تاریخ انتشار : شنبه 23 اکتبر 2021 - 22:54
کد خبر : 14074

سه راه مقابله با خاموشی‌ها

سه راه مقابله با خاموشی‌ها

ایسنا/همدان دبیر کمیسیون انرژی مجلس اصلاح و کاهش فرسودگی های شبکه برق، افزایش بازدهی نیروگاه های فعلی و احداث نیروگاه های جدید را سه راه مقابله با خاموشی ها برشمرد و گفت: اگر وزارت نیرو پنج سال قبل این سه راهکار را پیگیری می کرد، در حال حاضر کشور با مشکل کمبود برق مواجه نبود و

سه راه مقابله با خاموشی‌ها

ایسنا/همدان دبیر کمیسیون انرژی مجلس اصلاح و کاهش فرسودگی های شبکه برق، افزایش بازدهی نیروگاه های فعلی و احداث نیروگاه های جدید را سه راه مقابله با خاموشی ها برشمرد و گفت: اگر وزارت نیرو پنج سال قبل این سه راهکار را پیگیری می کرد، در حال حاضر کشور با مشکل کمبود برق مواجه نبود و تا زمانی که به این سه راهکار توجه نکنیم، خاموشی ها ادامه خواهد داشت.

دکتر هادی بیگی‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه به علت عدم تولید برق به میزان مورد نیاز، در حال حاضر با کمبود برق مواجه شدیم، اظهار کرد: براساس نظرات کارشناسی، یکی از راهکارهای مقابله با خاموشی های فعلی، اصلاح و کاهش یا حذف فرسودگی های شبکه است که سبب کاهش تلفات برق می شود اما اصلاح شبکه دو سال زمان می برد.

وی با اشاره به اینکه مصرف برق در فصل زمستان به ۴۰ هزار مگاوات و در فصل تاسبتان به ۶۰ هزار مگاوات می رسد، تصریح کرد: افزایش بازدهی و اصلاح نیروگاه های فعلی به نیروگاه های دارای راندمان بالاتر و سیکل ترکیبی و نیز احداث نیروگاه های جدید دو راه دیگر مقابله با خاموشی ها است.

دبیر کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: اصلاح نیروگاه ها در صورتی که جهادی کار کنیم و از نظر اعتبار مشکلی نداشته باشیم، سه سال زمان می برد. برای ساخت نیروگاه جدید نیز با احتساب ساخت توربین گازی و بخار، در مجموع پنج تا هفت سال زمان نیاز است.

وی مطرح کرد: در صورتی که وزارت نیرو پنج سال قبل این سه راهکار را پیگیری می کرد، در حال حاضر کشور با مشکل کمبود برق مواجه نبود و تا زمانی که به این سه راهکار توجه نکنیم، خاموشی ها ادامه خواهد داشت.

بیگی نژاد با تأکید بر اینکه کمیسیون انرژی مجلس این سه راهکار را از وزارت نیرو مطالبه می کند، گفت: قطعی روزانه برق علاوه بر ایجاد مشکلاتی در حوزه آموزش و پژوهش برای دانشجویان و دانش آموزان و به خطر افتادن وضعیت سلامت بسیاری از بیماران، به تولید و اقتصاد کشور ضربه می زند و بسیاری از کارخانجات، کارگاه ها یا گلخانه ها با مشکلات جدی مواجه شدند.

وی به ضرورت اطلاع رسانی صحیح و به موقع برنامه خاموشی ها به مردم اشاره و خاطرنشان کرد: مصرف برق استخراج غیرقانونی رمز ارزهای دیجیتال، حدود ۱۵۰۰ مگاوات تخمین زده شده است و استخراج کنندگان این رمز ارزها علاوه بر بازی با نان مردم، با جان مردم نیز بازی می کنند.

وی افزود: به علت عدم تدارک وزارت نیرو در تأمین برق ماینرها، باید با شناسایی و کنترل برق و اینترنت مصرفی این ماینرها توسط یک سیستم هوشمند، از استخراج غیرقانونی آنها جلوگیری کرد که نیازمند فراهم سازی امکانات لازم و همکاری چندین ارگان است.

دبیر کمیسیون انرژی مجلس در پایان یادآور شد: امسال به علت کمبود بارندگی، نیروگاه های آبی با کمبود ۳۰۰ مگاواتی برق مواجه شدند و با احتساب برق مصرفی استخراج قاچاقی رمز ارزها، در مجموع با کمبود ۴۵۰ مگاواتی برق مواجه هستیم.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.