علمسنجی و ضرورت آن در راستای ارزیابی فعالیتهای علمیپژوهشی
ایسنا/یزد معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی یزد ایجاد سامانه علم سنجی دانشگاه آزاد اسلامی را به عنوان یک ضرورت در راستای تکامل شبکه علوم عنوان کرد.
«نوید نصیری زاده» با بیان این نکته که فلسفه وجودی علم سنجی، تجزیه و تحلیل کمی و کیفی تولیدات علمی و پیشبینی و آینده نگری علمی و پژوهشی در ابعاد فردی و سازمانی است، ایجاد هم افزایی و توسعه مشارکت اعضای هیات علمی را در این زمینه امری ضروری دانست و اظهار کرد: ایجاد سامانه علم سنجی دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک ضرورت در راستای تکامل شبکه علوم، اتفاق مبارکی است که متاثر از زحمات همکاران حوزه علم سنجی در سازمان مرکزی دانشگاه است.
وی در ادامه، این سامانه را یکی از راه های شناسایی افراد تاثیرگذار و برجسته و حضور سرآمدان در شبکه علمی دانشگاه آزاد اسلامی خواند که زمینه به کارگیری چنین افرادی را در جایگاههای مدیریتی دانشگاه فراهم می نماید.
رئیس شورای تخصصی پژوهش و فناوری استان به تبیین دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی یزد در حوزه علم سنجی پرداخت و اعلام کرد: با تلاش و همکاری اعضای هیات علمی، این دانشگاه در حال حاضر دارای پنج نشریه علمی فعال و در حال انتشار به زبانهای فارسی و انگلیسی است.
وی با بیان این که همچنین از نظر تولید مقالات علمی معتبر، شاهد رشد بیش از ۴۸ درصدی تعداد این مقالات نسبت به سال ۹۸ و ۲۱ درصدی مقالات Q۱ هستیم، گفت: بر اساس رتبهبندی ۲۰۲۰ پایگاه سایمگو نیز این دانشگاه موفق به کسب رتبه چهارم در میان دانشگاههای آزاد اسلامی کشور شد. از سوی دیگر این دانشگاه از نظر شاخص نوآوری رتبه ششم کشوری را در جمع دانشگاههای کشور در سال۲۰۲۰ به خود اختصاص داد.
وی افزود: در کنار لزوم تولید و گسترش علم، با عنایت به رویکرد نوین دانشگاه به سمت ترویج فرهنگ کارآفرینی و دانشگاه نسل سوم، کسب عنوان فناور برتر در حوزه دانشجویی و عضو هیات علمی فناور برتر به عنوان مدیر عامل این شرکت دارای همکاری با دانشگاه، از جشنواره تقدیر از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه ها و مراکز عالی استان یزد در سال ۹۹ از دیگر افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی یزد در حوزه پژوهش و فناوری بوده است.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد یزد، نصیریزاده ابراز امیدواری کرد با ارتقاء سطح کیفی و کمی در حوزه علم سنجی و در راستای پاسخگویی به نیازهای جامعه و رفع چالشها و بهرهگیری بهینه از ظرفیتهای موجود و ظرفیت سازی جدید، شاهد رشد و بالندگی بیش از پیش این مجموعه باشیم.
منبع:ایسنا