ظرفیت تولید ۴۰ هزار تن گوشت قرمز در استان کردستان
ایسنا/کردستان عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه امکان تولید علوفه در استان کردستان نشان از ظرفیت این استان در تولید 40 هزار تن گوشت قرمز در سال برای کشور دارد، گفت: عدم دریافت تسهیلات، مشکل عمده فعالان در حوزه دامپروری است به همین دلیل خط اعتباری ویژهای برای این مهم در پایان سفر در نظر خواهیم گرفت.
ساداتی نژاد امروز (19اسفند) در جریان بازدید از شرکت دامپروری و کشاورزی شیر و دام دشت گل کردستان اظهار کرد: ظرفیت شیلاتی این استان تا 18 هزار تن در سال میتواند توسعه پیدا کند و اشتغالزایی بالایی در منطقه خواهد داشت.
وی در ادامه افزود: با وجود آنکه استان کردستان یکی از مناطق مستعد برای دامپروری است اما بازدیدهای امروز نشان داد از این ظرفیت به خوبی استفاده نشده است.
کردستان اصلیترین منطقه تولید علوفه در کشور به شمار میآید
این نماینده مجلس اضافه کرد: اگرچه کردستان اصلیترین منطقه تولید علوفه در کشور به شمار میآید و سالانه بیش از 2 میلیون تن تولید علوفه دارد اما همین آمارها حکایت از خروج بیش از 50 درصد این علوفه از استان دارد و مردم کردستان از ارزش افزوده آن بهرهمند نیستند البته تولید بالای علوفه نشان دهنده امکان توسعه دامپروری در این استان به ویژه دامپروری صنعتی است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه امکان تولید علوفه در استان کردستان نشان از ظرفیت این استان در تولید 40 هزار تن گوشت قرمز در سال برای کشور دارد، گفت: عدم دریافت تسهیلات، مشکل عمده فعالان در حوزه دامپروری است به همین دلیل خط اعتباری ویژهای برای این مهم در پایان سفر در نظر خواهیم گرفت.
وی در ادامه با اشاره به بازدیدها از 9 دشت استان کردستان شامل 3 دشت ممنوعه قروه، دهگلان، چاردلی و پروژه آببندان پخش سیلاب و آبخیزداری قروه عنوان کرد: حدود 700 میلیون مترمکعب، بیلان منفی در مخازن خود دارند لذا لازم است فعالیتهای آبخیزداری و تغذیه مصنوعی در این سه دشت انجام گیرد البته برای رفع این مشکل، باید تقویت اعتبارات آبخیزداری در این منطقه در سال 1400 در اولویت قرار گیرد.
صنعت شیلات یکی از ظرفیتهای مهم کردستان
نماینده مردم کاشان، آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی همچنین با بیان اینکه برای جبران کسری مخزن آب منطقه و برداشت آبی که از چاههای زیرزمینی صورت میگیرد نیز میتوان اقداماتی انجام داد، افزود: مثلا اگر انتقال آب از سد ژاوه به سد سورال سرعت بگیرد و بخشی از آب سد سورال به سد سنگ سیاه منتقل شود حدود 10 هزار هکتار اراضی زیر کشت خواهد رفت و برداشت از آبهای زیرزمینی کاهش پیدا میکند بنابراین با رهاسازی میتوان بیلان منفی منطقه را پوشش داد، البته سد سورال نیاز به 6 متر افزایش ارتفاع دارد تا حجم مخزن آن از 11 به 50 میلیون مترمکعب افزایش پیدا کند.
وی معتقد است به دلیل وجود منابع آبی خوب و سدهای موجود در منطقه کردستان، صنعت شیلات یکی از ظرفیتهای مهم این منطقه به شمار میآید لذا توسعه منابع شیلاتی یکی از اولویتهای مهم این استان است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا