اخبار 23

سهم فرهنگ اصفهان از بودجه ۱۴۰۰

سهم فرهنگ اصفهان از بودجه ۱۴۰۰

ایسنا/اصفهان رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر اصفهان، با شرح ردیف‌های مهمی که در بودجه فرهنگی شهر برای سال ۱۴۰۰ گنجانده‌شده، خبر می‌دهد که به‌زودی، کلنگ ساخت تئاتر شهر اصفهان در چهارباغ به زمین می‌خورد و پردیس موسیقی نیز در منطقه پنج ساخته می‌شود.

فریده روشن در گفت‌وگو با ایسنا اظهار می‌کند: رقم بودجه‌ای که برای سال ۱۴۰۰ در شورای شهر تصویب شد، ۹ هزار و ۵۷۰ میلیارد تومان بود که از این مبلغ ۲۹ درصد سهم جاری و ۷۱ درصد سهم عمرانی است.

او با اشاره به سهم حوزه‌های مختلف از بودجه ۱۴۰۰ می‌گوید: ۳۹ درصد از بودجه سال آتی مربوط به حمل‌ونقل و ترافیک، ۱۸ درصد مربوط به خدمات شهری، ۱۵ درصد مالی، اقتصادی، ۱۴ درصد برنامه‌ریزی و توسعه انسانی، ۶ درصد فرهنگی و اجتماعی و ۴ درصد نیز مختص حوزه معماری و شهرسازی است.

رئیس کمیسیون فرهنگی ورزشی شورای شهر اصفهان خاطرنشان می‌کند: این بودجه بر مبنای برنامه ۱۴۰۵ پی‌ریزی شده که اهداف عمدۀ کاهش آلاینده‌ها و مسائل زیست‌محیطی، همچنین رشد و رونق گردشگری و فرهنگ و هنر را دنبال می‌کند به همین دلیل سهم حمل‌ونقل بیشتر شده و سهم حوزه فرهنگی_اجتماعی نیز نسبت به سال قبل دو درصد افزایش داشته و به رقم ۴۱۹ میلیارد تومان رسیده است.

به عقیده روشن، علت ناکامی بسیاری از پروژه‌ها با وجود داشتن شکلی زیبا و معماری اصولی، فقدان پیوست فرهنگی است. او در این باره توضیح می‌دهد: به دلیل اثرگذاری فرهنگ بر تمام حوزه‌ها، در این دوره از شورا تلاش ما این است بر این مسئله تأکید داشته باشیم که هر گونه پروژه عمرانی سطح شهر باید مجهز به پیوست فرهنگی باشد؛ به‌این‌ترتیب، سیاست‌ها و اولویت‌های کمیسیون فرهنگی در حوزه عمران نیز دنبال و به سرمایه‌های انسانی و اجتماعی، مشارکت مردم توجه ویژه می‌شود و درنهایت آن پروژه نیز به بهره‌برداری مطلوب خواهد رسید.

رئیس کمیسیون فرهنگی ورزشی شورای شهر اصفهان بهبود فضاهای فرهنگی در مناطق کم برخوردار با توجه به بحث عدالت محوری و انجام پروژه‌های محرک توسعه برای محرومیت‌زدایی را از دیگر مباحثی دانست که در بودجه ۱۴۰۰ به آن توجه ویژه شده است و با ایجاد زمین‌های بازی، خانه‌های فرهنگی و فرهنگسراها عملیاتی می‌شود؛ چنان‌که در سال ۱۳۹۹ شاهد ساخت فرهنگسرای استاد جمشید مظاهری، بازیکده محمودآباد و احداث فرهنگسرای کودک در مناطق محروم شهر بودیم.

روشن یادآور می‌شود: توسعه حمایت از سازمان‌های مردم‌نهاد از دیگر سیاست‌های فرهنگی است که در سال ۱۴۰۰ بر آن تأکید داریم. در همین راستا با تکیه‌بر مفهوم شهروندی فرهنگی، که سه مفهوم شهر معناگرا، شهر زیست پذیر و شهر انسان‌محور را در خود گنجانده و شهروندان را به دسته‌های مختلفی چون شهروند هویت مدار، اخلاق مدار، خلاق، سالم، مطالبه گر و مشارکت‌جو تقسیم می‌کند، برنامه‌هایی در سطح شهر اجرا خواهد شد تا فرهنگ‌سازی درستی در این رابطه صورت بگیرد.

او ادامه می‌دهد: به‌منظور بهبود اقتصاد فرهنگ و هنر، ایجاد زیرساخت‌های فرهنگی در مناطقی که از سالن تئاتر و سینما بی‌بهره‌اند در بودجه ۱۴۰۰ دیده‌شده است.

