صادرات یک میلیارد دلاری دانشبنیانها در سال ۲۰۲۰
مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به خدمات حمایتی این صندوق از شرکتهای دانشبنیان در زمینه توسعه صادرات گفت: در سال ۲۰۲۰ از سوی ۴۵۰ شرکت به میزان یک میلیارد دلار صادرات صورت گرفته است.
مرضیه شاوردی در بیستمین رویداد یکشنبههای صادراتی با رویکرد پذیرش هیات تجاری و فناوری در حوزه صنعت ساختمان از کشور گامبیا با بیان اینکه نوآوری کشورها بر اساس شاخص نوآوری جهانی است، افزود: بر اساس گزارش ۲۰۲۱ سازمان مالکیت فکری ایران در میان کشورهای آسیای مرکزی و جنوب شرق آسیا رتبه دوم را کسب کرده است.
وی رتبه ایران در شاخص نوآوری در جهان را در رده شصتم دانست و اظهار کرد: اینکه ایران چرا به این جایگاه رسیده است، به دلیل وجود نهادهای مختلف در نظام نوآوری است که از آن جمله آنها دانشگاهها است، به گونه ای که در حال حاضر تعداد هزار دانشگاه در ایران اقدام به تربیت نیروهای انسانی کردهاند.
شاوردی، پارک های علم و فناوری را از دیگر نهادهای دخیل در توسعه نوآوری در ایران عنوان کرد و یادآور شد: پارک های علم و فناوری نهادهایی هستند که امکان توسعه فناوریهای پیشرفته را در کشور فراهم کرده اند و از این رو ۴۵ پارک علم و فناوری و ۱۹۰ مرکز رشد در ایران فعال هستند.
مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی شرکتهای دانش بنیان را بخش دیگری از نظام توسعه نوآوری در کشور نام برد و خاطر نشان کرد: در حال حاضر بیش از ۶ هزار و ۳۰۰ شرکت دانشبنیان در ایران فعال هستند که در سال ۲۰۲۰ تعداد ۴۵۰ شرکت به مبلغ یک میلیارد دلار صادرات داشتهاند.
وی نهادهای تامین مالی را از دیگر اجزای نظام نوآوری کشور عنوان کرد و با تاکید بر اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی یکی از نهادهای تامین مالی در ایران به شمار میرود، یادآور شد: این صندوق در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ بیش از ۴هزار و ۸۰۰ طرح را مورد ارزیابی قرار داد که به آنها حدود ۵۰۰ میلیون دلار تسهیلات اعطا کرده است.
شاوردی بیشترین تعداد شرکتهای دانش بنیان را با ۱۵۵۰ شرکت در حوزه IT و ICT دانست و گفت: بعد از آن حوزه ماشین آلات صنعتی است که در این حوزه ۱۴۱۶ شرکت فعال شدند.
وی تعداد شرکتهای دانش بنیان ایرانی فعال در حوزه برق را ۱۳۳۹، بیولوژی ۲۴۶ شرکت و تجهیزات پزشکی را ۲۲۸ شرکت عنوان کرد و ادامه داد: حوزه صنایع خلاق کمترین تعداد شرکتهای دانش بنیان با ۱۱ شرکت را دارد.
مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری، این صندوق را نهاد تامین مالی توصیف کرد که به صورت هیات امنایی با ریاست رییس جمهور اداره میشود، گفت: خدمات این صندوق در چهار دسته است که در بخش توانمندسازی به منظور توسعه صادرات شرکتهای دانش بنیان تسهیلاتی چون برگزاری نمایشگاهها، حمایت از شرکتها برای شرکت در نمایشگاههای بین المللی، اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری و حمایت از شرکتها برای دریافت استانداردهای صادراتی اعطا خواهد شد.
منبع: ايسنا