تاریخ انتشار : یکشنبه 28 نوامبر 2021 - 22:34
کد خبر : 129031

سیلاب در مخزن سد سفیدرود مدیریت می‌شود

سیلاب در مخزن سد سفیدرود مدیریت می‌شود

سیل در شهرستان تالش ایسنا/گیلان مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان گفت: با توجه به بارندگی‌ها در حوضه بالادست سفید رود و افزایش دبی ورودی آب، سیلاب را در مخزن سد مدیریت خواهیم کرد. به گزارش ایسنا، وحید خرمی گفت: حجم امروز سد سفیدرود ۹۰۵ میلیون متر مکعب بر ثانیه است که با توجه با پیش بینی

سیلاب در مخزن سد سفیدرود مدیریت می‌شود
سیل در شهرستان تالش

ایسنا/گیلان مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان گفت: با توجه به بارندگی‌ها در حوضه بالادست سفید رود و افزایش دبی ورودی آب، سیلاب را در مخزن سد مدیریت خواهیم کرد.

به گزارش ایسنا، وحید خرمی گفت: حجم امروز سد سفیدرود ۹۰۵ میلیون متر مکعب بر ثانیه است که با توجه با پیش بینی شرایط جوی، ۲۰ درصد از ظرفیت سد سفید رود در گذشته جهت مدیریت سیلاب خالی بوده و ۵ درصد در سیلاب اوایل سال مورد استفاده قرار گرفت.

وی افزود: مابقی ظرفیت خالی سد سفید رود برای مدیریت سیلاب در روزهای آتی در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان خاطرنشان کرد: خروجی سد سفیدرود هم اکنون ۱۸۰ متر مکعب بر ثانیه تنظیم شده و با توجه به بارندگی پیش رو، سیلاب را در مخزن سد مدیریت خواهیم کرد.

وی ضمن توصیه رعایت نکات ایمنی به شهروندان گیلانی و مسافران استان در حاشیه رودخانه‌ها اعلام داشت: با توجه به افزایش حجم آب و سیلابی شدن، از استقرار و نزدیک شدن به رودخانه‌ها و مجاری آبی اکیداً خودداری شود.

خرّمی ورودی آب به سد سفید رود را ۲۶۰ متر مکعب بر ثانیه عنوان کرد و افزود: با روند افزایش ورودی آب به سد سفیدرود سرریز سد سفید رود در روزهای آتی، کاملاً مدیریت شده عمل خواهیم کرد که هیچ مشکلی برای پایین دست نداشته باشیم.

سد مخزنی سفیدرود بر روی رودخانه سفیدرود و در پایین دست محل تلاقی دو رودخانه قزل اوزن و شاهرود، در ۷۵ کیلومتری جنوب شهر رشت و در مجاورت شهر منجیل احداث شده است که ظرفیت فعلی سد سفید رود یک میلیارد و ۵۰ میلیون متر مکعب است.

آماده سازی اماکن ورزشی آستارا برای مقابله با بارش‌های سیل آسا

رئیس اداره ورزش و جوانان بندر مرزی آستارا از مستأجران سالن‌های ورزشی شهرستان خواست تا تمهیدات لازم را در بارش‌های سیل آسا داشته باشند.

وحید خاصی پور در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بر اساس اعلام هشدار وزارت کشور و سازمان هواشناسی که حاکی از نفوذ جریانات ناپایدار و تحت تأثیر قرار گرفتن نواحی شمالی کشور، خصوصاً استان گیلان و شهرستان آستارا است، فرمانداری این بندر مرزی بخشنامه‌ای را صادر کرد.

وی ادامه داد: در همین راستا تا روز چهارشنبه ۱۴ فروردین ماه احتمال کاهش دما، افزایش ابر، وزش باد و شدت بارندگی می‌رود که مستاجرین اماکن و سالن‌های ورزشی باید پیش بینی‌های لازم را داشته باشند.

خاصی پور اضافه کرد: با توجه به بروز سیل فراگیر در بیشتر مناطق کشور در روزهای اخیر و جهت مقابله با جاری شدن سیل در اثر بالا آمدن آب رودخانه‌های محلی و آبگرفتگی معابر، ضمن آمادگی در ایام مذکور، تمهیدات و اقدامات لازم را در خصوص سالن‌های تحت اجاره برای جلوگیری از خسارات احتمالی معمول دارند.

وی خاطرنشان کرد: شهرستان مرزی بندر آستارا یکی از شهرهای پر بارش کشور محسوب می‌شود و سابقه بارش‌های سیل آسای فصلی و آبگرفتگی خیابان‌ها و معابر اصلی شهر را دارد.

وی در پایان افزود: در این شهرستان بالغ بر ۳۵۰۰ ورزشکار ساماندهی شده در قالب ۳۶ هیأت ورزشی در ۱۰ سالن سرپوشیده اختصاصی اداره ورزش و جوانان که پنج سالن در شهرهای آستارا و لوندویل و پنج سالن دیگر در روستاهای دو بخش مرکزی و لوندویل احداث شده است، فعالیت می‌کنند.

افزایش بارندگی طی ساعات آینده مخاطره آمیز نخواهد بود
استاندار گیلان با اشاره به آماده‌باش مدیران و کارکنان و تجهیزات ضروری در استان گفت: با توجه به افزایش میزان بارندگی‌ها طی ۲۴ الی ۴۸ ساعت آینده، خطر سیلاب استان را تهدید نمی‌کند.

مصطفی سالاری در اولین جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گیلان اظهار کرد: ستاد مدیریت بحران و تمامی دستگاه‌های اجرایی، آمادگی کافی جهت بازگشایی رودخانه‌ها را دارند و صداوسیما با اطلاع رسانی به مسافران نوروزی و مردم هشدارهای لازم جهت عدم توقف در مسیرهای مخاطره آمیز را یادآور شود.

وی تصریح کرد: مسیر اکثر ۵۴ رودخانه استان گیلان در رسیدن به دریا آزاد است و مردم از حیث آب گرفتگی در امنیت هستند و نگرانی در خصوص جاری شدن آب از سمت سطح کوهستان و یکی شدن آن با آب جلگه‌ای وجود ندارد هرچند که رودخانه‌های استان کاملاً بدون مشکل نیستند.

استاندار گیلان با اشاره به استفاده از شیوه نامه ساماندهی و کنترل سیلاب رودخانه‌ها خاطرنشان کرد: هدف اصلی در این شیوه نامه آزادسازی، ساماندهی و کنترل سیلاب رودخانه‌ها است که عملیات اجرایی این طرح پس از شش ماه بررسی و مطالعه از اواخر سال گذشته ابلاغ و در سطح شهرستان‌های استان در حال اجرا است.

وی با بیان اینکه براساس شیوه نامه مذکور فرمانداران مسئول کمیته شهرستانی هستند افزود: باید از ظرفیت اجرای شیوه نامه در کارگروه‌های ۱۱ نفره شهرستان‌ها به طور دقیق بهره برداری و بر اساس مفاد آن اعمال شود.

سالاری با اشاره به حادثه سیل در استان گلستان و عدم امکان تخلیه آب به سطح دریا متناسب با میزان بارندگی افزود: بخشی از مهار کردن سیل تحت تأثیر عوامل طبیعی مانند شیب زمین و سرعت تخلیه و آزادسازی موانع از بستر رودخانه‌ها است.

وی با بیان اینکه اگر موانع در مسیر عبور آب در بستر رودخانه‌ها آزاد باشد باران با هر شدتی خسارتی برای زیرساخت‌ها و مردم ایجاد نمی‌کند گفت: آزاد کردن بستر و برآورد مصالح، بازسازی و تعریض تعداد کمی از پل‌های آسیب پذیر قدیمی که متناسب با ظرفیت آب رودخانه‌ها نیستند و درست انجام دادن کارهای اولیه باعث می‌شود حدود ۹۰ درصد از کارهای احتمالی که دستگاه‌های دیگر پس از جاری شدن سیل باید انجام دهند کاهش پیدا کند.

سالاری با تاکید بر تسریع کار توسط فرمانداران بیان کرد: براساس برآوردها و درصورت اجرای دقیق شیوه نامه آب بندان‌ها حدود ۴۵۰ میلیون متر مکعب آب را در طول سال برای بخش کشاورزی و غیرکشاورزی می‌توانند نگهداری کنند و باعث کاهش مخاطرات ناشی از تجمیع آب‌های جاری شوند.

استاندار گیلان در خصوص جابه جایی خانه‌های روستایی در شهرستان تالش گفت: در جانمایی محل جدید باید ملاحظات فنی، اقتصادی و اجتماعی به لحاظ بررسی فاصله با زیرساخت‌ها، جاده و امکانات، عدم مخاطرات طبیعی در جانمایی جدید، شرایط فنی از لحاظ شیب و رانش زمین و بویژه تمایل مردم به جابه جا شدن به محل جدید مورد بررسی دقیق قرار گیرد.

آماده‌باش مدیران اجرایی شهرستان رشت برای شرایط بحرانی

میرشمس مومنی‌زاده فرماندار شهرستان رشت نیز در جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان رشت از آمادگی مدیران شهرستان رشت جهت خدمات رسانی به مردم خبر داد و اظهار کرد: در ایام تعطیلات عید قرار داریم باید به همشهریان و مسافران نوروزی همچنان خدمات لازم را ارائه دهیم.

وی ادامه داد: در شرایط بحرانی اولویت با در دسترس بودن مدیران اجرایی است و باید شیفت‌بندی‌ها تا پایان تعطیلات ادامه داشته باشد، امکانات و ماشین آلات که در صورت لزوم باید مورد استفاده قرار گیرد، مجهز باشند، همچنین سالن‌های ورزشی، مساجد و بقاع متبرکه در شرایط آماده باش قرار گیرند.

فرماندار شهرستان رشت تصریح کرد: مناطق مختلف آموزش و پرورش هم برای شرایط بحرانی آماده باشند تا در صورت لزوم از مدارس مجری طرح اسکان، به صورت دو منظوره استفاده گردد. شهرداران و بخشداران هم حضور تمام وقت و میدانی داشته باشند تا در وقت لزوم هماهنگی‌های لازم را انجام دهند. تمام عوامل انتظامی، بهداشتی، درمانی و … که در ایام تعطیلات نوروزی در آماده باش بودند، برای شرایط بحرانی هم در آماده باش قرار دارند.

وی با اشاره به وضعیت آب‌بندان‌ها و رودخانه‌ها خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه سدها نزدیک سرریز شدن هستند، از دو روز گذشته شبکه بسته شده و هیچ آبی وارد شبکه سدها نمی‌شود.

انتهای پیام

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.