اخبار 32

عدم مدیریت صحیح در آبگیری و رهاسازی آب سدها/کمیته حقیقت یاب در خصوص سیل تشکیل شود

عدم مدیریت صحیح در آبگیری و رهاسازی آب سدها/کمیته حقیقت یاب در خصوص سیل تشکیل شود
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان گفت: امروز آنچه بر خوزستان محسوس است عدم مدیریت صحیح آب در دو حوضه تخصصی آبگیری و رهاسازی است؛ امروز سوء مدیریت، بی تدبیری و عدم پیش بینی وضعیت بارندگی در استان های بالادست و حوضه کرخه و دز موجب شده دار و ندار مردم و عشایر خوزستان از بین برود.

به گزارش ایسنا – منطقه خوزستان قاسم ساعدی در دیدار رییس قوه قضاییه با خانواده معظم شهدا، عشایر و مسئولین خوزستان که امروز (29 فروردین ماه) در تالار فجر اهواز برگزار شد، اظهار کرد: نخستین شهدای هشت سال دفاع مقدس و مدافعان حرم فرزندان خوزستان هستند اما پس از هشت سال دفاع مقدس بحران ها یکی پس از دیگری بر خوزستان تحمیل می شود؛ سو مدیریت ها، بی مدیریت ها و اهمال و تسهال وجود داد.

وی افزود: اقوام مختلف مردم خوزستان امروز دست به دست هم دادند و تحت عنوان گروه های جهادی در سیل بندها مشارکت کردند که مانند جبهه جنگ و هشت سال دفاع مقدس بوده است؛ این سیل برکتی دیده می شود و روحیه همبستگی، تعاون و احساس مسئولیت وجود دارد و همبستگی ملی حاصل آن است.

رئیس مجمع نمایندگان خوزستان بیان کرد: ما به عنوان خدمتگزاران پنج میلیون نفر که در خوزستان نفس می کشند عنوان میکنم سیلی که رخ داده سیلاب نبوده است؛ سیلاب تعریف علمی دارد و معنای آن را در استان های ایلام و لرستان می توان پیدا کرد.

ساعدی ادامه داد: امروز آنچه بر خوزستان محسوس است عدم مدیریت صحیح آب در دو حوضه تخصصی آبگیری و رهاسازی است؛ امروز از سوء مدیریت، بی تدبیری و عدم پیش بینی وضعیت بارندگی در استان های بالادست و حوضه کرخه و دز موجب شده دار و ندار مردم و عشایر خوزستان از بین برود.

وی افزود: معیشت عشایر خوزستان در کشاورزی و دامداری است اما معیشت آن ها گرفته شده است. در سال 95 با وقوع سیلاب به مردم شعیبیه، شوشتر، شوش و دشت آزادگان خسارت وارد شد اما کسی حساب و کتابی نکرد و سراغی نگرفت اما امروز چنین چیزی را نمی پذیریم.

رئیس محمع نمایندگان خوزستان گفت: این اهمال و تسهال همیشه از سوی مدیران بی تجربه یا عدم تخصص کافی این پدیده های شوم را بر مردم تحمیل کرده است. در تابستان مردم از خشکسالی داد می زدند و آب شرب نداشتند که رهبری دولت را مامور به رسیدگی به خوزستان کرد.

ساعدی ادامه داد: متاسفانه امروز با اندک بارانی و با این سدسازی همه دار و ندار مردم از بین رفت پس فلسفه سدها چیست؟ سدهایی که برای احداث آنها هزینه زیادی شده اما نمی توانند باران را مدیریت کنند جای تامل دارد.

وی خواستار شد: انتظار می رود کمیته حقیقت یاب تشکیل شود و با دید کارشناسانه، متاملانه و بر حسب اسناد و مدارک و شواهد پیش بینی هایی که در تابستان گذشته تاکنون شده را بررسی کند و با خاطیان برخورد حقوقی شود. نظام حقوقی حاکم بر کشور ما برگرفته از تعالیم الهی است که نباید حق هر شهروندی ضایع شود.

رئیس محمع نمایندگان خوزستان گفت: امروز 5 میلیون نفر در خوزستان مبتلا به این مشکل هستند که امیدواریم برخورد با خاطیان حداقل موجب شود مسئولین به خود بیایند و پیش بینی هایی صحیحی داشته باشند.

ساعدی بیان کرد: چهار ماه قبل وضعیت آب و هوا پیش بینی می شود و از 45 روز قبل هشدارها باید جدی گرفته شود. امروز دو رودخانه پر آب خوزستان کارون و کرخه نتوانستند آب را مدیریت کنند. تجاوز به حریم و بستر رودخانه کار چه کسی است؟

وی گفت: بیش 200 متر از عرض رودخانه کارون گرفته شده و نمی شود آن را رودخانه حساب کرد. رودخانه های کرخه و کارون در هیچ دهه ای لایروبی نشده اند. لایروبی انتهای رودخانه کرخه در شورای عالی آب از چهار ماه قبل مطرح شده و پس از مصوبه آن نیز هیچ اقدام عملی انجام نشده است.

ساعدی گفت: مردم امروز نه تنها کشاورزی و دامداری را از دست دادند. بلکه از بهمن ماه تاکنون درگیر سیل هستند. زیرساخت های آب و فاضلاب نشست کرده اند و فاضلاب زیر پای مردم فوران می کنند. از طرفی دیگر راه های روستایی از بین رفته اند. منازل مسکونی روستاییان و حتی آسفالت و زیرساخت های شهری به دلیل مجاورت، پس زدگی و نشت آب از بین رفته اند. بنابراین انتظار می رود آقای رئیسی با عنایت به مردم خوزستان پیگیری دقیقی کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *