اخبار

صنایع غذایی محبوب اما مهجور

صنایع غذایی محبوب اما مهجور

ایسنا/زنجان مدیر اجرایی طرح مشاغل خانگی در زنجان گفت: صنایع غذایی در استان زنجان پرمخاطب‌ترین مشاغل خانگی است، ولی به دلیل محدودیت‌های بهداشتی جزو رسته‌های شغلی تعریف‌ شده نیست.

لیلا اجلی پیش از ظهر امروز (۱۸ خرداد ماه) در گردهمایی پیشرانان مشاغل خانگی استان زنجان که در سالن اجنماعات شهید شهریاری جهاددانشگاهی زنجان برگزار شد، اظهار کرد: طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در ۳۱ استان توسط وزارت تعاون، کار و رفاه‌اجتماعی به عنوان کارفرما و ناظر و جهاددانشگاهی به عنوان مجری در حال اجرا است. این طرح از برنامه‌های اشتغال فراگیر است که در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، جهش تولید، کمک و حمایت از کسب و کارهای خرد در حال اجرا است.

وی افزود: رشته‌هایی که به عنوان مزیت در استان به آن پرداخته شده، شامل قالی‌بافی، بافنده تابلوفرش، گلیم‌بافی، قلم‌زنی، خیاط لباس، ملیله‌سازی، تولیدات چرمی دست‌دوز، ویرایشگر متون، تولیدکننده گیاهان دارویی، مترجم (کتاب و مقاله)، برنامه‌نویس، انیماتور، پرورش‌دهنده گوسفند و بز، پرورش‌دهنده زنبور عسل و ملحفه‌دوز است.

این مسئول ادامه داد: اجرای این طرح در سه فاز پیش‌بینی شده که فاز اول شناسایی و اولویت‌بندی مزیت‌، ظرفیت‌ و پتانسیل‌های اشتغال در حوزه مشاغل خانگی است. فاز دوم به توانمندسازی متقاضیان از طریق مشاوره، راهنمایی، استعدادسنجی، بهره‌گیری از آموزش‌های کوتاه‌مدت کارآفرینی، شناخت بازار و مسائل مالی و فاز سوم به تعامل با فعالان عرصه فروش محصولات مشاغل خانگی، اتصال به بازار و ارتباط با برندهای معروف بازار فروش می‌پردازد.

اجلی با اشاره به وظایف محول شده به جهاددانشگاهی استان در اجرای این طرح، تصریح کرد: مطالعات و پژوهش، آموزش و مشاوره، رصد و پایش، ارزیابی، اثربخشی، مستندسازی و تهیه بانک اطلاعاتی، شبکه‌سازی، هم‌افزایی، تسهیل‌گری، جلوگیری از اتلاف منابع و دوباره‌کاری، تقویت روحیه تیمی و کار گروهی، اتصال به بازار، توجه به زنجیره ارزش و ظرفیت‌سازی، از جمله این وظایف است.

مدیر اجرایی طرح ملی مشاغل خانگی در زنجان، سهمیه در نظر گرفته شده برای استان زنجان را ۱۸۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: در مرحله ابتدایی ۲۵۰۰ نفر ثبت‌نام‌ کرده بودند که پس از ارزیابی، افراد دارای مهارت شناسایی شده و آموزش داده شدند. بیشترین ثبت‌نام‌کنندگان را بانوان و در رسته‌های بافنده فرش و خیاطی  است.

این مسئول با اشاره به وضعیت صنایع غذایی، افزود: تولیدات مربوط به صنایع غذایی در استان زنجان پرمخاطب‌ترین مشاغل خانگی و خرد بود، ولی متاسفانه به دلیل محدودیت‌های بهداشتی بالایی که در این رسته از مشاغل وجود دارد، جزو مزیت‌های استان پیش‌بینی نشده است.

در ادامه این جلسه مسئول مشاغل خانگی اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان در تعریف مشاغل خانگی، اظهار کرد: مشاغل یا کسب و کار خانگی، آن دسته از فعالیت‌هایی است که توسط عضو یا اعضا خانواده در فضای مسکونی در قالب یک طرح کسب و کار بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحدهای مسکونی همجوار شکل می‌گیرد و منجر به تولید خدمت و یا کالای قابل عرضه به بازار خارج از محیط مسکونی می‌شود.

ناهید شربیانی ادامه داد: مشاغل خانگی در سه قالب مستقل، پشتیبان و تحت پوشش تعریف شده است. حالت مستقل نوعی اشتغال  است که فرد می‌تواند با اتکا به توان شخصی، خلاقیت و ابتکار، به شکل خویش‌فرمایی به فعالیت‌های تولیدی و خدماتی بپردازد که در نتیجه منجر به کسب در آمد و ایجاد فضای کسب و کار می‌شود.

وی در تعریف پشتیبان نیز افزود: پشتیبان، اشخاص حقیقی یا حقوقی هستند که مسئولیت حمایت از تعدادی از شاغلان خانگی را در کل فرآیند تولید و  ارائه خدمات، اعم از آموزش، تهیه و توزیع مواد اولیه و ابزار کار (حسب مورد)، مشاوره، طرحی، نوآوری، بسته‌بندی، بازاریابی و فروش به عهده بگیرند.

شربیانی با اشاره به فعالیت تحت پوشش، تصریح کرد:  افراد تحت پوشش به افرادی که متقاضی انجام فعالیت تحت پوشش پشتیبان هستند، اطلاق می‌شود.

در این دوره از اجرای طرح تسهیلات بانکی به پشتیبان‌ها  ارائه می‌شود. در دوره‌های قبل تسهیلات بانکی به متقاضیان ارائه شد که نتایج خوبی نداشته و افراد به بیکاران بدهکار تبدیل شدند.

مسئول مشاغل خانگی اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان خاطرنشان کرد: در این طرح از توان جهاددانشگاهی به عنوان واحد تسهیلگر استفاده شده و فروش در بازارهای مجازی از نقاط قوت اجرای این طرح است.

به گزارش ایسنا، در این جلسه، پیشرانان رسته‌های مختلف شغلی در راستای افزایش تعاملات و حل موانع موجود تبادل‌نظر کردند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *