شیراز نیاز به مصوبه ساختاری جدید ندارد
ایسنا/فارس رئیس شورای اسلامی شهر شیراز تاکید کرد: امروز میتوانیم با قاطعیت بیان کنیم که شورای شهر شیراز در حوزه ساختاری به هیچ مصوبه جدیدی نیاز ندارد و تمام آنچه نیاز بود، هماکنون نهایی شده است و از این به بعد باید به سمت نظارت حرکت کنیم تا مصوبات بهخوبی اجرا شود.
سید عبدالرزاق موسوی دوشنبه ۴ اسفند در آیین افتتاح سامانههای PMIS، حملونقل بار و سبزینه بیان کرد: آنچه امروز شاهد آن هستیم محصول فرآیندی است که از آغاز شکلگیری شورای پنجم به آن توجه شده است.
او افزود: سامانه مدیریت اطلاعات پروژه در سال ۱۳۹۷ و به ابتکار کمیسیون برنامه و بودجه وقت تاسیس شد و در کمیسیون شهرسازی و معماری و نیز کمیسیونهای عمران و حملونقل با جدیت دنبال شد.
به گفته موسوی موضوع شهرداری الکترونیک مبتنی بر دو اصل خدماترسانی آسان، سریع و با کیفیت و نیز شفافسازی است.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه شورای پنجم رویکردهای خود را در ۸۶ بند، درست پس از ۴۵ روز از آغاز به کار خود، در صحن مصوب کرد، اظهار کرد: پس از آن، اصل شفافسازی در همین مسیر مورد توجه شوراییان قرار گرفت.
موسوی ادامه داد: این شورا برای نخستین بار در برنامه پنجساله پنجم، ۳۶۰ شاخص کمی را تدوین کرده است که برای ارزیابی برنامههای مختلف شهرداری به آن مراجعه میشود و به تبع آن، برشهای این برنامه پنجساله در برگیرنده تمامی برنامهها و فعالیتهای شورا شد.
او با تاکید بر اینکه تاکنون مصوبات بسیار مهمی در همین مسیر به تصویب شورا رسیده است، گفت:یکی از این مصوبات مربوط به شفافیت بوده است.
موسوی اظهار کرد: معتقدیم این سامانه با وجود ارزشمند و منحصربهفرد بودن با آن چه میخواستیم و میخواهیم همچنان فاصله دارد؛ با وجود این، دو مصوبه نیز در زمینه تعارض منافع داشتیم که در فرصت باقیمانده از شورای پنجم به سامانه PMIS متصل خواهد شد.
رئیس شورای شهر شیراز از شهرداری شیراز درخواست کرد که دو مصوبه مربوط به بحث تعارض منافع را تحلیل کرده و گزارش آن را در اختیار عموم قرار دهند تا اهمیت این اقدامات ساختاری منحصربهفرد و ماندگار که آیندگان آثارش را خواهند دید، بر همگان مشخص شود.
موسوی با اشاره به مصوبات دیگری همچون کاهش هزینههای شهرداری و افزایش کیفیت که تحت عنوان بهرهوری از آن نام برده میشود، گفت: چنین مصوباتی نشاندهنده اثربخشی و کارایی شورای پنجم است و اثبات میکند که در تلاش برای حفظ منابع مالی و انسانی اقداماتی درخور انجام شده است.
موسوی بیان کرد: سامانه PMIS نحوه حفاظت از منابع، هزینهکرد و اولویتبندی پروژهها را نشان میدهد.
او ادامه داد: شهرداری سالانه ۱۵۰۰ قرارداد بهصورت میانگین با افراد و مجموعههای مختلف منعقد میکند که میتوان براساس آن، حجم گردش مالی شهرداری را بررسی کرد. همه هزینهها و اقدامات در چارچوب این قراردادها به تصویب میرسد و سامانه PMIS تاکید میکند که این بودجهها باید در کجا خرج شود و از همین رو است که شورا برای به ثمر رسیدن آن اصرار بسیاری کرد.
رئیس شورای شهر شیراز با بیان اینکه راهاندازی سامانه PMIS نخستین گام در زمینه یادشده است، ادامه داد: از لحظهای که درخواستی مطرح میشود تا برآورد آن و مطرح شدنش در کمیسیون و طی دیگر مراحل در این سامانه ثبت میشود و قابل رصد است.
موسوی افزود: قراردادهای شهرداری برای نخستین بار در چندین قالب تنظیم میشود که بخش املاک تاکنون به پایان رسیده است و سه بخش جدید در شهرداری ایجاد شد و اداره حقوقی و مصوبات این قراردادها را با کمک شهرداری تنظیم کرد و اداره نظارت و ارزیابی عملکرد و همچنین مرکز پژوهشها باعنوان پشتوانه این کار اقدامات اقدامات مهم و ماندگاری را صورت دادهاند.
او با بیان اینکه فساد بر مبنای اصلی تعارض منافع شکل میگیرد، خاطرنشان کرد: تعارض منافع بستر فساد است و باید آن را کاهش داد.
موسوی یکی از راهکارهای کاهش تعارض منافع را راهاندازی سامانه PMIS دانست که کنترل و نظارت را ممکن میسازد و با اشاره به اینکه در زمینه قراردادها مشکلاتی جدی وجود دارد، عنوان کرد: از همین رو است که تاکید میکنیم راهاندازی سامانه یادشده و نیز تحقق شهرداری الکترونیک ضروری است؛ البته به ثمر رسیدن آن مشروط به آن است که شهرداری این سامانه را تکمیل کند و کارشناسان آن را به کار گیرند.
رئیس شورای شهر شیراز گفت: چنانچه مدیر یا کارشناسی در شهرداری برای استفاده از این سامانه ذرهای ضعف انگیزه نشان دهد، سیستم دچار مشکل خواهد شد و چنانچه مدیری توانایی انجام این کار را ندارد باید جایش را به فرد دیگری دهد؛ زیرا موضوع حقوق و منافع مردم مطرح است.
انتهای پیام
منبع: ایسنا