شهادت هدف اسلام نیست
ایسنا/زنجان نماینده ولیفقیه در استان زنجان گفت: در اسلام شهادت هدف نیست، بلکه ارزشی که شهادت به خاطر آن اتفاق افتاده، هدف است.
آیتالله علی خاتمی شامگاه دیروز (۹ اسفندماه) در آیین اختتامیه پنجمین سوگواره ملی میعادگاه عاشورایی دانشجویان که در سالن اجتماعات حسینیه اعظم زنجان برگزار شد، اظهار کرد: شهادت دو چهره دارد، یک چهره آن خون و چهره دیگرش پیام است. شهادت در اسلام هدف نیست، بلکه هدف ارزشهایی است که شهادت به خاطر آن اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه بالاتر از هر خوبی، یک خوبی دیگر وجود دارد، افزود: مقدسترین قداستها در اسلام شهادت است؛ چراکه اهداف والایی را در پیشزمینه خود دارد و انسان از جان خود که شیرینتر از هر چیز برای او است، در راه حق و حقیقت میگذرد و این مسیر را برای دیگران روشن میسازد.
نماینده ولیفقیه در استان زنجان با اشاره به صبغه شهادت در طول تاریخ اسلام، تصریح کرد: بزرگانی همچون امیرالمومنین (ع) و امام حسین (ع) جان خود را فدای اسلام کردند و پس از آن نیز در دوران دفاعمقدس شاهد صحنههای زیبایی بودیم که قاب تصویر نمیتوانست روح و عاطفه حاکم بر فداکاری رزمندگان و شهادت را نشان دهد و رزمندگان با اشک از امام راحل میخواستند برای آنها طلب شهادت کند.
آیتالله خاتمی با تاکید بر لزوم تبیین اهداف والای شهادتطلبی و پیامرسانی در خصوص میراث شهیدان، ادامه داد: در این زمینه نقش حضرت زینب (س) بیشتر نمایان میشود که در شرایط ۱۴۰۰ سال پیش برای اطلاعرسانی، پیام حادثه عاشورا را جهانی کردند و این موضوع به خوبی در این عبارت مشخص شده که «کربلا در کربلا میماند اگر زینب نبود».
امام جمعه زنجان عنوان کرد: ۱۴۰۰ سال پیش چیزی به نام شبکههای ارتباط جمعی نبود و هر جایی یک جهان بسته برای خود داشت و هر حادثهای اتفاق میافتاد در دل زمان پنهان میماند. در حادثه کربلا نیز حکام نادان طوری برنامهریزی کرده بودند که واقعه عاشورا در کربلا بماند اما روشنگری حضرت زینب (س) توطئه آنها را نقش برآب کرد.
وی یادآور شد: در آن زمان چند شهر مرکز تصمیمگیریها بود. مکه و مدینه در مراسم حج و به عنوان محل ظهور اسلام و نزول قرآن از جایگاه ویژهای برخوردار بود. شام مرکز قدرت و زر و زور محسوب میشد و کوفه نیز جزو مراکز راهبردی به حساب میآمد که همواره ملتهب بود. روزی که سیدالشهدا (ع) به شهادت رسیدند، از ۴۲ سال پیش مردم بدون اینکه پیامبر (ص) را ببینند، مسلمان شده و آنها اسلام را از زبان فرزندان ابوسفیان شناخته بودند و شاید این موضوع در ناآگاهی آنها تاثیر داشت.
آیتالله خاتمی با اشاره به فرماندهی لشکر اسرای کربلا توسط حضرت زینب (س)، خاطرنشان کرد: در مقابل کاخ، یزید بزم بزرگی به راه انداخته بود تا با گرداندن اسرای کربلا، خود را پیروز میدان جلوه دهد اما پنج روز بعد یزید با روشنگریهای این بانوی بزرگ عالم، موضع خود را تغییر داد، به طوری که حضرت زینب (س) در خطبههای خود خطاب به یزید گفت: «میتوانی عزیزان ما را به شهادت برسانی و زنان و فرزندان را به اسارت بگیری اما نمیتوانی نام ما را از بین ببری».
منبع:ایسنا