استان ها

سندروم “درد میوفاسیال” چیست؟

سندروم "درد میوفاسیال" چیست؟

 شمار زیادی از مردم، در سنین مختلف از جوانی تا کهنسالی دچار دردهایی در نواحی کتف و گردن می‌شوند، اکثر این افراد پش از مواجهه با این نوع درد و گرفتگی در خود و دیگران، احتمال دچار شدن به دیسک گردن را به عنوان عامل اصلی مطرح می‌کنند اما آیا علت واقعی، آسیب به مهره‌های گردن است؟

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، احساس درد و گرفتگی شدید در ناحیه کتف و گردن همیشه مربوط به مشکلات مثل دیسک گردن نیست، بلکه ممکن است فرد مواجه شده با این مشکل، دچار “سندروم درد میوفاسیال” شده باشد که گاهی با دیسک گردن اشتباه گرفته می شود.

به گزارش ایسنا به نقل از علوم پزشکی شیراز، محمد طحامی؛ در خصوص این سندروم گفت: سندروم درد میوفاسیال همان درد مزمن ماهیچه‌ای است که در مواردی می تواند در اثر آسیب‌های ماهیچه‌ای، فعالیت‌های بیش از اندازه و انقباض‌های طولانی مدت ایجاد شود.

این متخصص ارتوپدی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شایع ترین نقطه شروع درد را پشت کتف بیمار عنوان و اضافه کرد: در این حالت احساس درد در یک یا چند نقطه در پشت کتف شروع و با پیشرفت بیماری، درد به گردن، پشت قفسه سینه، بازو و حتی به انگشتان دست هم می رسد.

او ادامه داد: گاهی مبتلایان به این سندروم همزمان با بروز درد، احساس ضعف در عضلات بازو، دست و همچنین احساس گزگز و سوزش در انگشتان دست خود دارند؛ در اوایل بیماری ممکن است با ضربه زدن روی نقطه دردناک احساس کاهش درد به بیمار دست دهد، اما با پیشرفت بیماری احساس درد نیز شدیدتر می شود.

این متخصص ارتوپدی با بیان اینکه تشخیص سندروم درد میوفاسیال با گرفتن یک شرح حال و معاینه قابل تشخیص است، اظهار کرد: نشستن طولانی مدت، قرار دادن دست در یک وضعیت نادرست، فعالیت های فیزیکی شدید و استرس های روحی می تواند زمینه ای برای شروع این بیماری باشد.

طحامی یادآور شد: سندرم درد میوفاسیال قابل ‌پیشگیری نیست، اما می توان از عواملی که باعث تشدید این بیماری می شود، جلوگیری کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با معرفی بیشتر راهکارهای پیشگیری از این مشکل به پرهیز از نشستن طولانی مدت، کاهش فشار بر روی عضلات، پرهیز از فعالیت های فیزیکی شدید، خواب مناسب و درمان هر گونه افسردگی زمینه‌ای اشاره کرد.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *