اخبار 44

عقب‌ماندگی قیمت؛ عامل اصلی افزایش تورم بخش خوراکی در زنجان

عقب‌ماندگی قیمت؛ عامل اصلی افزایش تورم بخش خوراکی در زنجان

ایسنا/زنجان معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان گفت: عقب‌ماندگی قیمت، عامل اصلی افزایش تورم بخش خوراکی در دی ماه در زنجان است.

محمدرضا آبی‌پور شب گذشته (۲۸ بهمن‌ماه) در جلسه ستاد تنظیم بازار استان زنجان، اظهار کرد: بر اساس گزارش بخش ارزیابی استانداری و بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، تغییرات قیمتی در اقلامی اساسی استان زیاد نبوده و فقط در چند قلم کالا شاهد افزایش و در برخی موارد شاهد کاهش قیمت نسبت به ۱۰ روز گذشته هستیم.

وی از کاهش ۲۰ درصدی قیمت سیب زرد و قرمز در بازار خبر داد و افزود: در دی‌ماه گذشته شاهد رشد نرخ تورم ۳.۳ درصدی برای استان بودیم که عمده‌ترین بخش‌ آن مربوط به بخش خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها بوده است.

این مسئول با اشاره به دلایل افزایش تورم بخش خوراکی و آشامیدنی در استان، ادامه داد: علاوه ‌بر روند افزایش قیمت که در کشور اتفاق افتاده است، عقب‌ماندگی قیمت‌ها در بخش خوراکی و آشامیدنی در زنجان نسبت به کشور دلیل مهم این افزایش در نرخ تورم است، به طوری که شاخص تورم در کشور ۳۶۰ و در استان زنجان ۲۷ پله کمتر است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان، خواستار انتشار صحیح آمار شد و گفت: انتشار نادرست آمار توسط برخی رسانه‌ها سبب می‌شود که آرامش روانی جامعه بر هم بریزد و بر مشکلات روانی مردم افزوده شود.

آبی‌پور با تاکید بر تشدید نظارت‌ها در روزهای پایانی سال، یادآور شد: برای انجام نظارت با فرمانداران هماهنگی‌های لازم به عمل آمده و تیم‌های بازرسی در حال انجام وظایف خود هستند و از اتحادیه‌ها درخواست می‌شود که تاکیدات لازم را بر اصناف برای درج قیمت، افزایش ندادن بی‌رویه قیمت، صدور فاکتور و … داشته باشند تا مشکلی در بازرسی‌ها برای اصناف و در هنگام شب عید برای مردم به وجود نیاید.

وی عنوان کرد: بر اساس گزارش‌های ارائه ‌شده در رابطه با کالاهای اساسی، مشکل کمبود وجود ندارد و شهروندان نگرانی در رابطه با تامین و توزیع این کالاها نداشته باشند و با ورود محموله‌ میوه شب عید به استان انتظار می‌رود مسئولان ذی‌ربط نظارت کافی بر دپو و توزیع آن داشته باشند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان، در رابطه با قوانین حمایت از مصرف‌کننده، اظهار کرد: قدرت بازدارندگی قانون در دست مجری آن نیست و قاضی نمی‌تواند بیش از جرم‌انگاری انجام شده، مجازات تعیین‌ کند و بازنگری نکردن در قوانین سبب می‌شود قانون اثرات بازدارندگی خود را از دست بدهد.

این مسئول با اشاره به برگزار نشدن نمایشگاه بهاره، خاطرنشان کرد: نمایشگاه‌ها برای عرضه محصول با قیمت کمتر در مناسبت‌های مختلف برگزار می‌شود ولی اگر صنف بتواند فعالیت خود را به درستی انجام دهد، شاهد تعدیل در مکانیزم بازار و کاهش قیمت خواهیم بود که سبب می‌شود برگزاری نمایشگاه‌های بهاره به خودی خود ملغی شود.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *