گردشگری

سفرهایی که نگرانی‌های کرونایی را بیشتر کرد

سفرهایی که نگرانی‌های کرونایی را بیشتر کرد

درپی افزایش سرعت واکسیناسیون در کشور طی هفته‌ها و ماه گذشته سفرهای داخلی و خارجی رشد چشمگیری داشته و همین مساله سبب شده تا به گفته کارشناسان کرونا در برخی شهرها به ویژه مناطق مرزی شدت بگیرد و مردم باید در این ایام و تا ایمنی‌ بالاتر، بیشتر رعایت کنند.

 درپی افزایش سرعت واکسیناسیون در هفته‌ها و ماه گذشته، ایران از وضعیت قرمز و نگران کننده کرونایی خارج شد اما در کنار آن اتفاق دیگری هم رخ داد و آن اینکه سفرهای داخلی برون شهری و سفرهای خارجی هم شدت گرفت و رکوردهای عجیب و غریبی در این زمینه به ثبت رسید.

به گونه‌ای که در همین هفته‌های گذشته آمار تردد بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هزار خودرو در محورهای مواصلاتی کشور به ثبت رسید و مسافرت‌های خارجی نیز افزایش چشمگیری داشت اما کارشناسان حوزه بهداشت و درمان نگران این مسئله هستند و در شرایطی که بر اساس آنچه در ستاد ملی مقابله با کرونا درباره ترددهای بین استانی و سفرهای برون شهری بر اساس طرح کنترل هوشمند کرونا در حال تصمیم گیری و اجراست، کارشناسان نگران شیوع بیشتر ویروس کرونا در کشور هستند.

دکتر پیام طبرسی – عضو کمیته علمی کشوری کرونا– با تاکید بر لزوم بررسی وضعیت شهرهای قرمز کرونایی در کشور، گفت: هر چند در کل آمارهای کرونا در کشور رو به کاهش است اما هنوز احتمال بروز موج ششم وجود دارد.

وی افزود: یکی از الزامات بهداشتی مسافرت نکردن است. متاسفانه در این زمینه موفق نبودیم. افرادی که به خارج از کشور می‌روند. در این مدت تعداد زیادی افراد برای مراسم اربعین رفتند، تعداد زیادی از افراد به ترکیه رفتند و. ‌..، وقتی این افراد بازمی‌گردند، هنوز غربالگری مناسبی نداشتیم. بر این اساس احتمال ورود بیماری از مرزها را جدی می‌کند. اینکه بیماری در نیمه های شرقی و غربی و لب مرزها مقداری بالا رفته، ممکن است علتش همین باشد. مهمترین اقدام هم این است که نظام تست‌گیری را قوی کرده و افزایش واکسیناسیون داشته باشیم. تا زمانیکه واکسیناسیون به بالای ۸۰ درصد نرسیده، صحبت از بازگشایی بدون محدودیت می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

عضو کمیته علمی کشوری کرونا گفت: هنوز اتفاق خاصی در زمینه پیشگیری نیفتاده که مثلا ظرفیت هواپیماها ۱۰۰ درصد شود یا مسافرت ها و ویژه مسافرت های خارجی باز شود. اکنون بسیاری از مردم مسافرت خارجی را آغاز کردند که خطرناک است. مثلا جایی مانند ترکیه در اوج بیماری است و اکثر مسافرانی که می‌روند و برمی‌گردند، بیمار می‌شوند و بیماری را آورده و انتقال می‌دهند. حال نمیدانیم که در آنجا جهش جدیدی هست یا خیر و طول می‌کشد که جهش را شناسایی کنیم. بنابراین اینها مواردی است که تا زمانیکه به واکسیناسیون ۸۵ درصدی نرسیدیم باید رعایت کنیم.

حالا با توجه به این وضعیت باید دید چه اتفاقی برای سفرهای برون شهری می‌افتد و آیا پروتکل‌ها برای کنترل هوشمند کرونا تغییر خواهد کرد یا آنکه محدودیت‌های کرونایی برای سفرهای خارجی و داخلی کاهش پیدا خواهد کرد.

منبع: ايسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *