شهرداریها زمینه ورود بخش خصوصی را به بحث مدیریت پسماند تسهیل کنند
ایسنا/خراسان جنوبی سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی بر تدوین طرحهای جامع مدیریت پسماند شهرداریها و تجمیع زباله گاههای روستایی تاکید و اظهار کرد: شهرداریها نیز در بحث مدیریت پسماند به دنبال درآمد نباشند و با نگاه انتفاع عمومی، کمک کنند تا بخش خصوصی وارد کار شود و مشکلات موجود هرچه سریعتر برطرف شود.
محمد فرهادی، امروز یکشنبه سوم اسفند در کارگروه مدیریت پسماند استان، با تشکر از اقدامات اداره کل حفاظت محیط زیست و دفتر امور شهری و شوراهای استانداری در زمینه مدیریت پسماند در استان گفت: با وجود اقدامات بسیار خوبی که در سطح استان صورت گرفته اما با وضعیت ایده آل فاصله زیادی داریم، لذا میطلبد که گامهای مؤثرتری در این زمینه برداشته شود.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به نقش فرهنگ سازی در این زمینه، تصریح کرد: فرهنگ تفکیک از مبدأ و دفع درست زباله اگر نهادینه شود، به اجرای طرح مدیریت پسماند کمک بزرگی خواهد کرد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در بحث دفن درست زباله، اقداماتی در برخی شهرها و روستاها انجام شده، گفت: منظره ورودی شهرها و اطراف برخی روستاها بسیار زننده و نامناسب است و پلاستیکهایی که به واسطه دفن نامناسب زباله ها در طبیعت رها میشود، فضای ناخوشایندی را ایجاد کرده است.
فرهادی اظهار کرد: این که برخی از شهرداریهای ما هنوز مجوز دفن زباله را دریافت نکرده اند، اصلاً قابل قبول نیست و دفتر امور شهری و شوراها باید این موضوع را در اولویت برنامه های خود قرار دهد.
وی با بیان اینکه طرحهای مدیریت پسماند برخی شهرها در حال تهیه است، ادامه داد: طرحها باید طبق برنامه زمان بندی آماده شده و به شهرداریها ابلاغ شود.
وی بیان کرد: سقف مطالعات توسط مشاورین نباید باز باشد و به جهت سرعت بخشی در روند اجرای کار، زمان لازم برای ارائه طرح ها تعیین گردد تا مشاورین مکلف به ارائه طرحها در این بازه باشند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی، نظارت بر روند اجرای کار مشاورین را نیز از الزامات برشمرد و با تأکید بر این که این مهم باید با استفاده از توان دفتر فنی استانداری صورت گیرد، گفت: برخی حوزههای متولی همچون شرکت آب منطقه ای، دانشگاه علوم پزشکی و … باید در تدوین طرحها، بر موارد مدنظر مجموعه کاری خود در زمینه مدیریت پسماند اهتمام ورزند.
فرهادی یادآور شد: ما اصلاً با اقدامات قهری موافق نیستیم، اما در برخی جاها مثل همین موضوع مدیریت پسماند، به واسطه اهمیت سلامت مردم با افراد متخلف که ضوابط قانونی را رعایت نمیکنند و اقدامات ارشادی هم جوابگو نیست، ناچار به استفاده از اهرمهای قانونی هستیم.
وی از فرمانداران خواست کمیتههای شهرستانی مدیریت پسماند را در زمان مقرر برگزار کنند و به دو موضوع طرحهای جامع مدیریت پسماند توسط شهرداریها و تجمیع زباله گاههای روستایی توجه ویژهای داشته باشند.
فرهادی بیان کرد: موضوع تجمیع زباله گاههای روستایی، طرح مطلوبی است که میتواند مشکل روستاهایی که فضای مناسب دفع زباله ندارند، را برطرف کند، لذا باید در این زمینه جانمایی و مکان یابی به درستی صورت گیرد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسانجنوبی اظهار کرد: بر اساس سیاستهای وزارت کشور، اولویت با برنامهها و پروژههایی است که طرح مصوب و مطالعات تأیید شده دارند، لذا ما اگر توقع تخصیص اعتبار داریم باید مطالعات را به نتیجه برسانیم و طرح ها را هر چه سریعتر ارائه کنیم.
فرهادی ادامه داد: با توجه به در پیش رو بودن زمان برگزاری جلسات کمیتههای برنامه ریزی و تخصیص اعتبار در شهرستانها، فرمانداران باید این موضوع را در اولویت برنامه ریزیها قرار دهند.
وی اظهار کرد: شهرداریها نیز در بحث مدیریت پسماند به دنبال درآمد نباشند و با نگاه انتفاع عمومی، کمک کنند تا بخش خصوصی وارد کار شود و مشکلات موجود هرچه سریعتر برطرف شود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی برای مدیریت پسماندهای عفونی و بیمارستانی گفت و تصریح کرد: در این راستا اقدامات خوبی در شهر بیرجند صورت گرفته اما لازم است برای شهرهای بزرگ استان همچون نهبندان، قاین و طبس نیز برنامه ریزی صورت گیرد.
فرهادی افزود: جمع آوری زبالههای عفونی در شهرهای کوچک به واسطه حجم کمی که دارند نیز نباید مغفول واقع شوند.
وی از برنامه ریزی شهرداری بیرجند برای راه اندازی کارخانه تولید کمپوست گفت و اظهار کرد: با توجه به این که واحدهای تولید کمپوست و بازیافت زباله، مسایل و مشکلاتی به همراه دارند لذا لازم است شهرداری در فرآیند مکان یابی، جانمایی و راه اندازی این واحد با اداره کل حفاظت محیط زیست هماهنگ باشد.
گفتنی است؛ طرح جامع مدیریت پسماند شهرهای بیرجند، خوسف، مود و روستاهای تا شعاع 50 کیلومتر این مناطق تهیه شده و در این جلسه نیز طرح مربوط به شهرهای نهبندان و شوسف مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد فرماندار برای اعمال پاره ای اصلاحات، به زودی جلسهای در شهرستان برگزار کند.
انتهای پیام
منبع: ایسنا