رئیس کمیسیون فرهنگی ورزشی شورای شهر اصفهان اعلام می‌کند: بعد از جلسه‌ای که با سرمایه‌گذار مشارکتی پروژه تئاتر شهر داشتیم قرار شد به‌زودی کلنگ ساخت تئاتر شهر در قطعه زمینی که روبروی سینما سپاهان در چهارباغ قرار دارد به زمین بخورد و طبق قولی که داده‌اند بعد از یک سال نیز به بهره‌برداری می‌رسد.

روشن، دربارۀ آخرین وضعیت سینما همایون که به‌عنوان یکی از مکان‌های مورد نظر برای ساخت تئاتر شهر از آن نام‌برده می‌شد، توضیح می‌دهد: پیگیر مسئله سینما همایون نیز هستیم و با حوزه هنری جلساتی داشته‌ایم تا تهاتری انجام شود و بتوانیم در آینده روی این محل نیز کار کنیم.

او خبر می‌دهد: بناست که در مجموعه گل نرگس واقع در منطقه پنج شهر اصفهان، یک پردیس موسیقی داشته باشیم. طراحی این پردیس نیز به‌زودی انجام می‌شود تا مجموعه‌های فرهنگی هنری شهر افزایش پیدا کند.

رئیس کمیسیون فرهنگی ورزشی شورای شهر، احداث پردیس فرهنگی تفریحی صحرای سودان در منطقه ۱۴، احداث مجموعه فرهنگی بافت فرسوده در قائمیه و احداث پارک و بازیکده ایثار با رویکرد شهر دوستدار کودک در منطقه ۱۲ را ازجمله برنامه‌هایی می‌داند که به بسترسازی برای توسعه فرهنگ و ورزش همگانی کمک خواهد کرد.

روشن می‌افزاید: بودجه ویژه‌ای در سال ۱۴۰۰ برای داشتن یک مسیر تندرستی از پل بزرگمهر تا ناژوان در نظر گرفته‌شده است. همچنین، برای طراحی و اجرای پاتوق شهری جهت پروژه‌های بهسازی محیطی در بافت ناکارآمد شهر اصفهان ۱۱ میلیارد تومان و برای طراحی و اجرای پاتوق شهری با رویکرد بهسازی محیطی در محدوده تاریخی اصفهان به ویژه در مناطق یک و سه، اعتباری معادل چهار و نیم میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

او دربارۀ سهم گردشگری از بودجه سال آتی شهر می‌گوید: تقریباً بودجه خوبی برای توسعه گردشگری در نظر گرفته‌شده و بناست که یک مسیر گردشگری از کوه دنبه تا کوه آتشگاه اجرایی شود که مسیر بسیار مناسبی خواهد بود. همچنین با توجه به اهمیت احیای تپه اشرف در بالا بردن ظرفیت اصفهان به منظور توسعه گردشگری، مبلغ دو و نیم میلیارد تومان برای مشارکت در احیای این تپه تاریخی اختصاص یافته است.

رئیس کمیسیون فرهنگی ورزشی شورای شهر، خبر می‌دهد: یک و نیم میلیارد تومان برای طرح شهروند دیپلمات در بودجه ۱۴۰۰ در نظر گرفته‌شده تا در جهت تقویت جایگاه، برند و ظرفیت اصفهان در شهرهای خواهرخوانده و همچنین در جهت ارتقای ارتباطات بین‌المللی شهر به کار گرفته شود.

روشن با اشاره به اینکه اصفهان تنها شهر ایران است که موفق به دریافت نشان شهر دوستدار کودک از طرف یونیسف شده تصریح می‌کند: تأکید ما بر این است که رشد بصری کودکان در شهر افزایش پیدا کند، چراکه کودکان آینده‌سازان شهر هستند و هر مبلغی که در این زمینه خرج شود، نه هزینه بلکه سرمایه‌گذاری است. به همین خاطر بودجه خوبی برای بحث‌های زیرساختی این مقوله در منطقه ۱۵ و دبیرخانه شهر دوستدار کودک در نظر گرفته‌شده است و امیدواریم با عملیاتی شدن آن بتوانیم این نشان را برای شهر حفظ کنیم.

او درباره سهم صنایع‌دستی از بودجه ۱۴۰۰ توضیح می‌دهد: ازآنجاکه اصفهان به‌عنوان شهر خلاق صنایع‌دستی از سوی یونسکو شناخته‌شده، بودجه خوبی را برای ارتقای اقتصاد فرهنگ و هنر در نظر گرفته‌ایم تا برنامه‌هایی نظیر شنبه خلاق، برپایی نمایشگاه از آثار فاخر هنرمندان صنایع‌دستی، برگزاری حراج صنایع‌دستی و همچنین برپایی رویداد بین‌المللی جشنواره صنایع‌دستی که در آن نشان دست خلاق اهدا می‌شود اجرا شود و اثرگذار باشد.

توانمندسازی بانوان از دیگر برنامه‌هایی است که به گفته رئیس کمیسیون فرهنگی ورزشی شورای شهر در بودجه ۱۴۰۰ موردتوجه قرارگرفته است و در همین راستا توان و مهارت افزایی و حمایت از زنان سرپرست خانوار به‌ویژه در منطقه ۱۴ اصفهان دنبال می‌شود. در همین راستا نیز برای احداث مرکز توانمندسازی آسیب دیدگان اجتماعی شهر اصفهان نیز مبلغ پنج میلیارد تومان اعتبار در بودجه مصوب شده است.

روشن خبر می‌دهد که بودجه‌ای یک میلیارد و نیمی برای رسیدگی به گرمخانه‌ها و کارتن‌خواب‌ها در بودجه ۱۴۰۰ دیده‌شده و قرار است فضاهای بدون دفاع شهری با مبلغی در حدود سه میلیارد تومان از حالت بی‌دفاعی خارج شوند تا به این وسیله امنیت زنان شهر حفظ شود و سیمای بصری آن نیز بهبود پیدا کند.

او می‌افزاید: برای اجرای طرح‌های شاخص زیباسازی شهری ۲۵ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده و  مبلغی که برای مناسب‌سازی مکان‌ها برای سالمندان و معلولان در بودجه ۱۴۰۰ در نظر گرفته‌شده نیز تأثیرگذار است.

رئیس کمیسیون فرهنگی ورزشی شورای شهر اصفهان در پاسخ به این سؤال که آیا برای حمایت از هنرمندان سینما و تئاتر در دوران کرونا در بودجه ۱۴۰۰ نیز مبلغی در نظر گرفته‌شده یا خیر؟ اظهار می‌کند: در بودجه سال ۱۳۹۹ به این مسئله توجه داشتیم و در سال ۱۴۰۰ نیز این مبلغ افزایش داشته و به سه میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان رسیده است. بودجه مصوب برای حمایت و مشارکت در تولید مستندهای سینمایی کوتاه حول محور اصفهان دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و مبلغ حمایت از تئاتر اصفهان نیز یک میلیارد و ۳۰۰ میلیارد تومان است.  شکل هزینه کردن این بودجه هم به تأکید شورا، اعلام فراخوان و مصاحبه است تا شخصی تصمیمی گرفته نشود. خوشبختانه امسال نیز به همین شیوه پیش رفتیم و طی بازدیدهایی که از فرایند داوری آثار داشتم به‌خوبی این مسئله رعایت شد.

روشن در ادامه خاطرنشان می‌کند: برای تبدیل فضاهای باز مترو و فرهنگسراها به محلی برای فعالیت هنرمندان صنایع‌دستی و موسیقی، دو و نیم میلیارد تومان در نظر گرفته شده و برای ایجاد و احداث فرهنگسراهای در گذر با استفاده از جداره خیابان‌ها، یک میلیارد تومان تخصیص یافته که یک سرفصل جدید در بودجه شهر بوده است. همچنین برای بازسازی مساجد و اماکن فرهنگی سه میلیارد تومان و برای بازسازی هنرسرای خورشید نیز سه میلیارد تومان تخصیص یافته است.

به گفته این عضو شورا، برای ساماندهی و توسعه باغ بانوان طلوع و پردیس بانوان، رقم هفت‌ میلیاردی در بودجه ۱۴۰۰ دیده‌شده است.

رئیس کمیسیون فرهنگی ورزشی  شورای شهر اصفهان خبر می‌دهد: برای تملک خانه‌های تاریخی ارزشمندی که در حال از بین رفتن هستند، ۲۱ میلیارد تومان در بودجه ۱۴۰۰ اصفهان در نظر گرفته‌شده و پنج میلیارد نیز برای مرمت و احیای خانه‌های تاریخی شهر اختصاص پیداکرده است.

او می‌گوید: در مباحث مختلف هوشمندسازی شهر اصفهان نیز مجموعا حدود ۲۵ میلیارد تومان برای سال ۱۴۰۰ مصوب شده است.

روشن،  با اشاره به اینکه در بودجه ۱۴۰۰ برای اولین بار ردیفی با عنوان پروژه‌های مشارکتی محله‌ای در نظر گرفته شده، اظهار می‌کند: با توجه به اینکه تدوین برنامه جامع شهر اصفهان با مشارکت مردم صورت گرفت و نیازهای محلات در آن لحاظ شد، بودجه‌ای معادل ۱۱۰ میلیارد تومان برای حل مشکل محلات از طریق پروژه‌های مشارکتی با اهالی هر محله نیز در بودجه ۱۴۰۰ مصوب شد.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *