آشپزی

طعم تاریخ و جغرافی در حاشیه دریای مدیترانه

همواره ترکیب بین تاریخ و فرهنگ از یک سو و طرف دیگر فرهنگ غذایی و رنگین بودن سفره ها یک پیوند بسیار قویی بوده است. و بدین جهت برای محققان فرهنگ غذایی به نقاط فرهنگ ساز و تاریخی نگاه ویژه ای دارند . از مکان های تاریخ ساز و فرهنگی دنیای باستان می توان به هند، فلات ایران، بین النهرین و حومه دریای مدیترانه اشاره نمود که هر یک از این نقاط دنیایی از تاریخ و فرهنگ را در عقبه خود دارند .

در این مطلب سعی داریم به بررسی آشپزی ایتالیایی که دسته ای از شاخه فرهنگی مدیترانه است پرداخته و با مشخصات و و المان های فرهنگ غذایی آن خطه آشنا شویم و در نهایت بصورت فهرست وار دسته بندی های آشپزی ایتالیایی را بررسی خواهیم کرد.

ایتالیا ، سرزمین تنوع غذایی

اولین مبحث آشنایی با آشپزی ایتالیایی درک دسترسی به مواد غذای آن منطقه است. به طور کلی و با توجه به خصوصیات جغرافیایی، غذاهای ایتالیایی عموما ساده هستند و طرز تهیه ‍یچیده ای ندارند. تمرکز آشپزی ایتالیایی بر کیفیت مواد اولیه بوده و معمولا از ۲ تا ۴ مواد اصلی تشکیل شده است و با توجه به گستردگی شهرهای آن کشور از تنوع نیز برخورداند. پس از آشنایی اروپایی‌ها با سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی، فلفل، ذرت و چغندر قند تغییرات چشمگیری در آشپزی ایتالیایی رخ داد. با توجه به اینکه چغندر قند در قرن هجدهم به مقدار فراوان به اروپا وارد شد 

آشپزی ایتالیایی به تنوع منطقه‌ای شناخته شده ‌است، به ویژه بین شمال و جنوب شبه جزیره ایتالیا و گستره وسیعی از طعم‌ها را دربردارد. آشپزی ایتالیایی در جهان بسیار محبوب است و در بسیاری جاها از آن تقلید شده و بر آشپزی دیگر کشور ها به ویژه بر  آمریکا تأثیر گذاشته ‌است. آموزش آشپزی ایتالیایی یکی از مهمترین آموزش های آشپزی می باشد را نیز مطالعه نمایید.

نحوه سرو غذاهای ایتالیایی

هر وعده غذایی ایتالیایی، به‌طور سنتی معمولاً شامل چهار یا پنج کورس می‌شود برای ایتالیایی‌ها، وعده‌های غذایی، به ویژه در تعطیلات آخر هفته، محملی‌ست برای وقت‌گذرانی با خانواده و دوستان؛ بنابراین نسبت به سایر فرهنگ‌ها زمان بیشتری را صرف غذا خوردن می‌کنند. در تعطیلاتی مانند کریسمس و شب سال نو و جشن‌ها یک وعده غذا ممکن است ساعت‌ها طول بکشد

امروزه، غذای کامل (که شامل تمام چهار یا پنج کورس باشد) اغلب به مراسم خاص مانند عروسی‌ها اختصاص دارد و غذای روزمره فقط کورس اول یا دوم (یا گاهی اوقات هر دو کورس) را شامل می‌شود که به همراه مخلفات و قهوه صرف می‌شود.

طرز تهیه جوجه کباب ایتالیایی

پریمو (غذای اول) معمولاً یک غذای شکم‌پِرکن مثل ریزوتو یا پاستا است که همراه با سس گوشت، سبزیجات یا غذاهای دریایی سرو می‌شود. قطعات گوشت مانند سوسیس، کوفته، یا مرغ در کورس دوم خورده می‌شوند. در آشپزی ایتالیایی غذای یک کورسه (piatto unico) هم وجود دارد که ترکیبی از نشاسته و پروتئین است. سبزیجات و نشاسته در یک بشقاب جداگانه سرو می‌شود و بر خلاف رسم اروپای شمالی کنار گوشت قرار نمی‌گیرد.

طرز تهیه پاناکوتا انبه ایتالیایی هم از خوشمزه ترین دسر های ایتالیایی است. آموزش این دسر را بصورت کاملا کاربردی بیاموزید.

مرحله غذا

ترکیب غذا

Aperitivo

اپریتیف نوشیدنی اشتهاآوری‌ست که قبل از غذای اصلی صرف می‌شود و ممکن است کامپاری،  ، چینتزانو، لوچانو، پروسکو، اپرول، گازدار، ورموت، نگرونی باشد.

Antipasto

به معنی پیش‌غذا است که ممکن است سرد یا گرم باشد. شامل پنیر، ژامبون، سوسیس قطعه قطعه شده، سبزیجات یا ماهی در سس خوابانده، بروسکتا و پیش‌غذاهایی است که با نان درست می‌شوند.

Primo

کورس اول ، معمولاً از یک غذای گرم مانند پاستا، ریزوتو، نوکی، یا سوپ است که با سسراگو یا سوگوی سبزیجات گوشت یا ماهی سرو می‌شود.

Secondo

کورس دوم، غذای اصلی است و معمولاً از ماهی یا گوشت با سیب زمینی تشکیل شده‌است. در کورس دوم غذا، دست کم در شمال ایتالیا، گوشت گوساله، خوک و مرغ رواج دارد. اگرچه از زمان جنگ جهانی دوم گوشت گاو محبوبیت بیشتری پیدا کرده و گوشت شکار به ویژه در توسکانی متداول است. ماهی در جنوب بسیار محبوب است.

Contorno

مخلفات که ممکن است شامل سالاد یا سبزیجات پخته باشد. در یک منوی سنتی سالاد همیشه همراه با غذای اصلی سرو می‌شود.

Formaggio e frutta

پنیر و میوه ، اولین دسر است. پنیر محلی ممکن است بخشی از آنتی پاستو یا کونتورنو هم باشد.

Dolce

شیرینی  شامل کیک مانند تیرامیسو، کلوچه یا بستنی.

Caffè

قهوه.

Digestivo

نوشیدنی‌هایی که به هضم کمک می‌کنند، لیکورهایی نظیر گراپا، آمارو، لمونچلو، سمبوکا، نوچینو که گاهی به آن قهوه‌بُر یا قهوه‌کش می‌گویند.

 

انواع غذاهای ایتالیایی در 1touchfood

مردمان ایتالیا در زمینه آشپزی بسیار فعال هستند. همانطور که در بالا اشاره کرده ایم آنها در زمینه آشپزی صاحب سبک هستند و خود را در دنیا ثابت کرده اند. ایتالیایی ها با ظرافت خاصی آشپزی می کنند. از این رو توانسته اند در این زمینه بسیار قوی تر از دیگر ملل باشند.

ایتالیایی ها غذاهای بسیاری را تهیه می کنند. برای دسته بندی بهترین غذاهای ایتالیایی باید بدین صورت عمل نمود که در ترکیب جدول بالا به آن اشاره شد.

ایتالیایی ها از مواد اولیه بینظیری استفاده می کنند و دارای استعداد خاصی در زمینه آشپزی هستند. با مطالعه لیست غذاهای بینظیر ایتالیایی که در زیر آورده شده است متوجه تنوع بسیار بالایی از این غذاهای خوشمزه ایتالیایی نیز خواهیم شد.

اگر علاقمند به غذاهای ایرانی دارید لیست انواع غذاهای ایرانی می توانید بسیار به شما عزیزان کمک نمایند.

لیست انواع پیتزا از غذاهای ایتالیایی

  • لیست انواع شیرینی ها و بستنی ها از غذاهای ایتالیایی

  • لیست انواع سالاد ها و سوپ ها از غذاهای ایتالیایی

  • لیست انواع پاستا از غذاهای ایتالیایی

  • طرز تهیه انواع غذاهای ایتالیایی

  • معرفی انواع غذاهای ایتالیایی

  • پاستا فتوچینی آلفردو

  • پاستا فارفاله

  • پاستا ای سیسی

  • پاستا موی فرشته

  • پاستا گوجه فرنگی و شابانک

  • پیتزا ناپولی

  • پیتزا پپرونی

  • پیتزا سبزیجات

  • پیتزا مارگاریتا

  • پیتزا مرغ و قارچ

  • تارت بستنی

  • شیرینی خامه ای کانولی

  • بیسکویت فندق ایتالیایی

  • پاناکوتا

  • تیرامیسو

در سایت آموزش آنلاین آشپزی 1TouchFood اکثریت غذاهای ایتالیایی گردآوری شده است و شما میتوانید با مراجعه به این پایگاه آموزشی ممتاز ، از آموزش های رایگان این سایت نهایت استفاده را ببرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *