اخبار 47

صداوسیما و سینما از تزریق غم و ارائه الگوهای غلط به کودکان ونوجوانان در بحران کروناخودداری کنند

صداوسیما و سینما از تزریق غم و ارائه الگوهای غلط به کودکان ونوجوانان در بحران کروناخودداری کنند

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره خواست که صداوسیما و سینما از تزریق غم و ارائه الگوهای غلط به کودکان و نوجوانان در شرایط بحران کرونا خودداری کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره، دکتر محمد حاتمی، روز شنبه ۲۵ بهمن، در همایش بین‌المللی روان‌شناسی مدرسه، که با حضور روان‌شناسان، مشاوران، وزیر و مسئولان وزارت آموزش و پرورش در دانشگاه الزهراء(س) برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: مدارس تعطیل هستند، این وضعیت شرایط نامناسبی برای رشد و تحول اجتماعی، شناختی و جسمی کودکان و نوجوانان ایجاد کرده است.

وی افزود: در بستر فعالیت‌های جمعی، حضوری، مدرسه، همسالان و ارتباط معلم و شاگرد، هویت نوجوانان شکل می‌گیرد و رشد اجتماعی محقق می‌شود. برای شرایط قرنطینه از طریق شبکه شاد، روان‌شناسان و مشاوران برای خانواده‌ها و معلمان بسته‌های آموزشی تهیه کنند و به آن‌ها مشورت‌های لازم را بدهند تا ما از این مرحله عبور کنیم.

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره گفت: سنین ۶ تا ۱۸ سال سن ورود به مدرسه و اجتماعی شدن و هویت‌یابی است، این امر در قرنطینه خانگی میسر نخواهد شد. باید با کمک روان‌شناسان و مشاوران جایگزین‌های مناسبی برای کودکان و نوجوانان ایجاد کنیم. آموزش و پرورش باید با آغوش باز از سرمایه اجتماعی روان‌شناسان و مشاوران استفاده کند.

دکتر حاتمی در بخشی دیگر از سخنانش گفت: نقش رسانه‌ها در پُرکردن خلاء مدرسه بسیار پر اهمیت است، صدا و سیما باید آموزش را در دستور کار خود قرار دهد. در شرایط بحران از تزریق غم به بدنه جامعه خصوصا برای کودکان و نوجوانان خودداری شود. مجریان صدا و سیما کار حساسی بر عهده دارند. در برنامه‌های ورزشی روی آنتن زنده، گریه کردن هرچند عزیزی که از دست رفته بسیار برای ما بااهمیت باشد، اما رسانه متعلق به همه است، رسانه شخصی نیست. درگذشت فردی را برجسته کردن و گریه کردن و تزریق غم از طریق آنتن تلویزیون، کار صحیحی نیست. صدا و سیما باید امید و تاب‌آوری را در جامعه افزایش دهد.

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره ادامه داد: همچنین چرا باید در سینما پنج قهرمان پنج فیلم سینمایی جشنواره فجر خودکشی کنند؟! یادتان باشد، بیشتر مخاطبین صدا و سیما و سینما،‌ کودکان و نوجوانان هستند. هنوز قدرت پردازش شناختی کودکان و نوجوانان به حدی نیست که بتوانند این موضوعات را حل کنند. آنها با برنامه‌های صدا و سیما و سینما همسان‌سازی می کنند و نتیجه‌ی آن کاهش نرخ امید در جامعه، افسردگی و خدای‌نکرده خودکشی است.

دکتر حاتمی گفت:‌ ادامه این وضعیت، سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره را بر آن می‌دارد که مستقیما ورود کند و توقف پخش این‌گونه برنامه‌ها را تقاضا کند.

گفتنی است، همایش بین‌المللی مدرسه به مدت دو روز در تهران در حال برگزاری است.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *