سوغاتیهای شیرین کردستان را بشناسید
ایسنا/کردستان رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار سنندج، با اشاره به شیرینیهای پر مصرف در ایام نوروز، گفت: شیرینیهای خشک، تر، مخلوط، کیک یزدی، نارگیل، گردویی و دانمارکی در ایام نوروز بیشتر خریداری میشود. به گزارش ایسنا، این استان نیز همانند سایر مناطق کشور داری شیرینیهای خاص و سایر خوراکی هایی است که مجموعاً سوغات استان را
ایسنا/کردستان رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار سنندج، با اشاره به شیرینیهای پر مصرف در ایام نوروز، گفت: شیرینیهای خشک، تر، مخلوط، کیک یزدی، نارگیل، گردویی و دانمارکی در ایام نوروز بیشتر خریداری میشود.
به گزارش ایسنا، این استان نیز همانند سایر مناطق کشور داری شیرینیهای خاص و سایر خوراکی هایی است که مجموعاً سوغات استان را تشکیل می دهد.
مهم ترین شیرینی خاص شهر سنندج، شیرینی کنجد است، که در دو نوع «شکری» و «گزانگبین» در محل های فروش شیرینی عرضه میشود.
شیرینی گزانگبین
شیرینی انگبین، شهد حاصل از حشرهای است که در کوهستانها و دشتهای کردستان میتوان از درختی به نام انگبین به دست آورد.
برای تهیه شیرینی کنجدی گزانگبین یا کنجدی گزو (در زبان محلی مردم کردستان)، کنجد را بو میدهند و در ادامه کار شهد انگبین را اضافه کرده و پس از آن بر روی سطحی پهن کرده و برش میدهند، شکل ظاهری این شیرینی قطعات منظمی از کنجد فشرده شده است که بسیار مقوی و خوشمزه است .
شیرینی کنجدی شکری
این نوع از شیرینی کنجدی هم مانند شیرینی کنجد گزو است با این تفاوت که به جای شهد انگبین، شهد شکر را به کنجد بو داده میافزایند .
از سایر شیرینی ها می توان به نان برنجی، بادام سوخته و نوعی باسلوق اشاره کرد که معمولاً توسط گردشگران به عنوان سوغاتی خریده میشود.
نوعی شیرینی به نام «کماج» و نوعی حلوا سوهانی از شیرینیهای محلی شهرستان بیجار محسوب میشود.
برساق
اگر مسیرتان به سمت شهر بیجار افتاد، حتما سراغ نان روغنی محلی کردستان به نام برساق را از مردم محلی شهر بگیرید.
نان برساق از ترکیب آرد، شکر، شیر، تخم مرغ و طعم دهندههای مختلف تهیه و درون آن را با گردو شکر و دارچین پر کرده و سپس آن را در روغن سرخ میکنند ، البته علاوه بر شهر بیجار، این نان را میتوان در سایر شهرهای استانهای غربی کشور نیز تهیه کرد .
انواع تخمه بو داده آفتابگردان از سوغاتیهای شهرستان سقز بوده و به علت وضعیت جغرافیایی و کوهستانی کردستان خشکبار به عنوان سوغات در تمام شهرستان استان عرضه میشود.
در شهرستان بانه نیز نوعی مویز سیاه که شربت آن بسیار مقوی و مغزی است در آبمیوه فروشیها عرضه میشود.
سقز یکی از سوغاتیهای کردستان و به طور کلی استانهای غربی ایران است، سقز صمغ درخت بنه است که معمولا در فصل پاییز از این درخت خارج میشود.
مردم کردستان به خوبی با خواص این صمغ آشنایی دارند و از آن به عنوان آدامس استفاده میکنند، در سفر به کردستان، میتوانید برای دوستان و آشنایانتان سوغاتی سقز ببرید.
از دیگر سوغاتیهای کردستان که میتوان در شهر سنندج تهیه کرد، بادام سوخته کردستان است؛ بادام سوخته مخلوطی از بادام و شکر یا عسل است، مردم شهر سنندج معمولا به جای قند، این شیرینی را با چایشان میل میکنند .
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار سنندج، مظفر ارج، در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه کردستان، اظهار کرد: نرخ مصوب دولتی شیرینی در میان تمام اقلام جزء اولویت یک است که کمیسیون نظارت باید تصویب کند.
ارج در ادامه با اشاره به اینکه نرخ شیرینی مراحل خاصی را طی میکند، تصریح کرد: تولیدکنندگان شیرینیپزی آنالیز نرخ را به اتاق اصناف میدهند و بعد از بررسیهای کامل در صورت توافق قیمتها مشخص میشود.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار سنندج، با اشاره به اینکه کمیسیون نظارت در طول سال یک بار قیمت شیرینی را افزایش میدهد، بیان کرد: به دلیل شرایط کنونی امسال دو بار نرخ شیرینی تغییر کرد اما باز هم جوابگوی تولیدکنندگان شیرینی نبود.
ارج گفت: هیچ کدام از واحدهای شیرینیپزی که برندهای خاص خود را دارند با وجود اینکه قیمیت شرینیها جوابگو نبود اما راضی به پایین آوردن کیفیت شیرینی نبودند.
وی افزود: معمولا در ایام نوروز مردم بیشتر از شیرینیهای شیرینی خشک، تر، مخلوط، کیک یزدی، نارگیل، گردویی و دانمارکی که اقلام پر مصرف در استان هستند خریداری میکنند.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار سنندج، در ادامه گفت: باقلواهای سفارشی استانبولی، انواع سویسی، روسی، هلندی و همچنین نوعی دیگر شیرینی به نام شیرینی سنتی که شامل نان برنجی، گنجدی گز، کاک و خرمایی در بازار موجود است که در روزهای آخر پایان سال طرفداران خاص خود را دارد.
ارج با اشاره به قیمت بالای آجیل اعلام کرد: متاسفانه امسال توان خرید مردم در زمینه آجیل نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته و تنها 1.10 دهم درصد افراد توانستهاند آجیل و خشکبار شب عید خریداری کنند.
وی بیان کرد: تعداد 60 واحد عرضه آجیل و خشکبار، در سنندج وجود دارد که امسال به دلیل سه برابری قیمت متاسفانه وضعیت فروش خوب نیست.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار سنندج، با اشاره به اینکه 150 واحد شیرینیپزی فعال در سنندج موجود است، خاطرنشان کرد: تعدادی از این شیرینیپزیها خود نیز تولیدکننده هستند و تعدادی هم از تولیدکنندگان به عنوان توزیع، شیرینی خریداری میکنند.
ارج یادآور شد: تمام شیرینیپزیها استان نرخ نامه دارند و قیمت ها کاملا مصوبی و با نظارت کمیسیون تصویب شده است.
منبع: ايسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0