صادرات LPG ایران صعود کرد
منابع تجاری برآورد کردند صادرات LPG ایران در ژوییه و اوت حدود ۵۰۰ هزار تن می ماند که نزدیک به بالاترین رکورد دو سال گذشته است.
منابع تجاری به پلاتس گفتند این حجم بالا که ممکن است از ۵۰۰ هزار تن هم فراتر برود، با افزایش تولید و تقاضا برای LPG ایران، انتظار می رود تا پایان سال ۲۰۲۱ ادامه پیدا کند. با وجود امیدهای اولیه برای تسهیل تحریمها پس از به قدرت رسیدن جو بایدن در آمریکا، مذاکرات برای احیای برجام فعلا متوقف مانده است.
یک منبع چینی گفت: LPG ایرانی بیشتری امسال به چین صادر شده که ممکن است به دلیل قیمت رقابتی این گرید باشد.
محموله های ایرانی با تخفیف بیش از ۲۰ دلار در هر تن نسبت به سایر محموله های خاورمیانه ای فروخته می شوند و این موضوع علاقه خریداران را جلب کرده است. سایر منابع می گویند این تخفیفها به ۳۰ دلار در هر تن می رسد. در دور قبلی تحریمهای غربی در سال ۲۰۱۲، خریداران چینی محموله های ایرانی را با تخفیفهای سنگین ۴۰ تا ۵۰ دلار در هر تن خریداری می کردند.
طبق آمار شرکت اطلاعاتی کپلر، چین بزرگترین خریدار LPG ایران در ژوئن بود و ۴۶۴ هزار تن معادل ۹۵ درصد از کل صادرات LPG ایران را دریافت کرد و میزان اندکی هم به پاکستان و بنگلادش صادر شد.
بر اساس گزارش پلاتس به نقل از یک منبع تجاری، سه کشور تنها خریداران LPG ایران بوده اند. صادرات ایران بین ۴۵۰ تا ۵۳۰ هزار تن در ماه است و امید می رود با تسهیل تحریمها، حجم صادرات افزایش پیدا کند.
منابع صنعتی می گویند با فرض این که آمریکا تحریمهای ضدایرانی را به طور کامل رفع کند، ایران می تواند حداقل ۳.۷۳ میلیون تن در سال LPG صادر کند و ۳۳ کشتی برای حمل آن نیاز خواهد بود.
طبق آمار کشتیرانی و بازرگانی، پیش از این محدودیتها، صادرات ماهانه LPG ایران در اوت سال ۲۰۱۸ به حدود ۵۶۸ هزار تن رسیده بود و صادرات سالانه به ۵.۲ میلیون تن رسید که بالاترین رکورد از زمان لغو تحریمهای غربی قبلی در ژانویه سال ۲۰۱۶ بود.
به گفته منابع آگاه، در یک ماه اوج حجم صادرات می تواند به ۱۳ کشتی بزرگ حامل گاز برسد.
مشتریان قراردادی LPG ایران در سال ۲۰۱۸ شامل اندونزی و تایوان بودند که به صورت مستقیم یا از طریق شرکتهای بازرگانی از ایران واردات داشتند.
بر اساس گزارش پلاتس، منابع آگاه می گویند در فاصله سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ ایران ۳.۲ میلیون تن به ظرفیت تولید LPG افزوده که عمدتا در میدان گازی پارس جنوبی بوده و تا سپتامبر امسال ۲.۲ میلیون تن دیگر به ظرفیت تولید ایران اضافه خواهد شد.
منبع: ايسنا