ضعف صنایع تبدیلی در اولین تولیدکننده سیبزمینی کشور
نایب رئیس انجمن ملی سیبزمینی باتأکید برجایگاه استان همدان در تولید سیبزمینی، گفت: همدان دارای رتبه یک کشور در تولید سیبزمینی بوده اما از لحاظ صنایع تبدیلی بسیار ضعیف است.
خسرو طالبی در گفتو گو با ایسنا، با گلایهمندی از نبود سیاستهای حمایتی برای احداث صنایع تبدیلی، تصریح کرد: برای راهاندازی صنایع تبدیلی نه تنها هیچ حمایتی وجود نداشته بلکه از جانب مقامات مسئول سنگاندازیهای زیادی در این مسیر وجود دارد.
طالبی در ادامه با اشاره برصنایع تبدیلی سیبزمینی در استان، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه استان همدان دارای رتبه اول تولید سیبزمینی در کشور است اما از لحاظ صنایع تبدیلی بسیار ضعیف بوده و تنها شرکت صنایع تبدیلی الوند در این حوزه فعال است.
وی با اشاره به اهمیت صنایع تبدیلی، اظهارکرد: در بازاریابی مدرن بستهبندی یکی از مهمترین ارکان فروش موفق بوده و همچنین با توجه به شرایط کرونایی عرضه محصولات بهصورت بهداشتی لازم به بستهبندی استریل دارد بنابراین ایجاد یک کارخانه بستهبندی در استان یکی از مهمترین راهبردها در حوزه صنایع تبدیلی است.
نایب رئیس انجمن ملی سیبزمینی با اشاره به سطح زیر کشت سیب زمینی، اظهارکرد: درحال حاضر سطح زیرکشت سیبزمینی ۱۰ تا ۱۲هزار هکتار بوده و بهطور متوسط سالانه یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰هزار تُن محصول توسط سیب زمینی کاران استان تولید شده که ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزارتن بهصورت تابستانه و مابقی بهصورت پاییزه کشت میشود.
وی با بیان اینکه امسال با توجه به شرایط کمآبی تولید سیبزمینی نسبت به سال گذشته کاهش پیدا نکرده است، تأکید کرد: از این مقدار ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزارتن توسط کشاورزان در داخل استان و مابقی از استانهای دیگر همچون لرستان و کرمانشاه تولید شده و در همدان انبار میشود.
نایب رئیس انجمن ملی سیب زمینی به سهم استان در صادرات سیبزمینی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۹۵۰هزار تُن سیبزمینی تولید کشور صادر شده که از این مقدار ۶۰۰ تا ۶۵۰ هزارتُن تولید استان همدان بوده است.
وی با اشاره به ارقام تولیدی در استان، افزود: بیشترین رقم مورد استفاده توسط کشاورزان، رقم آگریا بوده که داری مصرف صنعتی و خوراکی است.
این مقام مسئول در ادامه با اشاره به میزان سیبزمینی بذری وارداتی و تولید داخل، تصریح کرد: سالانه ۶۰۰ تا ۶۵۰ هزارتُن نیاز سیبزمینی بذری کشور بوده که از این مقدار۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تن وارداتی و۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار تُن تولید داخل است.
طالبی درباره قیمت سیبزمینی، خاطرنشان کرد: قیمت سیبزمینی برای تولیدکنندگان به ازای هر کیلوگرم ۲۰۰۰تا ۳۰۰۰ تومان تمام شده و این در حالیست که سیبزمینی با قیمت ۱۶۰۰ تا ۲۲۰۰ تومان از کشاورز خریداری میشود.
وی در پایان به مشکلات موجود در بازار سیبزمینی اشاره کرد و افزود: در بازار سیبزمینی مشکلاتی همچون عدم نظارت بر شبکه توزیع و افزایش سه برابری قیمت حمل و نقل وجود داشته که نظارت و بازرسی دقیق را در این زمینه طلب میکند.
منبع: ايسنا
طالبی در ادامه با اشاره برصنایع تبدیلی سیبزمینی در استان، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه استان همدان دارای رتبه اول تولید سیبزمینی در کشور است اما از لحاظ صنایع تبدیلی بسیار ضعیف بوده و تنها شرکت صنایع تبدیلی الوند در این حوزه فعال است.
وی با اشاره به اهمیت صنایع تبدیلی، اظهارکرد: در بازاریابی مدرن بستهبندی یکی از مهمترین ارکان فروش موفق بوده و همچنین با توجه به شرایط کرونایی عرضه محصولات بهصورت بهداشتی لازم به بستهبندی استریل دارد بنابراین ایجاد یک کارخانه بستهبندی در استان یکی از مهمترین راهبردها در حوزه صنایع تبدیلی است.
نایب رئیس انجمن ملی سیبزمینی با اشاره به سطح زیر کشت سیب زمینی، اظهارکرد: درحال حاضر سطح زیرکشت سیبزمینی ۱۰ تا ۱۲هزار هکتار بوده و بهطور متوسط سالانه یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰هزار تُن محصول توسط سیب زمینی کاران استان تولید شده که ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزارتن بهصورت تابستانه و مابقی بهصورت پاییزه کشت میشود.
وی با بیان اینکه امسال با توجه به شرایط کمآبی تولید سیبزمینی نسبت به سال گذشته کاهش پیدا نکرده است، تأکید کرد: از این مقدار ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزارتن توسط کشاورزان در داخل استان و مابقی از استانهای دیگر همچون لرستان و کرمانشاه تولید شده و در همدان انبار میشود.
نایب رئیس انجمن ملی سیب زمینی به سهم استان در صادرات سیبزمینی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۹۵۰هزار تُن سیبزمینی تولید کشور صادر شده که از این مقدار ۶۰۰ تا ۶۵۰ هزارتُن تولید استان همدان بوده است.
وی با اشاره به ارقام تولیدی در استان، افزود: بیشترین رقم مورد استفاده توسط کشاورزان، رقم آگریا بوده که داری مصرف صنعتی و خوراکی است.
این مقام مسئول در ادامه با اشاره به میزان سیبزمینی بذری وارداتی و تولید داخل، تصریح کرد: سالانه ۶۰۰ تا ۶۵۰ هزارتُن نیاز سیبزمینی بذری کشور بوده که از این مقدار۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تن وارداتی و۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار تُن تولید داخل است.
طالبی درباره قیمت سیبزمینی، خاطرنشان کرد: قیمت سیبزمینی برای تولیدکنندگان به ازای هر کیلوگرم ۲۰۰۰تا ۳۰۰۰ تومان تمام شده و این در حالیست که سیبزمینی با قیمت ۱۶۰۰ تا ۲۲۰۰ تومان از کشاورز خریداری میشود.
وی در پایان به مشکلات موجود در بازار سیبزمینی اشاره کرد و افزود: در بازار سیبزمینی مشکلاتی همچون عدم نظارت بر شبکه توزیع و افزایش سه برابری قیمت حمل و نقل وجود داشته که نظارت و بازرسی دقیق را در این زمینه طلب میکند.
منبع: ايسنا