهالی هم در حفظ و احیای ذخیرهگاه جنگلی تلاش کنند.
وی تصریح کرد: از سال ۸۴ برای ذخیرهگاه جنگلی بادامشک شهرستان خلیلآباد طرح مدیریتی تهیه و کارهای مطالعاتی آن انجام شد و تا کنون به منظور جلوگیری از انقراض این ذخیرهگاه پروژههای بیولوژیک بذرکاری و نهالکاری در سطح ۵۰ تا ۶۰ هکتار از اراضی ذخیرهگاهی اجرا شده است.
بناء طرقی بیان کرد: متأسفانه در آخرین بازدیدی که با حضور کارشناسان استان از این محل داشتیم، خشکسالی و آفات موجب شده ذخیرهگاه بادامشک رو به زوال برود.
وی گفت: خشکسالیهای اخیر در کنار آفات و امراض ذخیرهگاه مذکور را تهدید کرده و آن را در معرض انقراض قرار داده است؛ به حدی که نهالهای جوان هم از این خطر مصون نماندند.
این کارشناس جنگل و مرتع اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیلآباد افزود: هر چند برای جلوگیری از خشک شدن این ذخیرهگاه نمونهبرداریهایی توسط کارشناسان استان انجام شده و منتظر جواب هستیم ولی اگر راهی هم باشد، به تنهایی نخواهیم توانست آن را انجام دهیم و برای حفظ و نجات نهالهای جوان نیاز به مشارکت و همراهی شهروندان داریم.
وی با بیان اینکه کاهش شدید اعتبارات موجب شده طی ۴ سال گذشته هیچ کار اجرایی نتوانیم در منطقه انجام دهیم، اظهار کرد: برخی از این درختان بالغ بر ۱۵۰ سال سن دارد.
بناء طرقی تصریح کرد: هر چند این تنها ذخیرهگاه مهم شهرستان خلیلآباد است اما از سویی چرای دام هم به تهدیدی تبدیل شده که میطلبد دامداران همکاری لازم را داشته باشند.
وی عنوان کرد: چون این ذخیرهگاه در منطقه نقاب و میرآباد قرار دارد، دامداران این ۲ روستا را ساماندهی نمودهایم و برای ۴۱ دامدار پروانه مرتعداری صادر کردهایم.
کارشناس جنگل و مرتع اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیلآباد گفت: هر چند تا کنون به مساحت ۷۰۰۰ هکتار طرح مرتعداری را تهیه نمودهایم اما برای تخصیص بودجه و بهبود مرتع کار خاصی انجام نشده است.
وی بیان کرد: علیرغم اینکه در کل منطقه ترشیز مانند ذخیرهگاه بادامشک خلیلآباد با این میزان تراکم نداریم اما اگر به آن رسیدگی نشود، بین ۱۰ تا ۱۵ سال آینده آن را از دست خواهیم داد و باز گرداندن آن غیر ممکن خواهد بود.
انتهای پیام
برچسب ها :احمد بناء طرقی ، بادامشک ، بادامشک منطقه ترشیز ، ترشیز ، جنگل و مرتع اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیلآباد ، جنوب شرقی شهرستان خلیلآباد ، خراسان رضوی ، ذخیرهگاه بادامشک ، ذخیرهگاه بادامشک شهرستان خلیلآباد ، ذخیرهگاه بادامشک منطقه ترشیز ، زوال ، شهرستان خلیلآباد ، کارشناس جنگل و مرتع اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیلآباد ، منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیلآباد
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0