سرکشی از ۳۶ هزار خانواده شهید در طرح سهشنبههای تکریم
ایسنا/چهارمحال و بختیاری دبیر ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه طرح سهشنبههای تکریم از تابستان سال گذشته در کشور آغاز شده است، گفت: در سال گذشته از ۳۶ هزار خانواده شهید سرکشی شده است.
به گزارش ایسنا، آیین افتتاحیه نخستین دوره طرح ملی ترنم فهما با جضور رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور و اعضای شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد چهارمحال و بختیاری ۲۲ تیرماه در مجتمع لاله شهرکرد برگزار شد.
حمیدرضا ارزانی-رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در این آیین با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری دارای تنوع فرهنگها و اقوام است، اظهار کرد: در رتبهبندی کانونهای فرهنگی، مساجد این استان نیز جایگاه ویژهای دارند.
وی با بیان اینکه در کشور ۲۶۲۰ کانون فرهنگی وجود دارد، افزود: حدود ۲۰۰۰ نفر از افراد فعال در این کانونها را بانوان تشکیل میدهند.
ارزانی در ادامه یکی از مشکلات کشور را نبود اعتماد به جوانان عنوان و بیان کرد: طبق فرموده رهبر معظم انقلاب، کار باید به جوانان سپرده شود، اما جوانان نیز باید از بزرگترها مشورت بگیرند.
دبیر ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد تاکید کرد: کانونهای فرهنگی تلاش میکنند در قالبهای نوین مردم، کودکان و آحاد ملت را جذب کرده تا در مسجد با پروردگار ارتباط برقرار کنند، برای این کار نیز نیازمند آموزش بوده و آموزش مقطع خاصی ندارد.
ارزانی با اشاره به اینکه کانونهای فرهنگی هنری مساجد تلاش زیادی را انجام میدهند، یادآور شد: با وجود تلاشهای زیاد به کانونها، جایزه کمی اختصاص داده میشود، سال گذشته، ۹۳ میلیارد تومان از هزینه خود صرف کانونها کردهاند، این در حالی است که اعتبار تخصیص داده شده از سوی کشور به کانونها یک پنجم این مبلغ است.
وی با بیان اینکه طرح سهشنبههای تکریم از تابستان سال گذشته در کشور رقم خورده است، افزود: در سال ۹۹، از ۳۶ هزار خانواده شهید سرکشی شده است.
کانونهای مساجد وظیفه رصد حوادث پیرامون را دارند
در ادامه این آیین احمد راستینه نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کانونهای مساجد بهتنهایی هویتی ندارند، اظهار کرد: هویت واقعی کانونها از مساجد گرفته میشود، در واقع کانونها بهعنوان شعاع بیرونی مراکز نور یعنی مساجد عمل میکنند.
نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر کانونها بهدرستی عمل نکنند، نقش مساجد نیز در جامعه کمرنگ میشود.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: تصمیم در خصوص شکلگیری کانونهای بسیج در مساجد نیز باعث حفظ و حراست از مساجد میشود، هر جا پایگاههای فعال در مساجد حضور دارند، مراکز نور رونق گرفته و مسائل زندگی مردم را سامان میدهند.
راستینه با بیان اینکه کانونهای مساجد وظیفه رصد حوادث پیرامون را دارند، یادآور شد: باید دو مفهوم عبادت و عبودیت را متوجه شد، زیرا همه عبادتها باید منجر به عبودیت شود، در واقع کانونهای مساجد راه را برای رسیدن به پروردگار فراهم میکنند.
وی با بیان اینکه شناخت مقدمه تربیت است، گفت: کانونهای فرهنگی مساجد مهمترین نقطه جوشان برای اتصال به مسبر عبادت برای نیل به عبودیت هستند.
نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان بیان کرد: رسالت کانونهای مساجد، قبل از ترویج فرهنگ کتابخوانی، نزدیکی جوانان به مساجد است، خروجی هر کار تشکیلاتی باید تربیت نیرو باشد.
وی در پایان بیان کرد: مقام مسجد بسیار بالا است، اگر خروجی کار مسجد، سبب عصبانیت دشمن شد یعنی کار در مساجد بهدرستی انجام شده است.
آغاز طرح ترنم فهما در چهارمحال و بختیاری
محمدرضا مظاهری مسئول ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور نخستین دوره کانونهای ترنم فهما ( تربیت نیروهای مردمی کانونهای مساجد) را آغاز کرده است، اظهار کرد: آیین اختتامیه این دورهها از چهارمحال و بختیاری آغاز خواهد شد.
دبیر کانونهای فرهنگی هنری مساجد چهارمحال و بختیاری به محورهای طرح نقش کانونهای فرهنگی مساجد در گام دوم انقلاب اشاره و بیان کرد: آشنایی با سند تحول ستاد، مهارت تولید محتوا و انتقال تجارب از جمله محورهای این طرح است.
در پایان این آیین ابراهیم شریفی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه برگزاری دورههای آموزشی یکی از ویژگیهای کانونهای پویا است، اظهار کرد: شرایط روز برای برگزاری دورههای آموزشی درنظر گرفته میشود و فراگیران با شرایط روز آشنا میشوند.
وی خاطرنشان کرد: جدی گرفتن این دورهها از چند جهت حائز اهمیت است، بدین جهت که از فضای مجازی زمان خود نباید عقب افتاد.
منبع:ایسنا