ایسنا/خراسان جنوبی رئیس اداره منابع طبیعی درمیان اظهار کرد: اجرای سازههای آبخیزداری در شهرستان درمیان دو قنات را احیا میکند.
امان الله مرادی، امروز چهارشنبه ۲۳ تیرماه از اتمام دو سازه آبخیزداری در این شهرستان خبر داد و گفت: عملیات اجرایی سازه سنگ و ملات سرریز در بالا درست قنات نصرآباد روستای نگینان حوزه فخرود به پایان رسید.
به گزارش ایسنا، وی افزود: برای اجرای این سازه بیش از ۲۴۰ میلیون تومان هزینه شده است که علاوه بر احیای قنات روستای پایین دست بیش از ۳۰۰ نفر از مزایای آن بهرهمند میشوند.
رئیس اداره منابع طبیعی درمیان با اشاره به لزوم اجرای بیشتر این سازهها برای نجات جان قناتها بر اثر خشکسالی ادامه داد: یک سازه دیگر نیز با حجم خاکریز ۲۱ هزار متر مکعب در روستای دره عباس با اعتبار ۵۵۰ میلیون تومان احداث شد.
مرادی، این سازه نیز یک قنات را در روستای پایین دست تحت تاثیر قرار میدهد که ۶۰ خانوار از آن بهرهمند میشوند، گفت: این سازه با مشارکت بنیاد علوی در حوزه فخرود اجرا شده است که با توجه به مشارکت مطلوب بین این بنیاد و اداره منابع طبیعی این مشارکتها ادامه خواهد داشت.
مرادی افزود: هنوز در بیشتر عرصههای منابع طبیعی این شهرستان به تعداد زیادی از سازههای بزرگ و کوچک آبخیزداری نیاز داریم و برای احداث این سازهها نیاز است کارهای مطالعاتی انجام شود که بر این اساس امیدواریم با اختصاص اعتبارات کارهای مطالعاتی این عرصهها را انجام دهیم و سازهها را اجرایی کنیم.
وی با اشاره به اینکه در قنواتی که بالادست آنها سازه آبخیزداری احداث شده، اظهار کرد: اگر سازه حتی یک مرتبه هم آبگیری شده باشد، بسته به نوع سازه، خشکسالی دو تا سه سال باعث کاهش دبی آب قنوات نخواهد شد.
رئیس اداره منابع طبیعی درمیان یادآور شد: احداث سازههای آبخیزداری در بالادست قنوات و آبگیری آنها علاوه بر مهار روانآب و سیلاب و کاهش خسارت آن به اراضی کشاورزی، با افزایش دبی آب قنوات باعث رونق کشاورزی و خوشنودی کشاورزان شده است.
منبع:ایسنا