صندلیهای خالی وزارت علوم متقاضی ندارند
عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه وزارت علوم صندلیهای خالی زیادی دارد اما متقاضی ندارد، گفت: باید رشته تحصیلی دانشجویان با آینده شغلی آنها مرتبط باشد چون هدف از تحصیل برای متخصص شدن و به تبع آن ورود به بازار کار است.
دکتر منصور زراءنژاد در گفتوگو با ایسنا، در خصوص کاهش تعداد دانشجویان وزارت علوم در سالهای اخیر، اظهار کرد: وزارت علوم صندلیهای خالی زیادی دارد اما متقاضی ندارد و نه اینکه ظرفیت خود را کاهش داده است. در برخی از دانشگاهها صندلی خالی وجود دارد یعنی متقاضی تحصیل وجود ندارد.
وی ادامه داد: وزارت به دنبال این است، متقاضیانی که شرایط لازم حداقلی را دارند، در دانشگاه بپذیرد؛ نزدیک ۵۰ درصد متقاضیانی که انتخاب رشته میکنند عمدتا ثبت نام نمیکنند که اصلیترین دلایل آن اشتغال و مسائلی از این قبیل است.
عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به لزوم برقراری ارتباط بین رشته تحصیلی و شغل افراد، گفت: باید رشته تحصیلی دانشجویان با آینده شغلی آنها مرتبط باشد، چون هدف از تحصیل برای متخصص شدن و به تبع آن ورود به بازار کار است. بسیاری از دانشجویان به دنبال مدرک گرفتن هستند تا بتوانند وارد بازار کار شوند. اگر بازار کار به رشتههای تحصیلی ارتباطی نداشته باشد، این مساله معضلی لاینحل خواهد بود.
زراءنژاد در خصوص اهیمت تربیت دانشجوی دارای مهارت، افزود: بخشی از سرفصلهای دروس دانشگاهی باید به روز، بومی و مهارتی باشند. البته الان هم در حال کار کردن روی این مساله هستند. دانشجویی که تربیت میکنیم باید شیوه و توانایی بهکارگیری دانش خود را آموزش ببیند، نه اینکه وراد سازمانی شود و بعد کار را یاد بگیرند.
وی در پایان با بیان اینکه اخیرا کارگروههایی در شورای برنامهریزی آموزشی و شورای انقلاب فرهنگی در حال کار کردن بر بهروزسازی و مهارتی کردن رشتهها هستند، خاطر نشان کرد: سرفصلهای رشتههایی مانند اقتصاد، محیط زیست، جامعه شناسی و… باید قادر به حل مشکلات کشور باشند و نباید به صورت آکادمیک و تنها در کتب درسی تدریس شوند.
منبع: ايسنا