شرط کاهش سودهای بانکی
مدیر عامل بانک توسعه صادرات ایران با اشاره به کاهش قابل توجه نرخ بهره بین بانکی در روزهای اخیر، بیان کرد: کاهش این نرخ در صورتی منجر به کاهش سود بانکی میشود که کاهش نرخ در بازار بین بانکی پایدار باشد.
به گزارش ایسنا، علی صالح آبادی در نشست خبری مجازی به مناسبت سالگرد تاسیس بانک توسعه صادرات ایران اظهار کرد: کشور قابلیت این را دارد ظرفیتهای صادراتی خود را تقویت کند و گسترش دهد که در این راستا، نقش بانک توسعه صادرات بسیار حیاتی است و توانسته موفقیتهای بسیاری در تقویت ظرفیتهای صادراتی فعلی و گسترش ظرفیتهای جدید کسب کند.
وی افزود: در سال گذشته تسهیلات اعطایی بانک نسبت به سال ۱۳۹۸ معادل ۵۲ درصد رشد داشته و از ۸۵۰۰ میلیارد به ۱۳ هزار میلیارد تومان رسیده است. همچنین، مانده تسهیلات بانک توسعه صادرات از ۳۶ هزار میلیارد به ۶۰ هزار میلیارد تومان رسیده که رشد ۶۴ درصدی داشته است. داراییهای بانک نیز از رقم ۵۱ هزار میلیارد تومان به ۹۱ هزار میلیارد تومان در سال گذشته رسید که رشد ۸۰ درصدی داشته است.
مدیر عامل بانک توسعه صادرات با بیان اینکه سپردههای بانک در سال گذشته به ۳۷ هزار میلیارد تومان رسیده است، ادامه داد: در سال گذشته سیاست اعطای تسهیلات به شرکتهای کوچک و متوسط صادراتی را مد نظر قرار دادیم که در آن زمان تسهیلات اعطایی بانک به آنها به ۱۶۸۵ میلیارد تومان رسید.
وی درباره تسهیلات پرداختی به شرکتهای دانش بنیان گفت: در سال گذشته معادل ۲۱۱ میلیارد تومان تسهیلات با نرخ ۱۲ درصد به این شرکتها پرداخت شده که نسبت به سال ۱۳۹۸ به میزان ۱۴ درصد رشد داشته است. ضمانت نامههای ریالی نیز با رشد ۱۶ درصدی از ۲۸۵ میلیارد در سال ۱۳۹۸ به ۳۳۰ میلیارد تومان در سال گذشته رسیده است.
صالح آبادی ضمن اعلام حجم دو میلیارد و ۷۸۹ میلیونی خدمات ارزی بانک توسعه صادرات، گفت: هم بانک و هم صرافی آن هیچ محدودیتی برای ارائه خدمات ارزی ندارند و ارز صادرکنندگان به هر نقطهای از داخل و خارج کشور منتقل میشود. در زمینه اسکناس ارزی نیز، صادرکنندگانی که میخواهند صادرات خود را به صورت اسکناس وارد کنند، بدون محدودیتی از آنها خریداری میشود و رفع تعهدات ارزی آنها صورت میگیرد و به نرخ روز اسکناس آن به حساب صادرکننده واریز می شود که این موضوع برای واردکنندگان نیز به همین صورت است.
آخرین اخبار از انتقال برق ارمنستان به ایران
مدیر عامل بانک توسعه صادرات ایران با بیان اینکه در سال گذشته تعدادی از پروژههای بانک به اتمام رسید، افزود: فاز اول شرکت پتروشیمی بوشهر با ۴۰۰ میلیون دلار صادرات تمام شد و وارد مدار تولید شد که فاز دوم آن نیز در حال اجراست و در صورت تکمیل نهایی معادل یک میلیارد دلار به صادرات اضافه میشود. پروژه فولاد جهان آرای اروند سه تا چهار ماه آینده به بهره برداری میرسد و با به بهره برداری رسیدن پروژه شرکت پتروشیمی گچساران با تامین مالی بانک توسعه صادرات ایران، یک میلیون تن ظرفیت تولید اتیلن اضافه میشود.
وی ادامه داد: دیگر پروژهای که بانک توسعه صادرات ایران تامین مالی آن را برعهده دارد، انتقال برق از ارمنستان به ایران است که با این انتقال ۷۰۰ مگابایت به ظرفیت تولید برق کشور اضافه میشود. در سالهای اخیر وضعیت نقدینگی ارزی و ریالی بانک مطلوب است و این بانک همواره سپرده گذار در بازار بین بانکی است و اضافه برداشتی نیز نداشته است.
انتظارات از دولت رئیسی
صالح آبادی با بیان اینکه بانک توسعه صادرات اموال مازاد و شعبه مازاد ندارد، گفت: دولت جدید باید در راستای کنترل اضافه برداشتها و سلامت نظام بانکی گام بردارد و از آن انتظار میرود که سیاستهای مالی را به سمت استقلال از سیاستهای پولی ببرد تا کنترل تورم به سرانجام برسد.
وی اعلام کرد که بانک توسعه صادرات معادل ۲۰۰۰ میلیارد تومان افزایش سرمایه داشته است و در حال حاضر، حجم معوقات آن به ۹.۳ درصد رسیده است.
مدیر عامل بانک توسعه صادرات در پاسخ به سوال ایسنا مبنی براینکه کارشناسان معتقدند که کاهش نرخ بهره بین بانکی، سودهای بانکی را کاهش میدهد، توضیح داد: در صورتی کاهش نرخ بهره در بازار بین بانکی میتواند منجر به کاهش سودهای بانکی شود که این کاهش پایدار و ادامه دار باشد. به عبارت دیگر، کاهش بلند مدت نرخ بهره بین بانکی، منجر به کاهش سود بانکی میشود.
انتهای پیام
منبع:ایسنا