طنین نوای یامحمد در شهر سنندج
هرساله با فراررسیدن ماه ربیعالاول، شوری وصف ناپذیر در دل عاشقان رسول اکرم (ص) به راه میافتد که زبان از بیان آن قاصر است.
تا قبل از آمدن کرونا، قدم در هر کوی و برزنی از شهر که مینهادی، نوایی عارفانه در شهر طنینانداز بود و شهر غرق بوی یامحمد میشد.
با آمدن کرونا شاید مراسمها دیگر پابرجا نبود! اما از شور و اشتیاق عاشقان محمدی چیزی کم نشد؛ حال بعد از گذشت دو سال از عمر ویروس منحوس کرونا در روز پنجشنبه (29 مهر ماه) بزرگترین مراسم مولود خوانی که هرساله در شهر سنندج برگزار میشد، دوباره از سر گرفته شد و عاشقان محمدی را باری دیگر گرد هم آورد.
هرساله در کردستان به مناسبت فرا رسیدن ماه ربیعالاول یا ماه مولود، شهر آذینبندی شده و مراسم مولودی خوانی در مساجد و تکایا و خانهها برپا میشود و این شور و اشتیاق نشان از ارادت اهل سنت به پیامبر اسلام است که میتوان ردپایی از این شور و اشتیاق و ارادت را در شعر شاعران نامی کُرد یافت.
بسیاری از شاعران کُرد زبان در مدح و وصف پیامبر شعرها سروده و نواها از عمق جان سردادهاند، یکی از شاعران نامی کُرد که کتابی با عنوان “مولودنامه و معراجنامه” دارد؛ مرحوم سیدبهاءالدین شمس قریشی، متخلص به «شمس الاشراف» از عارفان و شاعران نامی کُرد است؛ عشق شمس الاشراف به پیامبر آنقدر خالصانه بوده که سبب خلق آثار زیبایی شده که هنوزم که هنوز است، اشعارش زینتبخش محافل عرفانی و مجالس مولودی خوانی است.
یکی از بزرگترین مراسمهای مولودیخوانی در سنندج، جشنوارهای تحت عنوان یادواره “سید بهاالدین شمس قریشی” است که برای هجدهمین سال متوالی در سنندج در حال برگزاری است.
برگزاری هجدهمین یادواره “سید بهاالدین شمس قریشی”
هجدهمین یادواره سید بهاءالدین شمس قریشی، امروز (29 مهر) در مجموعه ورزشی شهید کاظمی شهر سنندج با رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی در شهر سنندج و در جوار آرامگاه آن شاعر و عارف نامآوازه کُرد برگزار شد.
نوای یامحمد در همهجا پراکنده شده بود، با وجود شرایط کرونایی اما باز هم مردم به عشق پیامبر اکرم دسته دسته آمده بودند تا به نوای عرفانی مداحها گوش و دل بسپارند.
مردمی که هرکدام خسته، دلشکسته، با غمی در چهرههایشان آمده بودند تا گوش به این نوای عرفانی سپرده و دل و روح خود را صیقل داده و به درگاه پیامبر تزرع و زارعی سر میدادند تا درهای رحمت الهی به روی آنها گشوده شود.
طیبه خانم؛ زن میانسالی که از اول مراسم با چمانی پر از اشک آمده بود، میگوید که پسر جوانش به خاطر بیماری کرونا در بیمارستان بستری و حال جسمی خوبی ندارد به این بارگاه روی آورده بلکه دعای مردم در این روز عزیز اثر کرده و پسرش از این بیماری جان سالم به در ببرد.
مردمانی که جوانانشان را در مبارزه با این بیماری از دست داده بودند و آمده بودند تا بلکه خدا به لطف این روز و این ماه مبارک آرامشی به دلشان عطا کند و مرهمی باشد بر دل بیقرارشان.
سمیرا دختر جوانی که در این مجلس عرفانی حضور پیدا کرده بود نیز میگوید که هر ساله در این مراسم شرکت میکند تا بلکه خدا گرهی از کارش باز کند، و به حدی به این روز و این نواهای عرفانی معتقد است که امکان ندارد دست خالی از آن خارج شود.
صدای مداحی، مداحها چنان دل پر سوز و گداز است که دل را به هوای مدینه و مکه پر داده و انسان را بیقرار و از خود بیخود میکند.
در این برنامه مداحها اشعاری از سید بهاءالدین شمس قریشی را که مربوط به اشعاری از دوران قبل از تولد نبی مکرم اسلام تا بعد از وفات ایشان قرائت کردند، نواهایی که از دل و جان برمیخاستند و روح هر انسانی را صیقل داده و او را از غوغای جهان فارغ میکرد؛ سپس در پایان این برنامه همه حاضران و مداحان رو به قبله ایستاده و دست به سوی آسمان از خدا طلب عفو و بخشش میکردند.
منبع: ايسنا