ایسنا/لرستان یک کارشناس ارشد گیاهشناسی گفت: زیره منبع عالی مواد معدنی نظیر آهن، مس، کلسیم، پتاسیم، منگنز، سلنیوم، روی و منیزیم است.
نیما زیوداری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه ادویه زیره منبع عالی مواد معدنی نظیر آهن، مس، کلسیم، پتاسیم، منگنز، سلنیوم، روی و منیزیم است، اظهار کرد: مس و آهن در تولید گلبولهای قرمز خون مورد نیاز هستند، روی به کار کردن چندین آنزیم کمک میکند که رشد و توسعه، تولید اسپرم و گوارش را در بدن تنظیم میکنند در حالی که پتاسیم به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک میکند.
وی افزود: همچنین این دانه ها حاوی ویتامینهای حیاتی بسیاری مثل آ، ایی، ث و نیز تعدادی از ویتامینهای مختلط ب هستند.
زیوداری با اشاره به اینکه دانههای زیره منبع غنی فیبر رژیمی هستند، عنوان کرد: طبق نظر متخصصان تغذیه فقط ۱۰۰ گرم، مصرف توصیه شده از فیبر را برای انسان تأمین میکند که برای سلامت هاضمه حیاتی است و مانع یبوست میشود.
این کارشناس ارشد گیاه شناسی ادامه داد: فیبر در دانههای زیره، نقش ضد سرطانزا را ایفا کرده و علاوه بر این سطح کلسترول بد را پایین میآورند.
وی افزود: خوردن روغن دانه زیره برای خلاص شدن از شر تنفس بد بو و بیماریهای لثه، مفید است.
زیوداری با اشاره به اینکه یکیاز محبوبترین ادویهها بین مردمان آسیا زیره سبز است که علاوهبر عطر و طعم خوبش دنیایی از فواید دارویی درمانی دارد که تقریبا همه ما به آنها نیاز داریم.
این کارشناس ارشد گیاه شناسی ادامه داد: فوایدی مانند رفع انواع مشکلات گوارشی از قبیل کولیک، قلنج، نفخ و سو هاضمه و … ازجمله فواید برشمرده شده برای زیره است.
وی عنوان کرد: دانه زیره گیاهی برای آشپزی بوده که بومی آسیا است، با تمام این اوصاف مانند هر گیاه و داروی دیگر زیره نیز میتواند در صورت مصرف بیش از حد عوارضی را به دنبال داشته باشد.
زیوداری تأکید کرد: ازجمله عوارض زیاده روی در مصرف زیره سبز می توان به آروغ زدن، آسیب کبدی، سقط جنین، اثرات تشدید خواب و اعتیادآور، قاعدگی سنگین زنان و پریودهای سخت، عدم مفید بودن برای افراد دیابتی و زنان شیرده، سوزش سر دل و … اشاره کرد.
این کارشناس ارشد گیاه شناسی عنوان کرد: زیره دارای خواص درمانی بی نظیری است اما مثل تمامی مواد طبیعی موجود در طبیعت مصرف مداوم و بی رویه آن عوارض جانبی به دنبال دارد پس طبق قانون همیشگی مصرف باید اعتدال را رعایت کنیم تا دچار مشکل نشویم.
منبع:ایسنا