ایسنا/اصفهان در خانه ماندن و مبارزه با کرونا، نیازمند صبر است و البته پیروان مکتب اهل بیت عصمت و طهارت، در این زمینه الگوهای خوبی دارند؛ الگوهایی که به آنها یاد میدهند چگونه صبر کنند و چگونه، صبر زیبا داشته باشند.
آغاز سال نود و نه شمسی برابر با بیست و پنجم رجب، روز شهادت امام موسی بن جعفر (ع) است. امامی که صبر در تمام زندگیاش، جلوهای خاص و تام داشت. آن بزرگوار باب الحوائج نام گرفتهاند و شیعیان در طول تاریخ هنگام سختیها و مشکلات به ایشان پناه میبرند و از این ولی خدا میخواهند، تا گره از مشکلات ایشان باز کند. صد البته عنایتها و الطاف آن بزرگوار نیز شامل حال دلسوختگان و پناهجویان بوده است. همینها بهانهای خوب است که از چند کتاب با موضوع زندگی آن بزرگوار، نامی ببریم. کتابهایی که هر کدام میتواند با توجه به نثر، نحوه تدوین و زبان گزارش خود، نیاز بخشی از مخاطبان را برآورده کند.
هفتمین فصل شکفتن
«هفتمین فصل شکفتن» با عنوان فرعی روایتی نو از زندگی و زمانۀ امام هفتم (ع)، به قلم کمال السید و ترجمه حسین سیدی و با همت موسسه فرهنگی انتشاراتی نقش، روانه بازار نشر شده است. این کتاب با نثر ادبی-داستانی خود، شما را به بغداد که نویسنده خود متولد آن شهر است، میبرد. نویسنده با تکیه بر منابع معتبر تاریخی، نقبی به هزار و اندی سال پیش میزند؛ به زمانی که زورقهای خیال با شط آرام لذت و با کشتیهای سرنوشت در رود خروشان خطر جاری میشدند. مترجم در کنار توانایی و تسلط به ادبیات عرب و فارسی، خود از نویسندگان خوش نام به حساب میآید و به همین علت این کتاب میتواند برای دانشجویان، دانش آموزان و علاقمندانی که ذوق ادبی دارند گزینۀ مناسبی باشد.کتاب در قطع رقعی و نخستین بار سال ۱۳۷۹ منتشر شده است.
آفتاب در محاق
«آفتاب در محاق» هم با عنوان فرعی روایت داستانی زندگی امام موسی کاظم (ع) به قلم مرثا صامتی و با همت مرکز آفرینش های ادبی قلمستان به گزینههای انتخابی دوستداران کتاب اضافه شده است. این اثر با ۹۲ داستان کوتاه کوتاه و مینیمال از زندگی امام تنظیم و تهیه شده است. جدا بودن داستانها و جمع و جور بودن آنها، میتواند برای کسانی که دوست دارند در یک فرصت کوتاه سیمایی از زندگی آن بزرگوار داشته باشند، مفید و جذاب باشد. کاغد کاهی، نوع ویرایش و نداشتن عنوان داستان به طور مجزا، از ویژگیهای این اثر محسوب میشود.
باب الحوائج حضرت امام موسی کاظم (ع)
«باب الحوائج حضرت امام موسی کاظم (ع)» از مجموعه کتابهای پیشوایان هدایت است که به همت مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام، جایی در کتابخانهها پیدا کرده است. این کتاب به قلم سید منذر حکیم با همکاری سید عبدالرحیم موسوی و با ترجمه سید حسین اسلامی اردکانی تنظیم و تهیه شده است. اسلوب این کتاب مانند دیگر کتابهای پیشوایان هدایت است و با وجود نثر روان و استنادهای تاریخی و روایی، کتابی بیشتر برای اهل تحقیق و ذائقه سنتی اینگونه کتابها به شمار میرود. این کتاب با جلد گالینگور و در ۳۵۶ صفحه چاپ شده است.
زندانی بی حصار
«زندانی بیحصار» با عنوان فرعی زندگینامه امام کاظم (ع) به قلم غلامرضا آبروی از مجموعۀ چهارده آفتاب و با همت انتشارات مدرسه در دست علاقمندان قرار گرفته است. کتاب، با نثری داستانی، روان و مناسب نوجوان تنظیم شده است. مهدی منتظر قائم نظارت علمی آن را بر عهده داشته و این کتاب در ۹۶ صفحه همراه با تصویرسازی زیر نظر شورای کارشناسی دفتر انتشارات کمک آموزشی وزارت آموزش و پرورش تهیه و تدوین شده است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا