شفافیت اقتصادی موجب رونق اقتصادی میشود
ایسنا/یزد رئیس سازمان تنظیم مقررات امور مالیاتی کشور از اجرای قانون پایانه فروشگاهی در کشور خبر داد و گفت: با اجرای این قانون، شفافیت اقتصادی و سپس رونق اقتصادی ایجاد و مالیاتها نیز عادلانه اخذ میشود.
«کوروش محمدی» در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در استان یزد که روز گذشته در اتاق بازرگانی یزد برگزار شد، با بیان این که باید در امور مالیاتی همکاری کرد، اظهار کرد: نباید صرفا از دولت انتظار داشته باشیم و باید با همدیگر در این خصوص اقدام کنیم به ویژه مجلس که میتواند با تصویب قوانین در این حوزه اقدام کند.
وی با بیان این که قانون مطلوبی در مجلس تصویب شده که در مسیر اجرا به به مشکل خورده است، افزود: حذف یا انحراف در اجرای قانون مربوطه، این فعالیت را دچار مشکل کرده است.
وی در توضیح این مطلب خاطرنشان کرد: قانون پایانه فروشگاهی در صورت تصویب و اجرا میتواند مشکلات زیادی را حل و فصل کند چرا که موجب اخذ عادلانه و سیستمی مالیات میشود و در آن شفافیت و صحت اطلاعات افراد نیز وجود دارد.
این مسئول با بیان این که قانون پایانه فروشگاهی اختلالی در کسب و کارهای محلی ایجاد نمیکند، تصریح کرد: در این سیستم، حداکثر اطلاعات جمعآوری میشود و انواع سامانهها در یک سامانه جامع تلخیص شده و در عین حال محرمانگی اطلاعات و عدم دخالت در حریم شخصی کسب و کار نیز اعمال میشود.
محمدی در مورد تفکر اجرای این قانون برای افزایش مالیات نیز خاطرنشان کرد: این قانون به معنی افزایش مالیات نیست بلکه اعتقاد ما این است که با اجرای آن، شفافیت اقتصادی و سپس رونق اقتصادی ایجاد میشود و سازمان به مالیات مورد نظر میرسد و البته در عین حال شواهد مورد نیاز نیز در اختیار سازمان مالیاتی قرار میگیرد که این شواهد را نمیتواند دیگر مردود و غیرقابل استناد قلمداد کرد.
وی با بیان این که با اجرای این قانون، محسابه مالیات و اظهارنامه مالیاتی هم به طور سیستمی انجام میشود، گفت: حدود 97.5 درصد فرایند به صورت سیستمی و بدون دخالت انسان توسط سامانه انجام و رسیدگی میشود و صرفا امور مالیاتی، نظارت بر فرایند را برعهده دارد و اگر قوانین رعایت شده باشند، تایید میشود و درآمد مالیاتی هم افزایش یافته و عادلانه خواهد بود.
تولیدکنندگان ناامید نشوند
«محمدرضا جعفریان» نماینده اتاق اصناف ایران هم در این نشست با بیان این که تولیدکنندگان خصوصا جوانان تولیدکننده نباید ناامید شوند، اظهار کرد: این کشور و آینده آن متعلق به شماست و نباید از آن ناامید شوید.
وی با اشاره به برخی از مشکلات قانونی، تصریح کرد: در قانون کار مصوب سال ۱۳۸۰ مقرر شد تا اگر مبلغی به عنوان مالیات وصول میشود، یک هزارم آن را در اختیار دستگاهها و نهادهای مربوطه در جهت تبیین و توسعه فرهنگ مالیاتی گذاشته شود.
این مسئول افزود: از آن زمان تاکنون، سهم یک هزارم اتاق اصناف وصول میشود اما این مبلغ در بودجه دیده نشده و عاید اتاق اصناف و در راستای مسئله نامبرده صرف نمیشود.
وی با بیان این که این مقوله مجدداً به سازمان برنامه و بودجه نیز پیشنهاد داده شد، گفت: با این وجود مبلغ مربوطه به میزان بسیار ناچیزی قرار شد که در اختیارمان قرار گیرد که از دریافت آن صرف نظر کردیم.
جعفریان با اشاره به این که مجلس باید این قانون را تصویب و به اجرایی شدن آن کمک کند، در خصوص آمار دریافت مالیاتها نیز خاطرنشان کرد: ۸۶ درصد مالیات سال ۹۸ تقریبا در دل خود اظهاری اعمال شده و ۱۴ درصد هم در حال رسیدگی است لذا در این فرصت دو ماهه تا رسیدگی به این مسئله، فرصت وجود دارد که بخش حقیقی و حقوقی رسیدگی و گزارشهای مالیاتی ابلاغ شود.
منبع:ایسنا