اخبار

شورای ائتلاف استان مرکزی در حال ارزیابی نامزدهای انتخابات شوراها/۷۰ درصد گزینه‌ها جوان هستند

شورای ائتلاف استان مرکزی در حال ارزیابی نامزدهای انتخابات شوراها/۷۰ درصد گزینه‌ها جوان هستند

ایسنا/مرکزی مسئول کارگروه مصاحبه و ارزیابی علمی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان مرکزی از آغاز ارزیابی نامزدهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در استان مرکزی برای انتخابات شورای شهر خبر داد.

سید احمد حسینی در خصوص روال کاری شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در استان مرکزی در انتخابات پیش رو در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بعد از انتخابات سال ۱۳۹۶، سیاسیون بزرگ کشور درصدد این برآمدند که ظرفیت جریان انقلاب را حفظ کنند و در کنار هم نگهدارند و مسلما یک جریان باید این وحدت را رقم می زد، بر این اساس تعدادی از احزاب و افراد در تهران شورایی به نام شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی که از ساختار اصولگرایی کاملا جداست، تشکیل شد.

وی با اشاره به اینکه در راستای تشکیل این شورا و به جهت کارایی بالا، ایرادات و اشکالات گذشته که در روند کاری جریاناتی مانند جمنا بود رفع شد، احزاب و گروه‌های بیشتری جذب شدند و شاکله‌ای متفاوت شکل گرفت، افزود: این شورا در کشور یک هدف اصلی را دنبال می‌کند و در پی جمع‌آوری خواست و مطالبات مردم از کف جامعه و میدان است، در فرایند فعالیت این جریان، تصمیم‌گیری از بالا به پایین نیست، بلکه مباحث از پایین به بالا دنبال می‌شود و تجربه‌ای جدید را رقم زده است.

حسینی تصریح کرد: ۶۰ درصد اعضای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی را احزاب تشکیل می‌دهند، چراکه کارکرد و تفکر سیاسی در دست احزاب است و شورا نیز این روند درست را در پیش گرفته است.

وی با بیان اینکه تا پیش از تشکیل این شورا، افرادی که خود را قیم مردم می‌دانستند، تصمیم می‌گرفتند که در انتخابات از چه فردی و با چه شرایطی حمایت کنند و در واقع سبد انتخاب مردم، سبدی کم رونق به لحاظ کمی و کیفی بود، افزود: با تشکیل شورای ائتلاف برنامه و کارایی فرد قبل از ورود به مجلس شورای اسلامی یا شورای شهر در اولویت قرار گرفت و در واقع این شورا، نوع و روال انتخاب را تغییر داد و با در نظر گرفتن سهمی برای جوانان، استفاده از نخبگان اجرایی و سیاسی که به مراکز قدرت و ثروت متصل نبودند، روال انتخاب را متحول کرد.

مسئول کارگروه مصاحبه و ارزیابی علمی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان مرکزی اظهار کرد: این تغییر و تحولات در انتخاب بسیار موفق و رضایت‌بخش بوده است و از روال کار دفاع می‌کنیم. در انتخابات مجلس یازدهم، شورای ائتلاف دو کاندیدا در حوزه انتخابیه اراک، خنداب و کمیجان داشت که موفقیت خوبی کسب کرد و سبد آرا در انتخابات مجلس پر بود و این پر بودن و موفقیت از جایی نشات می‌گیرد که مردم احساس کردند در فضای سیاسی استان اتفاقی جدید در حال رخ دادن هستند.

وی با اشاره به اینکه در انتخابات مجلس شورای اسلامی ۱۸۰۰ نفر ساعت کار کارشناسی انجام شد و طرحی که بر اساس آن کار انجام شد از سوی مردم بسیار مورد اقبال قرار گرفت، گفت: در انتخابات مجلس با توجه به رویه و روال کار شورا از افرادی که دارای سابقه و تجربه بودند، گذر شد چراکه خروجی شورا اهمیت بیشتری داشت، روش شورا کاملا علمی و قابل اندازه‌گیری است و شاخص‌ها و حفظ رویه بیش از هر چیزی اهمیت دارد. بسیاری تلاش کردند این رویه را تغییر دهند، اما ایستادگی شد و همین امر باعث شد که از برخی گزینه‌های شناخته شده عبور شود تا به گزینه‌ای برتر دست یابیم.

حسینی افزود: تا پیش از اعمال رویه شورای ائتلاف، نامزدهای جوان اجازه طرح ایده‌ها و برنامه‌های خود را نداشتند، از طرفی پس از ورود افراد به پارلمان ملی یا محلی، پیگیری بابت اقدامات و اجرای برنامه‌های آنها وجود نداشت، از ظرفیت علمی و نخبگان استان هم استفاده نمی‌شد، اما در انتخابات مجلس شورای اسلامی ۵۰ نفر از نخبگان و اساتید دانشگاهی استان در جلسات مصاحبه کاندیداهای شورا حضور داشتند و برنامه‌های نامزدها را با اشتیاق بررسی می‌کردند.

وی تاکید کرد: در طول سال‌های گذشته و در فضای سیاسی استان مرکزی نمونه یا مصداقی نداشتیم که فردی به خاطر یک جریان از ادامه روند انتخابات کنار برود و در واقع شاهد فضای گذشت و ایثار نبودیم، اما با اجرای این طرح فضایی رقم خورد که بیش از ۳۰ نفر به نفع جریان انقلاب کنار ‌رفتند و فضا را به فردی بهتر ‌سپردند و در واقع مردم از سردگمی بیرون آمدند و با لیست‌های قارچ‌وار مواجه نبودند. در واقع با اینکار یکپارچگی در لیست‌های انتخابات رقم خورد و با کمترین هزینه‌های انتخاباتی بهترین گزینه‌ها معرفی شدند و در واقع تمامی این تجربیات مثبت در انتخابات پیش روی شورای شهر نیز عملیاتی می‌شود.

مسئول کارگروه مصاحبه و ارزیابی علمی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان مرکزی با بیان اینکه شاخص‌ها و سوالات تدوین شده برای جلسه مصاحبه کاندیداها به راحتی قابل پاسخگویی نیست، گفت: سوالات طرح شده برای مصاحبه به شکلی است که قطعا امکان پاسخگویی به آنها توسط خود کاندیدا به تنهایی وجود ندارد بلکه فرد باید تیم مشاوره داشته باشد، در واقع شورای ائتلاف اعتقاد دارد که برای ورود به عرصه پارلمان ملی و محلی، فرد باید دارای تیم مشاوره متشکل از نخبگان و دانشگاهیان در عرصه‌های مختلف باشد تا مباحث غیرکارشناسی مطرح نکند.

وی اظهار کرد: در انتخابات مجلس یازدهم، برخی گزینه‌های جوان برای پاسخ به سوالات تا ۱۵ مشاور به کار گرفتند تا بتوانند مصاحبه‌ای موفق داشته باشند و از طرفی گزینه‌هایی هم بودند که سابقه کاری خود را بر پاسخ به سوالات ارجح دانستند و شورا از آنها عبور کرد. در واقع شورای ائتلاف در انتخاب گزینه‌ها شجاعت سیاسی دارد، چراکه تلاش می کند به سمت فضای عقلانی، علمی و بصیرت‌افزا برای مردم و نامزدها حرکت کند. در انتخابات شورای شهر نیز این رویه دنبال خواهد شد.

حسینی با تاکید بر اینکه شورا به دنبال انجام یک کار جهادی سیاسی است، گفت: سعی بر این است که ظرفیت‌های موجود به خوبی شناخته شده و از آنها نهایت استفاده و بهره‌برداری و معرفی شود و برای تحقق این هدف انقلابی تمام امکانات بسیج می‌شود تا مردم بهترین انتخاب را داشته باشند. خوشبختانه تاکنون در این مسیر یک وحدت و هماهنگی بین نیروهای انقلاب رقم خورده است که مردم از سردرگمی رها شدند و احزاب که کارکرد آنها تسهیل امور برای مردم است در این مسیر به خوبی پیش رفته اند، البته فعالیت‌ها خالی از ایراد و اشکال نیست و سعی شده است که برای انتخابات شورای شهر نواقص رفع شود.

وی در خصوص برنامه‌ریزی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در خصوص انتخابات شوراهای اسلامی شهرها با تاکید بر اینکه طبق فرموده مقام معظم رهبری اهمیت انتخابات شوراها کمتر از دیگر انتخابات نیست، گفت: در شورای شهر با زندگی مردم، معیشت و رفاهیات در ارتباط هستیم به همین دلیل اهمیت بالایی دارد و قطعا شورای ائتلاف به همان اندازه که برای انتخابات مجلس شورای اسلامی تلاش کرد برای انتخابات شوراها نیز کوشش خواهد کرد و شورای ائتلاف شهرستان‌ها نیز پای کار آمده‌اند.

مسئول کارگروه مصاحبه و ارزیابی علمی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان مرکزی با بیان اینکه شورای ائتلاف شهرستان‌ها مسئولیت انتخابات شورای اسلامی شهرها را به عهده دارند و شورای ائتلاف استان در واقع نقش نظارتی اعمال می‌کند، افزود: جوانانی که در انتخابات مجلس شورای اسلامی یک رویه عقلانی و علمی را پایه‌ریزی کردند، برای انتخابات شوراها نیز به میدان آمده‌اند، نزدیک به یک سال است که شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در استان مرکزی مشغول به انجام کار کارشناسی به جهت رفع ایرادات رویه علمی شورای ائتلاف بود، غربالگری در بین کارشناسان امر انجام گرفت و در این دوره با اطمینان خاطر نسبت به حضور افراد و رویه شورای ائتلاف کار پیش می‌رود.

وی تصریح کرد: در روش ارزیابی نامزدها از ظرفیت دانشگاهی و نخبگان علمی نهایت استفاده می‌شود چراکه در مصاحبه با نامزدها کار علمی در حال انجام است و به هیچ عنوان به سراغ کار سیاسی نمی‌رویم. جلسات مصاحبه برای حضور اصحاب رسانه آزاد است و می‌توانند رویه شورا و ارزیابی نامزدها را شاهد باشند.

حسینی با بیان اینکه مصاحبه نامزدها از پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ آغاز شده و کارشناسان امر به صورت مشخص از ابتدا تا پایان مصاحبه همه نامزدها در جلسات حضور خواهند داشت و اعضا ثابت هستند، گفت: پس از ثبت‌نام نامزدها و مشخص شدن افراد، ۷۸ نفر از نامزدها تحت عنوان جریان انقلاب شناسایی شدند که از این تعداد ۵۰ نفر معادل ۷۵ درصد جذب ائتلاف شدند، به طور کاملا اختیاری تعهدنامه‌ شورا را امضا کردند و از این تعداد پس از انجام مصاحبه و پاسخگویی دو ساعته به ۳۰ سوال کاملا تخصصی در موضوعات مختلف که زیر نظر کارشناسان و اساتید دانشگاهی و نخبگان صورت گرفت، ۲۲ نفر انتخاب می‌شوند.

وی اضافه کرد: برای ارزیابی نامزدها فرم‌هایی مشخص تهیه شده است و امتیازدهی از هزار خواهد بود تا دقت عمل بالا باشد. علاوه بر ارزیابی عملکرد فرد، طرح و ایده‌های نامزد، بررسی می‌شود تا مشخص شود که آیا فرد امتیاز حداکثری را بدست می آورد تا در چینشی که برای ۱۱ عضو شورا در نظر گرفته شده جای می‌گیرد یا خیر، به عنوان مثال ممکن است ۵ نفر از نامزدها که بیشترین امتیاز را دریافت کرده‌اند در حوزه عمران و شهرسازی متخصص باشد، مسلما تمامی این ۵ نفر در لیست نهایی جای نمی گیرند، چراکه شهر فقط در حوزه عمران و شهرسازی نیاز به متخصص ندارد، به همین دلیل براساس کمیسیون‌های تخصصی شورا افراد انتخاب می‌شوند و در نهایت یک لیست ۱۱ یا ۱۳ نفره برای انتخابات شورای ششم معرفی می‌شود.

حسینی بیان کرد: متاسفانه در این دوره اسامی بانوان در بین نامزدها کم است به طوری که از ۵۰ نفر سه نفر خانم هستند، اما بیش از ۷۰ درصد گزینه‌ها جوان و کمتر از ۴۵ سال هستند و فقط دو نفر سابقه عضویت در دوره‌های قبل شورا را دارند.

وی با بیان اینکه جریان نیروهای انقلاب هیچ عقد اخوتی با هیچ فردی نبسته است و اعضای شورای ائتلاف که در انتخابات شورای اسلامی کلانشهر اراک ثبت نام کرده و به لیست ائتلاف پیوسته اند هیچ تفاوتی با سایر نامزدها ندارند، گفت: تنها خواسته شورا از نامزدها خدمت به مردم است و به هیچ عنوان درخواست و مطالبه دیگری از این افراد وجود ندارد، شورا فارغ از نگاه سیاسی با حضور متخصصان و ممتحنین غیرسیاسی و کارشناس امور متخلف، تنها با یک روش علمی و عقلانی مسیر را پیش می‌برد.

وی اظهار کرد: گفته می شود که شورای ائتلاف به بحث انتخاب شهردار در شورای ششم ورود کرده است، این ادعا به هیچ عنوان درست نیست، زمانی که هنوز شورایی انتخاب نشده است مسلما نمی‌توان انتخاب شهردار را مطرح کرد، شورای ائتلاف به دنبال کاسب کاری سیاسی نیست بلکه فقط انتخابی همراه با تعهد و تخصص را دنبال می‌کند و فقط انتظار این است که شورای ششم با روشی که شورای ائتلاف به آنها رسیده است و بر اساس همین رویکرد علمی و منطقی به یک فرد متخصص و متعهد به عنوان شهردار آینده برسند.

مسئول کارگروه مصاحبه و ارزیابی علمی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان مرکزی تاکید کرد: شورای ائتلاف به عملکرد شورای شهر در همه ابعاد از جمله انتخاب شهردار نظارت خواهد داشت، خواسته ما قطعا خواست و مطالبه مردم است و مسیر تحقق مطالبات مردم را مدنظر داریم و آماده همکاری با احزاب و گروه‌های مختلف در قالب روش و رویه شورا هستیم.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *