اخبار

سرقت بلای جان صنعت برق گیلان

سرقت بلای جان صنعت برق گیلان

ایسنا/گیلان مدیرعامل شرکت توزیع برق گیلان گفت: سرقت تجهیزات صنعت برق در استان خسارت میلیاردی وارد کرده است.

محمدرضا هنرمند امروز در نشست خبری این شرکت گفت: گیلان با دارا بودن بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار مشترک یکی از بزرگترین و پرتراکم‌ترین شرکت توزیع برق در کشور است.

وی افزود: سال قبل در گیلان ۲۳۰۰ مگاوات برق تولید و ۱۸۰۰ مگاوات برق مصرف شد و می‌توان گفت که سال خوبی را سپری کردیم اما پیش بینی می‌شود پیک مصرف برق در استان به ۲۳۰۰ مگاوات برسد.

افزایش ده درصدی مصرف برق در اردیبهشت ماه امسال

وی از افزایش ده درصدی تولید برق در اردیبهشت ماه امسال نسبت به سال گذشته در گیلان خبر داد و با اشاره به اینکه این میانگین افزایش مصرف در کشور ۲۰ درصد بوده است، خاطرنشان کرد: این در حالیست که در تیرماه سال گذشته که گرمای بیشتری داشتیم فقط پنج درصد افزایش برق در استان رخ داده بود.

هنرمند در ادامه از بدهی ۱۵۳ میلیارد تومانی مشترکان برق به شرکت توزیع برق گیلان خبر داد و گفت: پرداخت به موقع بهای برق موجب می‌شود که انجام پروژه های برق استان نیز سرعت بیشتری به خود بگیرد.

مدیرعامل شرکت توزیع برق گیلان با بیان اینکه علاوه بر اینکه پرداخت دیرهنگام بدهی مشترکین منجر به کند شدن اجرای پروژه‌های صنعت برق می‌شود، تصریح کرد: شرایط آب و هوایی استان نیز یکی دیگر از عواملی است که موجب می شود که گیلان نسبت به استان‌های دیگر برای اجرای پروژه‌ها و ارتقای تجهیزات با مشکل مواجه شود به گونه ای که از ۳۶۵ روز سال به طور میانگین ۱۸۰ روز می‌توان به انجام کارها پرداخت و سایر روزها با بارش باران و برف مواجه هستیم.

۴۵ درصد مشترکین برق گیلان خوش مصرف هستند     

وی تاکید کرد: علاوه بر پرداخت به موقع بهای برق، مدیریت در مصرف برق نیز می‌تواند کمک موثری به صنعت برق استان کند و از سال گذشته مشترکین برق به سه دسته، کم مصرف، خوش مصرف و پرمصرف تقسیم شده‌اند که در گیلان ۱۶ درصد از مشترکین کم مصرف، ۴۵ درصد خوش مصرف، ۲۹ درصد پرمصرف و ۱۰ درصد جزء سایر مصارف محسوب می‌شوند.

هنرمند با اشاره به اینکه هرساله شاهد افزایش تعرفه برق در استان هستیم و بر اساس مصوبه هیئت وزیران در همه تعرفه‌های برق شاهد افزایش هفت درصدی تعرفه برق هستیم، به مشترکین پر مصرف ۱۶ درصد دیگر به تعرفه بهای برق افزوده می‌شود و در مجموع تعرفه بهای برق پرمصرف‌های گیلان ۲۳ درصد افزایش پیدا می‌کند و این فرایند تا اخر سال ادامه دارد.

وی افزود: مشترکینی که بالای ۲۰۰ کیلو وات ساعت در فصل عادی و در فصل گرما بیش از ۴۰۰ کیلو وات مصرف داشته باشند جز پرمصرف‌ها خواهند بود.

خسارت ۳۰ میلیارد تومانی رمز ارزها به صنعت برق گیلان

مدیرعامل توزیع برق گیلان در خصوص خاموشی‌ها که اخیر مشکلات عدیده‌ای را به وجود آورده است، گفت: از جمله دلیل اعمال خاموشی‌ها می‌توان به کاهش ذخیره پشت آب سد سفیدرود، گرمی هوا و رمز ارزها می‌توان اشاره کرد.

وی تصریح کرد: رمز ارزهای غیرمجاز در سطح استان ۳۳ مورد تاکنون کشف شده است که بر ۳۰ میلیارد تومان خسارت وارد شده است.

هنرمند گفت: کارگروه‌های متعددی تشکیل شده است تا بتوانیم تابستال امسال را با کمترین مشکلات سپری کنیم.

وی در خصوص مشکلاتی که خاموشی‌ها برای مردم به خصوص در فصل امتحانات و شیوع کرونا ایجاد کرده است، افزود: آزاری که به مشترکان به دلیل خاموشی ها می‌رسد، قابل انکار نیست و شرکت توزیع برق هم به هیچ وجه از این خاموشی‌ها خوشحال نیست.

مدیرعامل توزیع برق گیلان تصریح کرد: ما نیز در همین جامعه زندگی می‌کنیم و می‌دانیم که مشکلات وجود دارد اما ناچار به اعمال خاموشی‌ها هستیم.

هنرمند با اشاره به یکی از راهکارهای کوتاه مدتی که توسط وزارت نیرو در حال انجام است، اظهار کرد: نیروگاه هایی که در زمستان گذشته تعمیر نشدند، امسال در حال تعمیر هستند، و این خاموشی ها کمک می کند که در کشور با بحران جدی مواجه نشویم.

وی افزود: سهمبه خاموشی در هر استان حدود ۲۰ درصد پیک مصرف آن است و نباید فکر شود که در حق مردم استان ما اجحافی می‌شود.

سارقان تجهیزات برق و خسارت جدی به این صنعت   

شرکت توزیع برق گیلان در خصوص نشستی که اخیرا با بخش صنعت استان داشت، گفت: صنایع می‌توانند با تکنیک‌هایی ما را برای مدیریت برق استان همراهی کنند و امسال بنا داشتیم از این ظرفیت بهره بیشتری بگیریم.

وی در خصوص قطعی برق یکی از محله های رشت به مدت ۶ ساعت گفت: این قطعی برق ربطی به جدول خاموشی ها نداشت و به دلیل سرقت تجهیزات برق مردم این محله مجبور شدند که این همه ساعت قطعی برق را متحمل شوند.

هنرمند گفت: پارسال هشت میلیارد از تجهیزات برق را به سرقت بردند و متاسفانه سرقت تجهیزات برق مشکلات زیادی را برای ما فراهم آورده است و بلای جان این صنعت شده است.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *