شکاف فرهنگی و اقلیمی حاصل دیوان سالاری فکری حاکم بر کشور است
ایسنا/کردستان یک عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان اعلام کرد که کردستان در چارچوب ایران اسلامی به عنوان یک استان در موقعیت خاص جغرافیایی و شرایط خاص فرهنگی و اقلیمی قرار گرفته و مدلهایی که در طول شش برنامه توسعه در کشور تجربه کردیم، با کمال تاسف نشان دهنده این است که شکاف بین مناطق بیشتر شده است و این به نظام دیوان سالاری فکری حاکم برمیگردد.
حامد قادرزاده در وبینار “دولت سیزدهم و مطالبات دانشگاهیان استان کردستان” که با همت دانشگاه کردستان برگزار شد به ارائه مطالبی با عنوان “الزامات تعدیل مدل دیوان سالاری توسعه” پرداخت و اظهار کرد که اگر ما به گذشته شیوه نگاه به توسعه برگردیم، مدل انتشار یکی از مدلهایی بود که معتقد بود اگر کشوری از روشی به توسعه دست پیدا کرده، باید آن روش را در جاهای دیگر هم به کار بگیریم.
وی افزود که به دلیل اینکه اساسا توسعه نیازمند شناسایی مدلی خاص در هر منطقه است، نمیتوانیم برای همه مناطق مدل یکسانی برای توسعه عرضه کنیم و انتظار توسعه را داشته باشیم.
این عضو هیات علمی دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه توسعه امری از بالا به پایین نیست و بر اساس آنچه در سیستم اقتصادی جامعه موجود است، باید شکل بگیرد، تصریح کرد که سنجش فاکتورهای پنجگانه توسعه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی در هر مکان از الزامات توسعه است و برای دستیابی به توسعه لازم و ضروری است اما نمیتوان بدون توجه به مزیتهای موجود برنامه کاملی را به کشوری دیکته کرد.
وی عنوان کرد که کردستان در چارچوب ایران اسلامی به عنوان یک استان در موقعیت خاص جغرافیایی و شرایط خاص فرهنگی و اقلیمی قرار گرفته و مدلهایی که در طول شش برنامه توسعه در کشور تجربه کردیم، با کمال تاسف نشان دهنده این است که شکاف بین مناطق بیشتر شده است و این به نظام دیوان سالاری فکری حاکم برمیگردد.
قادرزاده ادامه داد که در برنامه ریزی توسعه که در کشور اتفاق افتاده به چند دلیل نتوانستیم موفقیت را چنان که شایسته است ببینیم و یکی از دلایل آن نظام دستوری از بالا به پایین و دستوری است و به این مسئله برمیگردد که فاکتورهای پذیرنده مدل ذکر شده در محیط ما نتوانسته جذب مناسب و نتیجه مطلوب را داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد که اگر امروز در کشور میخواهیم شاهد تحولی نو باشیم، بایستی نگاه به این گفتمان تغییر پیدا کند به نحوی که حتی نمیتوان راهکار مشترکی برای همه شهرهای یک استان تعیین کرد.
به گفته قادرزاده نگاه دیوان سالارانه نگاهی ناموفق بوده و نگاه جامع توسعه و برنامه دیکته شده به همه استانها و در همه بخشهاست و این اقدام درستی نیست.
وی گفت: اگر میخواهیم در دولت سیزدهم توسعه مناسبی در کردستان را شاهد باشیم، لازم است نگاه به توسعه نگاهی آکادمیک و مبتنی بر شرایط موجود باشد.
این عضو هیات علمی دانشگاه کردستان درپایان یادآور شد که بر اساس ارزیابیهای انجام شده در طول 6 برنامه گذشته، شانس موفقیت ما بویژه در استان کردستان کمتر از 40 درصد بوده است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا