طلای کثیف؛ عاملی موثر در تولید انواع انرژیها
ایسنا/کردستان معاون پژوهشی جهاددانشگاهی کردستان زیست تودهها را یکی از مباحث مهم در استان دانست و بیان کرد: باید بتوانیم که از انرژی حاصل از آن چیزی که ما به عنوان طلای کثیف از آن نام میبریم، در راستای تولید انرژی حرارتی، الکتریکی و یا حتی سوخت از این زیست تودهها استفاده کنیم.
جاهده تکیه خواه امروز (۱۹ اسفند) در نشست تخصصی باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی استان کردستان که با همت جهاددانشگاهی کردستان برگزار شد؛ اظهار کرد: مدیریت سبز راهکاری است در جهت مدیریت زیست محیطی توسعه پایدار، زیرا افزایش بیرویه جمعیت سبب ایجاد آلودگیهای زیست محیطی خواهد شد.
تکیهخواه ادامه داد: این آلودگیهای زیست محیطی سبب ایجاد تغییراتی در لایه ازن و ایجاد یک سری معضلات زیستمحیطی شده است.
وی عنوان کرد: بحثی که در مسئله زیست محیطی بسیار اهمیت دارد، بحث تغییرات اقلیمی است که این تغییرات اقلیمی قطعا در بحث افزایش میانگین دما در سطح کره زمین معضلات زیادی را ایجاد کرده است که سبب یک سری تغییرات در لایه ازن، ایجاد گرد و غبار و ایجاد سیل و یک سری معضلات دیگر شده است.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی استان کردستان با اشاره به اینکه مدیریت سبز نقش مهمی در مبارزه با تغییرات اقلیمی دارد و می توانیم آن را کاهش دهیم افزود: در مدیریت سبز می توانیم با استفاده از دانشها و مهارتهای تجربی خود و با استفاده از شاخصهای اکولوژیکی و مدیریت پسماندها بهبود محیط زیست را افزایش و آلودگیهای زیست محیطی را کاهش دهیم.
وی عنوان کرد: مباحثی که در زمینه عصر مدیریت سبز مطرح میشود به چندین شاخص و گرایش تقسیم میشود؛ که از جمله این گرایشها می توان به بحث مدیریت آب در حوزه پایش، توزیع مصرف آب، بهداشت آب، بحث مدیریت پسماندها، مدیریت پسابها، حملونقلهای انرژی و مصرف انرژی، بحث آلودگیهای هوا، بحث آلودگی صوتی را نام برد و در راستای کاهش این آلودگیها حرکت کرد.
تکیهخواه با اشاره به چگونگی استقرار مدیریت سبز گفت: مدیریت سبز در ایران نیازمند یک نوع فرهنگسازی است؛ که می توان در بحث فرهنگسازی برروی تبلیغات بروشور، خبرگزاریها و سایر موارد سرمایهگذاری کرد و با استفاده از یک سری روشها و الگوهای اجرایی مدیریت سبز را برپا کرد.
وی ادامه داد: یکی از مباحث حائز اهمیت بحث دفتر مدیریت سبز است که متاسفانه در ارگانها و سازمانهای دولتی به این قضیه زیاد توجه نمیشود.
تکیهخواه با اشاره به مسئله انرژی سبز عنوان کرد: آمارها حاکی از آن است که ایران کشوری است سرشار از سوختهای فسیلی که شدت مصرف انرژی بالایی دارد و حتی جزو کشورهایی است که نشر بالایی از گازهای گلخانهای دارد که همین خود باعث افزایش آلودگیهای زیست محیطی خواهد شد.
وی اظهار کرد: انرژی باد، زیست توده، دریایی، خورشیدی و گرمایی از جمله منابع اصلی انرژیهای تجدید پذیر در جهان هستند.
تکیهخواه انرژی زیست تودهها را یکی از مباحث مهم در استان دانست و بیان کرد: ما باید بتوانیم که از انرژی حاصل از آن چیزی که ما به عنوان طلای کثیف از آن نام میبریم، در راستای تولید انرژی حرارتی، الکتریکی و یا حتی سوخت از این زیست تودهها استفاده کنیم.
وی آبگرمکنهای خورشیدی را بحث دیگری دانست و گفت: امروزه در خانه باغها و مناطق دورافتاده از این آبگرمکنهای خورشیدی به عنوان سوخت استفاده میشود.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی کردستان در خصوص ساختمان سبز اذعان کرد: ساختمان سبز یک سری تعریف دارد که طبق ارزشگذاری تعریف شده هر ساختمانی این پنج معیار را در خود داشته باشد جزو ساختمانهای سبز محسوب میشود که از این پنج معیار تعیین شده میتوان بحث مصرف آب، مصرف انرژی و همچنین منابع و مواد، کیفیت هوای داخل ساختمان را آن نام برد.
تکیهخواه تاکید کرد: متاسفانه ما در کشور ایران ساختمانهایی با انرژی صفر نداریم و فقط یک مورد آن هم در کرج در حال ساخت است که توانسته همه انرژی خود را تامین کند بدون اینکه از شبکه انرژی، برق و گاز استفاده کند.
وی خاطرنشان کرد: یک راهکار دیگر که بسیار مهم است بحث بام سبز یا باغ بام است، که سیستم سبک وزن مهندسی است که گیاهانی را برروی بام طراحی میکند و این سیستم شامل دو دسته است که یکی از آنها باغ بام متمرکز است که نیازمند استاندارد سازی است و دیگری باغ بام گسترده است که نیاز به هزینه زیادی ندارد و ما میتوانیم راحت آن را در داخل باغ بام ها ایجاد کنیم.
منبع:ایسنا