“زیستبوم استارتاپی و دانشبنیان” اولویت دولت در تحقق رونق تولید
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری در دیدار با رییسجمهوری کشورمان گزارشی از فعالیتها و برنامههای این معاونت در حوزه رفع چالشها و اقلام تحریمی، در جهت حل مشکلات کشور، تاسیس کارخانجات نوآوری و مراکز نوآوری، شرکتهای دانشبنیان، استارتاپها و زیستبوم کارآفرینی و نوآوری ارائه داد.
به گزارش ایسنا، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییسجمهور از دیدار نوروزی با حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رییسجمهوری کشورمان، گفتوگو پیرامون زیستبوم کارآفرینی و نوآوری، رفع چالشها و اقلام تحریمی، جهتگیری جدید دانشگاهها و مراکز پژوهشی در جهت حل مشکلات کشور، تاسیس کارخانجات نوآوری و مراکز نوآوری، شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها و تحقیقات مرز دانش گفت و ادامه داد: رییسجمهوری به مناسبت فرارسیدن سال جدید و ایام شعبانیه، فرصتی ویژه به گفتوگو درباره دستاوردها، ضرورتها و برنامههای معاونت علمی و فناوری در خصوص توسعه زیستبوم کارآفرینی، نوآوری و اقتصاد دانشبنیان شرکتهای دانش بنیان اختصاص دادند.
ستاری با بیان اینکه دغدغه و تلاش کاروان علمی و فناوری در راستای توجه جدی دولت به ویژه شخص رییس جمهوری به محورهایی چون تحول اشتغالزایی و ارزشآفرینی با توسعه شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها است، ادامه داد: در جلسه پس از گزارشی از فعالیتها و برنامههای معاونت علمی و فناوری، رییسجمهوری اهمیت تلاش، تأکید و اهتمام در حوزه دانشبنیان و نوآوری را بیان کردند.
به گفته معاون علمی و فناوری رییسجمهوری، پیشرفت اقتصاد کشور با تولید دانشبنیان و ایجاد اشتغال ارزشآفرین همواره مورد تأکید ایشان بوده است. بر همین اساس شرحی از فعالیتهای صورت گرفته و دستاوردها بیان شد که رییسجمهوری ضمن قرار گرفتن در جریان دقیق برنامه و اولویتهای پیشروی معاونت برای تحقق اقتصاد دانشبنیان، بر ضرورتها و لازمههای حرکت اثرمند در این مسیر به عنوان نیاز و اولویت نخست کشور نکاتی را یادآور شدند.
اهتمام ویژه رئیس جمهور به دانشبنیانها
رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: خوشبختانه رئیس جمهور از ابتدای دولت یازدهم توجه ویژهای به شرکت های دانش بنیان و همچنین استارتاپها دارند، به طوری که اجرایی سازی قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان و گسترده شدن فرش حمایتی زیر پای فعالان فناور و کارآفرین در دولت یازدهم کلید خورد، مطابق گزارشی که من از کمیت و کیفیتها ارائه دادم، رییس جمهوری ضمن تأکید بر این موضوع، مثالهایی قابل درک و روشن بیان کردند و من متوجه شدم ایشان به این حوزه دقت ویژهای دارند و نکاتی را در این خصوص مطرح کردند.
ستاری با بیان اینکه زیستبوم کارآفرینی و نوآوری شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها مولود دولت یازدهم است، اظهار کرد: ماحصل این توجه ویژه نقشآفرینی بیش از ۴۳۰۰ شرکت دانشبنیان و هزاران استارتاپ با درآمدی بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان و ایجاد هزاران شغل در اقتصاد کشور از دولت یازدهم به این سو بوده است.
قرارداد تولید بیش از ۲۰۰ واکسن و دارو
وی به برنامه معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در راستای رونق تولید محصولات دانشبنیان اشاره کرد و ادامه داد: رییسجمهوری در جریان توانمندی شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها در حوزههای گوناگون قرار دارند؛ به طور مثال در حوزه تولید داروهای زیستفناوری قرارداد تولید بیش از ۲۰۰ قلم دارو و واکسن با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که سال ۹۷ با نقشآفرینی بخش خصوصی و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منعقد شد، به سمع و نظر ایشان رسید.
ایجاد بستر مناسب برای جوانان خلاق
معاون علمی و فناوری رییس جمهور از تأکید ویژه رییسجمهوری کشورمان به موضوع جوانان خلاق، کارآفرین و نخبه و استارتاپی، تأکید ایشان بر ایجاد زمینههای حفظ و ماندگاری استعدادهای برتر گفت و ادامه داد: برنامههای بنیاد ملی نخبگان برای بازگشت استعدادهای برتر به کشور در حال انجام است که سال گذشته زمینهساز بازگشت بیش از یک هزار و چهارصد نخبه ایرانی غیرمقیم از صد دانشگاه برتر به کشور شد که تلاش برای فراهم کردن محیط مساعد ایجاد شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها انگیزهبخش این افراد بوده است. رییسجمهوری نیز با تأکید و شناخت کافی به این موضوع بر ادامه این روند و اهتمام هرچه بیشتر بر ایجاد بستر مناسب برای جوانان خلاق تأکید کردند.
رفع چالشهای ملی و اقلام تحریمی
ستاری، از نقشآفرینی کسبوکارهای دانشبنیان و استارتاپها در تحقق بخشیدن به رونق تولید و تأمین نیاز کشور به اقلام تحریمی (رفع چالشهای ملی و اقلام تحریمی)، تاسیس کارخانجات و مراکز نوآوری و هایتک گفت و ادامه داد: نگاه و عنایت ویژه رییسجمهور و شناخت روشن به اهمیت این موضوع ها، چراغ راه کاروان علمی و فناوری قرار گرفت؛ این توجه و شناخت موجب شده است تا فعالان دانشبنیان و استارتاپی، همچون گذشته که همراه و یاور اقتصاد کشور بودهاند، با انگیزه مضاعف، تلاش خود را برای رونق تولید و تأمین نیاز کشور به کالاهای تحریمی به کار ببندند.
به بیان معاون علمی و فناوری رییسجمهوری شاید اگر این توجه از سوی عالیترین مقام اجرایی کشور، نبود و مسیر اقتصاد دانشبنیان و استارتاپها، رویکرد به سرمایههای انسانی و اهمیت یک فضای مناسب برای بالندگی نهالهای کارآفرینی و نوآوری وجود نداشت، مسیر دیگری رقم میخورد. از این همراهی و همدلی مشفقانه رییسجمهوری سپاسگزارم و امیدوارم این توجه، الگوی فرهنگ ساز و راهنمای کشور برای حرکت در مسیر اقتصاد دانش بنیان باشد.
انتهای پیام