شرکتهای دانشبنیان بخشی از اقتصاد شدهاند
رئیس پارک علم و فناوری خراسان گفت: در حال حاضر شرکتهای دانشبنیان جزئی از روند اقتصاد است و نمیتوان به همین سادگی آن را نادیده گرفت. دانش بنیانیها قوت قلب ما هستند.
رضا قنبری ظهر امروز در مراسم اولین سالگرد افتتاح ساختمان تیراژ که در مرکز شماره یک فنی و حرفهای مشهد برگزار شد، اظهار کرد: معمولا مدیران دولتی بیشتر از افعال مضارع و آینده استفاده استفاده میکنند. امروز دور هم جمع شدهایم تا راهاندازی یک ساختمان ۹۰۰ متر مربعی را جشن بگیریم.
وی افزود: نوآوری کردن و تبدیل یک فعل مضارع به ماضی در فضای انجام مسئولیتهای دولتی بسیار دشوار و پیچیده است. پایداری این مدل به موفقیت مسئولان آن وابسته است. در صورتی که این مدل در خراسان رضوی با موفقیت اجرایی شود، شاهد اجرایی شدن آن در پارک و استانهای دیگر نیز خواهیم بود. برای به اینجا رسیدن این مدل از توسعه فناوری زحمت بسیاری کشیده شده است. فضای کسب و کار کشور رتبهای بالاتر از ۱۳۰ دارد؛ به این معنی که کشورهای بسیاری از ما جلوتر هستند. غیر از خود ما کسی نمیتواند مشکلات ما را حل کند. قوت قلب ما بچههای فعال در حوزه دانشبنیان هستند تا محصولات خود را بفروشند و بسازند. از همگان خواهش میکنم تا از ظرفیتهای ایجاد شده استفاده کنند. امیدوارم تکرار فعل ماضی را هر روز بیشتر از روز قبل ببینیم. ما اولین پارک کشور هستیم که توسط سازمان شورای گسترش به عنوان مدل «پردیس علم و فناوری» شناخته میشویم.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان بیان کرد: نسلهای متفاوتی از پارکهای علم و فناوری وجود دارد. نسل اول پارک علم و فناوری در برگیرنده استقرار و نسل دوم شامل استقرار و خدماتی برای تجاری سازی است. نسل سوم پارکهای علم و فناوری را نسل پارکهای شبکهای مینامیم. پارکهای شبکهای به معنای ارائه سرویسها با کمک دیگران است. اصطلاحا در پارکهای شبکهای همآفرینی میکنیم. به وسیله این مدل از پارک تقاضاها هدایت شده، دولت کوچکتر و کیفیت خدمات بهتر و سریعتر میشود.
وی تصریح کرد: ما هنوز گاهی شاهد این موضوع هستیم که کارآموزان نمیدانند شرکت دانش بنیان به چه معنی است. این موضوع نشان دهنده ضعف ما در فرهنگسازی است. پارک علم و فناوری بایستی به عنوان یک پلتفرم توسعه در نظر گرفته شده و سایر ارگانها زیر نظر آن خدمات خود را ارائه دهند. تا زمانی که بر فرهنگ نوآوری کار نشود، همه بضاعت و امکاناتی که فراهم میشود، کارآیی لازم را ندارد.
قنبری با اشاره به فعالیتهای پارک علم و فناوری در زمینه زیست فناوری خاطرنشان کرد: در جهت توسعه پلتفرمها در نظر داریم پردیس سلامت ثامن را با همکاری آستان قدس رضوی ایجاد کنیم. در حال حاضر پارک را به عنوان یک پلتفرم توسعه در نظر گرفته و همکاران خود را به یکدیگر معرفی میکنیم. اصلیترین کار پارک در این زمینه با یکی از بزرگترین شرکتها تحقق این هدف است که تجهیزات، آزمایشگاهها و بازار مورد نیاز صنایع را فراهم کند. از طرف دیگر با کمک دانشگاههای استان در مسیر عرضه محصولات خدماتی را ارائه کنیم. شهر مشهد در حال حاضر میزبان چندین پارک از جمله پارک علوم پزشکی است. بزرگترین کاری که ما در سال ۱۴۰۰ خواهیم کرد، تلاش برای نزدیک کردن همکارانمان به یکدیگر است. در این زمینه اقدامات لازم انجام شده و در فرصتی مناسب آغاز به کار خواهیم کرد. استراتژی ما این است که سرعت رسیدن ایده به بازار را به کمک شبکهسازی بالا ببریم. ما دانشگاه یا بازار نیستیم بلکه متصل کننده این ۲ ارگان به یکدیگریم.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان گفت: زمانی که محدودیتی برای افراد به وجود میآید نیازمند تابآوری و سرعت انعطافپذیری بیشتری است. کسانی میتوانند در این مسیر موفقتر باشند که وابستگیشان به علم بیشتر بوده و میتوانند از علمشان استفاده کنند. تحریم برای شرکتهایی که میتوانند خود را با شرایط سازگار کنند، یک فرصت است. با وجود تحریمها ارگانهای داخلی مجبور شدند تا به شرکتهای دانشبنیان اعتماد کنند. ما نمیتوانیم در دنیا بدون داشتن ارتباط زندگی کنیم و این موضوع ضعف امروز شرکتهایی است که نتوانستند با تحریم سازگار شوند. تحریمها بهترین فرصت برای شرکتهای دانشبنیان بود.
وی افزود: اکثر مدیران مجموعههای مختلف دولتی و خصوصی، علاقهمند به بهرهبردن از شرکتهای دانشبنیان و فناور هستند. قوانین، مقررات، نظارتها و سختگیریها سد راه این مسیر است. خرید از شرکتهای خارجی نسبت به خرید از شرکتهای دانشبنیان داخلی راه آسانتری در نظر گرفته میشود. برداشته شدن تحریمها بر روند رشد شرکتهای دانشبنیان تاثیر خواهد گذاشت.
قنبریی خاطرنشان کرد: بزرگترین عاملی که میتواند یک شبکه و سیستم را زنده نگهدارد اعتماد است که آن را جلب کردیم. جوانان حتما راه خود را پیدا میکنند. درحال حاضر نزدیک به ۶۰۰۰ نفر در مجموعه پارک استان مستقر هستند که تنها یک سوم از شرکتهای دانشبنیان استان را شامل میشود. در صورتی که قوانین و مقررات هر روز عوض شود، شرکتهای دانشبنیان نمیتوانند خود را با شرایط وقف دهند.
منبع: ايسنا