ضرورت افزایش قبح تخریب محیط زیست
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما نیاز داریم درجه قبح تخریب محیط زیست درجهای بالا باشد تا بتواند بازدارندگی لازم را داشته باشد.
به گزارش ایسنا، سیدعباس صالحی امروز (۲۳ خردادماه) در مراسم رونمایی از سند برنامه ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست با اشاره به اینکه محیط زیست در ایران از دو جهت اهمیت مضاعف دارد، اظهار کرد: اول آنکه محیط زیست کشور ما در معرض حوادث طبیعی بسیاری قرار دارد و ایران یکی از کشورهای حادثهخیز طبیعی است. متاسفانه مسائل زیستمحیطی تاثیر زیادی در شدت و گسترش حوادث طبیعی دارد که از جمله میتوان به سیلهای سال ۹۸ اشاره کرد.
او در ادامه گفت: هرچند کشور ما هنوز بهصورت کامل وارد مرحله صنعتی شدن نشده است اما شاهد آن هستیم که آثار صنعتی شدن بهصورت مضاعفی محیط زیست کشور را تحت تاثیر قرار داده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه آلودگی هوا، افزایش میزان از بین رفتن گونههای گیاهی و جانوری، کاهش منابع آبی، فرسایش خاک و… ازجمله معضلات زیستمحیطی کشور است، بیان کرد: در حال حاضر نیمی از جمعیت کشور با مشکل گرد و غبار و ذرات معلق دست و پنجه نرم میکنند.
صالحی با اشاره به اینکه تمامی این مشکلات نشان میدهد یکی از مسائل مهم ملی ما توجه به محیط زیست است، تصریح کرد: راه حل این معضلات این است که قوانین زیستمحیطی با ضمانت اجرای درست داشته باشیم. قوانین زیستمحیطی در کنار اخلاق و فرهنگ زیستمحیطی و مدیریت زیستمحیطی سه ضلع حفاظت از محیط زیست هستند.
او افزود: از آنجایی که ارتقای فرهنگ و اخلاق محیط زیست مسئلهای ملی است ما در شورای فرهنگ عمومی به سمت تدوین سندی برای ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست رفتیم.
به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه نیاز به ارتقای دانش و عقلانیت زیستمحیطی، افزایش آگاهیهای فردی و تبدیل عقلانیت روزمره به عقلانیت بلندمدت و ارتقای ارزشهای اخلاقی زیستمحیطی داریم.
صالحی با تاکید بر اینکه ما نیاز داریم درجه قبح تخریب محیط زیست درجهای بالا باشد، اظهار کرد: متاسفانه در حوزه محیط زیست درحال حاضر یا قبح وجود ندارد یا اگر هست در درجهای قرار دارد که میتوان به سادگی از آن گذشت.
وزیر ارشاد در پایان گفت: تلاش ما این است که در کانونهای مادر مانند مدرسه، مسجد، نهادهای مدنی زیستمحیطی و… به موضوعات مختلف در حوزه آموزش و فرهنگسازی محیط زیست توجه شود.
انتهای پیام
منبع:ایسنا