اخبار 25

سیاست نهاد رهبری در سیستان وبلوچستان صداقت در کار و قانون‌مداری است

سیاست نهاد رهبری در سیستان وبلوچستان صداقت در کار و قانون‌مداری است

ایسنا/سیستان و بلوچستان نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان وبلوچستان گفت: سیاست نهاد رهبری در امور اهل سنت استان، صداقت در کار و شفافیت و قانون‌مداری است.

حجت الاسلام والمسلمین مصطفی محامی در نشست علمای شاخص اهل سنت استان گفت: از ابتدای ماموریت در سیستان‌و بلوچستان مبنای فعالیت ما بر تعامل و مشارکت حداکثری اهل سنت در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری ها بوده و سیاست ما صداقت در کار و شفافیت و قانون‌مداری بوده و هست.

امام جمعه زاهدان افزود: در جلسات مختلف و گفتگو های متعدد با علمای اهل سنت به برخی از بی اعتمادی ها اشاره کردیم و خواستار تلاش برای رفع بی اعتمادی ها در استان شدیم و در خصوص برخی مطالبات صورت گرفته باید بدانیم که مطالبات دو طرفه خواهد بود وهمت وتلاش دوطرفه را نیز می طلبند.

محامی بیان داشت: تلاش های زیادی در سطح استانی وکشوری، برای ایجاد نگاه واحد بین مسئولان در تعامل با اهل سنت صورت گرفته و خوشبختانه در شرایط کنونی وفاق خوبی بین مسئولان برای پیگیری و حل مشکلات استان ایجاد شده است، ولازمه نتیجه بخش بودن آن هم، هماهنگی و یک صدایی ماست.

وی ادامه داد: با دسته بندی و فهرست بندی مشکلات استان و با حضور جمعی‌ مسئولان استان در مرکز و جلسه با مسئولان ارشد کشور پیگیر مطالبات و مشکلات مردم استان بوده ایم که این مشکلات به تدریج قابل حل خواهد بود.

نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان اظهار کرد: یک صدایی استان در بیان مشکلات به مرکز کشور و حفظ آرامش و همدلی در بین مردم منجر به آغاز پروژه‌های مختلف و شتاب قطار پیشرفت در استان شده و باید توجه داشته باشیم که ناهماهنگی، آشوب و التهاب ترمز دستی پیشرفت استان را خواهد کشید.

وی عنوان کرد: تشکیل شوراهای مختلف از جمله راه اندازی شورای افتاء از دیگر برنامه های مدنظر بوده که سعی داریم تا با برنامه ریزی های لازم شورای افتاء را بر اساس فقه حنفی تشکیل دهیم تا مبنای بسیاری از کارها قرار گیرد.

وی به لزوم ایجاد تحول در حوزه های علمیه اهل سنت تاکید کرد و افزود: نیاز است تا حوزه های علمیه اهل سنت پاسخگوی نیاز های روز جامعه باشد که در این جهت تلاش های زیادی صورت گرفته و همچنان باید ادامه دار باشد.

وی گفت: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان مجموعه مستقلی است که با شورای برنامه‌ریزی مدارس علمیه اهل سنت همکاری می‌کند و ارائه طرح های شورای برنامه ریزی  در صورتی در سیستان ‌وبلوچستان به اجرا درخواهد آمد که متناسب با اقتضائات استان باشد.

حجت الاسلام والمسلمین محامی گفت: طبق گفتمان های صورت گرفته در جلسات شورای آموزش در نهایت مقرر شد مشکلات و چالش ها در استان مشخص و همه یکصدا شویم و سپس به دنبال پیگیری مسائل از مرکز کشور باشیم.

وی با بیان این که پیشنهاد به شورای آموزش این بود که خدمات را برشمرده و هرکدام با استقلال مدارس منافات دارد را حذف خواهیم نمود، ادامه داد: مدیران مدارس اهل سنت در خصوص ارائه خدمات به مدارس اولا از مجموع خدمات فقط یک مورد را منافی استقلال دانستند که گفتیم حذف گردد.

نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان ادامه داد: خدمات به دو شکل خدمات عمومی و خدمات خصوصی در نظر گرفته شد و در نهایت پیشنهاد بر این شد که شورای هماهنگی مدارس علمیه اهل سنت آیین نامه ای را برای ارائه اطلاعات با نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان تنظیم کند که اینکار صورت نگرفت و با نامه های دیگری مواجه شدیم.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: آزادی مذهبی که در قانون اساسی آمده است به معنای این است که وقتی اکثریت کشور مذهب جعفری هستند اینگونه نباشد که مذاهب دیگر را اجازه فعالیت ندهند بلکه سایر مذاهب باید در امور مذهبی خود آزادانه عمل کنند البته به معنای این نیست که اینها از شیعیان بالاتر هستند و از قوانین کشور نیز مستثنی هستند زیرا برخی مسائل حیث مذهبی ندارد و همه ملزم به رعایت آن هستند از جمله ساخت مدارس یا مساجد که از حیث قانون و مدیریت هیچ فرقی بین شیعه و سنی نیست، وچهارچوب وضوابط خاص خودش را دارد.

وی گفت: حوزه‌های علمیه شیعه زیر نظر شورای مدیریت و برنامه ریزی حوزه علمیه فعالیت می‌کنند و نظارت  به حوزه های علمیه اهل سنت توسط مرکزی زیر نظر سازمان اوقاف تعریف شده است که از میان اهل سنت استان سیستان و بلوچستان نیز چند نماینده در این مرکز حضور دارند و تصمیم گیری در این خصوص توسط خود آن ها صورت می گیرد و باید توجه داشت که نظارت بر حوزه های علمیه شیعه به مراتب بیشتر از مدارس علمیه اهل سنت است.

محامی بیان کرد: در گذشته نیز اعلام کردیم که بنای دخالت در مدارس علوم دینی اهل سنت را نداریم و پیشنهاد دادیم تا آیین نامه همکاری به گونه ای دقیق و منصفانه تهیه ، تدوین و تصویب شود که ماندگار باشد و به شخص خاصی ارتباط پیدا نکند.

وی در ادامه به ارائه چند پیشنهاد پرداخت و گفت: بر اساس  آنچه که در نامه ۶ بندی نوشته و تصویب شده مبنای ارائه خدمات بر اساس آمارها و امتحانات و نمرات کسب شده باشد.

وی ادامه داد: ارائه اطلاعات افراد چه از طریق مدیران مدارس و چه از طریق شورای هماهنگی باید ارائه شود و در ادامه مدارس برای همکاری بیشتر شورای هماهنگی و نهاد آیین نامه ای را تنظیم و گفتمان هایی را صورت دهند و نسبت به شورای برنامه ریزی نیز بهتر است ابتدا صحبت ها در استان یکی شود و سیستم به گونه ای طراحی شود که شائبه دخالت در آن وجود نداشته باشد.

در ابتدای این جلسه مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی امام جمعه مسجد مکی زاهدان نیز تاکید کرد: علمای اهل سنت هیچ گونه خصومتی با نظام جمهوری اسلامی ایران ندارند و همواره دوستدار نظام و همراه رهبر معظم انقلاب ومسئولین بوده اند.

وی ادامه داد: وحدت موجود در منطقه با تلاش های نظام جمهوری اسلامی و علما ایجاد شده است و همه علمای ما در مسیر اعتدال و وحدت حرکت و در برابر ناامنی ها ایستادگی می کنند.

مولوی اسماعیل زهی بیان داشت: ما با حاکمیت جمهوری اسلامی مشکلی نداریم و نظارت را حق نظام می دانیم اما معتقدیم که استقلال مدارس باید حفظ شود.

وی گفت: به همه مسئولان اطمینان می‌دهیم که هیچگونه نگرانی از بابت مدارس علمیه اهل سنت نداشته باشند زیرا کار ما کار فرهنگی است و علمای ما با هیچ گروهک تندرو و افراط گری همراه نیست و به دنبال انجام کار سیاسی نیستیم.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *