سیوپنجمین یادواره شهدای عملیات والفجر ۸ در همدان برگزار شد
ایسنا/همدان سی و پنجمین یادواره شهدای عملیات والفجر ۸ امروز با حضور برخی از اعضای خانواده شهدای این عملیات، رزمندگان و مسئولان شهرستان در باغ موزه دفاع مقدس همدان برگزار شد.
حاج کریم مطهری، یکی از رزمندگان دوران دفاع مقدس که در عملیات والفجر ۸ حضور داشته است، در این مراسم خاطراتی از این عملیات و همرزمانش بیان کرد و شرح داد: عملیات والفجر ۸ در ادامه عملیاتهایی که همه ساله و معمولاً در زمستان انجام میدادیم، انجام شد و آن زمان به تیپ انصارالحسین(ع) همدان مأموریت دادند که در منطقه هویزه حضور پیدا کند و به شناسایی مشغول شود.
وی ادامه داد: آن منطقه، منطقهای سراسر آبی در بالای جزایر مجنون بود و پس از آن که بچهها در آنجا مستقر شدند، شناسایی را انجام دادیم. اوایل جنگ تحمیلی مردم این منطقه آنجا را رها و فرار کرده بودند اما احشامشان در آنجا مانده بود و طی گذشت سالها حالت وحشی پیدا کرده بودند بنابراین منطقه عجیب و جالبی بود.
این رزمنده دفاع مقدس تصریح کرد: آن طرف منطقه حوضچه نام داشت و مسجدی در آن بود که بسیاری از شهدا در آن نماز خوانده و راز و نیاز کرده بودند. تمام تیم پشتیبانی به این مکان آمدند و شهید علی چیتسازیان فرمان داد به خرمشهر برویم.
وی اضافه کرد: به نیمههای بهمن ماه رسیده بودیم و در خرمشهر مستقر شدیم و عملیات شروع شد اما به جزایر حمله و قرار شد ادامه عملیات را بعداً انجام دهیم. گردان ۱۵۴ به فرماندهی حاج رضا شکریپور در یک پاساژ در شهرک ولیعصر(عج) مستقر شدند و ما در یک جزیره بودیم و درگیری سختی وجود داشت به طوریکه وقت راه رفتن باید از روی بدنهای شهیدان و عراقیها عبور میکردیم.
مطهری بیان کرد: به بنده دستور دادند به عقب برگردم و وقتی که به مقر رسیدم شب بود و قرار شد به شهرک ولیعصر(عج) بروم و بچهها را بیاورم. در مسیر همراه با حاج رضا که سوار بر ماشین بودیم مجروح شدیم و ما را به اهواز منتقل کردند، با وجود جراحت زیاد، حاج رضا قبول نکرد به همدان برگردد و دوباره راهی خرمشهر شدیم.
وی با بیان اینکه حاج رضا نیروها را مانند فرزندان خود میدانست و همیشه نگران آنها بود، خاطرنشان کرد: او دوباره فرماندهی گردان را بر عهده گرفت و به فاو رفتیم و قرار شد کل منطقه فاو را شناسایی کنیم و این مأموریت را انجام دادیم.
مطهری ادامه داد: شب ۲۸ بهمنماه تیپ انصارالحسین(ع) با دو گردان ۱۵۵ همدان و ۱۵۳ تویسرکان عملیات را انجام داد. شهید چیتسازیان ابتدا پنج نفر از نیروها را جدا کرد و با موتور به فاو_البهار رفتند اما پس از دو ساعت خبر رسید که دشمن موتورها را زده و نیروها شهید شدهاند، به فرمان شهید چیتسازیان چند نفر دیگر به سمت خط حرکت کردند که من نیز همراه آنها بودم.
وی اضافه کرد: بنده در گروهی بودم که سردار مظاهر مجیدی(فرمانده فعلی سپاه همدان) فرماندهاش بود و سرانجام زخمی شدم. بچهها را به سمت جاده بردیم و به تانکها و کمرشکنها رسیدیم اما مهمات نداشتیم و حجم آتش دشمن زیاد بود، چند تانک را زدیم و حرکت را کُند کردیم و با عقب نشینی ما دشمن ضربه خورد و از عملیات بعدی صرف نظر کرد.
مطهری اظهار کرد: شب بعد قرار شد پاسگاه اماقصر را بگیرند و بچهها تا نزدیکیهای پاسگاه رفتند اما دشمن اجازه نداد پاسگاه را تصرف کنیم و سر خاکریز قبل برگشتیم و دشمن بعد از چند روز میخواست فاو را دور بزند. عراق حمله شدیدی را شروع کرد و گردانهای ۱۵۴ و ۱۵۲ نهاوند آن روز جانانه جنگیدند.
وی افزود: شهید سلگی شجاعانه با دو دسته نیرو سر جاده ایستاده بود و سر جاده خاکریز هم نداشت بنابراین قرار شد آسفالت جاده را برش دهند و خاکریز بسازند و فردای آن روز عملیات تک دشمن شروع شد و تمام قوای خود را جمع کرد جاده فاو_امالقصر را دور بزند اما بچههای نهاوند ایستادگی کردند و با اینکه عرصه تنگ بود حضور شهید چیتسازیان قوت قلبی برای بچهها شد.
این رزمنده دفاع مقدس اضافه کرد: نیروها با جانفشانی زیر خاکریز جلوی دشمن ایستادند و این جانفشانی آنقدر ارزشمند بود که فرمانده وقت سپاه پاسداران اعلام کرد تیپ انصارالحسین همدان تنگه احد ایران را حفظ کرد و از آن به بعد تیپ انصارالحسین(ع) به لشگر انصارالحسین(ع) تبدیل شد.
مطهری اظهار کرد: با اینکه شهیدان با از خود گذشتگی و شجاعت خون خود را پای نظام ریختند، امروز دیده میشود برخی جنگ و نظام را تحریف میکنند بنابراین جوانان باید در حفظ خون شهدا و خاطرات آنها بکوشند.
به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از کتاب «ایمان و تقوا» نوشته محمدباقر تقواجو رونمایی شد.
انتهای پیام
منبع:ایسنا