علت تاخیر ساخت سد بختیاری چیست؟
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، مهمترین علت تاخیر ساخت بلندترین سد بتنی دو قوسی جهان را، منابع مالی دانست و اعلام کرد: علیرغم اینکه تاکنون تدابیر متعددی برای ساخت این سد در نظر گرفته شده، اما پیشرفت فیزیکی این سد بسیار محدود بوده است. محمد حاج رسولیها در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، مهمترین علت تاخیر ساخت بلندترین سد بتنی دو قوسی جهان را، منابع مالی دانست و اعلام کرد: علیرغم اینکه تاکنون تدابیر متعددی برای ساخت این سد در نظر گرفته شده، اما پیشرفت فیزیکی این سد بسیار محدود بوده است.
محمد حاج رسولیها در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه زمانی که ابعاد سد بختیاری در مرحلهی نهایی قرار گرفت، برآورد اولیه برای سرمایهگذاری این سد نیز در نظر گرفته شد، اظهار کرد: در سال ۱۳۹۲، منبع مالی مورد نیاز این طرح ۲,۰۰۰ میلیارد تومان برآورد شد که با قیمت امروز حدود ۶۰۰۰ تا ۷,۰۰۰ میلیارد تومان میشود.
وی با تاکید بر این مساله که کل بودجه عمرانی سال ۱۳۹۳ معادل ۲,۰۰۰ میلیارد تومان بود، ادامه داد: بیشک اجرایی کردن این طرح از طریق منابع عمومی دولت امکانپذیر نبود، به همین دلیل باید از طریق فاینانس این طرح را اجرایی میکردیم.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران ادامه داد: مقدمات فاینانس و توافقات اولیه با فاینانسور چینی در همان زمان انجام شد که این امر نیز با موضوع تحریمها و عدم پذیرش بانکهای چینی مواجه شد.
حاج رسولیها با بیان اینکه تاکنون تنها درصد محدودی از پروژه در حد زیرساختها اجرایی شده است، تصریح کرد: اکنون منتظریم تا منابع مالی طرح تأمین شود و پس از آن میتوانیم اجرای این طرح را پیش ببریم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا پیشرفت فیزیکی این طرح ۳۰ درصد بوده است، گفت: با توجه بر شرایطی که بر سد حاکم است، باید بگوییم که پیشرفت ساخت سد بسیار کمتر از این عدد بوده و تنها بخشهای مقدماتی از جمله جاده، دسترسی و تأمین تجهیزات انجام شده است.
غلامرضا شریعتی – استاندار خوزستان – اخیراً با بیان اینکه عملیات ساخت سد بختیاری حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: اگر این سد تکمیل شود، میتواند سیلابها را کنترل و به استان خوزستان کمک کند.
سد بختیاری با ارتفاع ۳۲۵ متر و طول تاج ۵۰۹ متر که عنوان“بلندترین سد بتنی دوقوسی جهان” را به خود اختصاص داده، در ۸۰ کیلومتر جنوب شرقی خرمآباد و در ارتفاعات سر به فلک کشده زاگرس احداث خواهد شد و ساختگاه آن در مجاورت ایستگاه “تنگ پیچ” راهآهن سراسری قرار دارد که هشتمین ایستگاه حدفاصل مسیر دورود به اندیمشک است.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0