تاریخ انتشار : شنبه 21 آگوست 2021 - 21:44
کد خبر : 5691

عکس ماه – تیر ۱۴۰۰

عکس ماه – تیر ۱۴۰۰

عکس، ثبت لحظه‌هاست. این جمله کلیشه‌ای، تعریفی بارها شنیده‌شده از عکس و عکاسی است؛ اما گاه در پس هر کدام از این لحظات، قصه‌ و روایتی نهفته است؛ روایتی که گاه ماجرای عکس را بازگو می‌کند و گاه تکنیک یا انگاره‌های پیدا و پنهان عکس را آشکار می‌سازد. عکاسان ایسنا در یک ماه اخیر، هفت

عکس، ثبت لحظه‌هاست. این جمله کلیشه‌ای، تعریفی بارها شنیده‌شده از عکس و عکاسی است؛ اما گاه در پس هر کدام از این لحظات، قصه‌ و روایتی نهفته است؛ روایتی که گاه ماجرای عکس را بازگو می‌کند و گاه تکنیک یا انگاره‌های پیدا و پنهان عکس را آشکار می‌سازد. عکاسان ایسنا در یک ماه اخیر، هفت عکس خود را به عنوان عکس‌های منتخب ماه انتخاب کرده‌اند و حالا در اینجا، تجربیات خود در زمان عکاسی را نقل می‌کنند.

ورود قربانیان و مصدومان سانحه واژگونی اتوبوس، به فرودگاه مهرآباد/ محمدعلی قاسمی – ایسنا

 

 

عصر دوم تیرماه، در حادثه واژگونی اتوبوس حامل تعدادی از خبرنگارانی که برای تهیه گزارش از دریاچه ارومیه اعزام شده بودند، چندین نفر مصدوم شدند و «مهشاد کریمی» خبرنگار حوزه محیط زیست ایسنا و «ریحانه یاسینی» خبرنگار ایرنا در این حادثه جان باختند. یکی از دوستانم  گفت پیکرها را تا چند ساعت دیگر می‌آورند هر چه تلاش کردم، نتوانستم در خانه بمانم. خودم را به فرودگاه رساندم.
وقتی خبرنگاران حادثه دیده به فرودگاه مهرآباد رسیدند، خبرنگار سابق ایسنا را شناختم و متوجه آسیبی که دیده شدم. کمی جلوتر که رفتم دوستانش او را در آغوش گرفتند. این عکس مربوط به همان لحظه است.

**********

خاموشی‌های بی‌برنامه / علیرضا معصومی – ایسنا

 

در هر محله‌ای از تهران باشیم، این روزها به نوبت قطعی برق را تجربه کرده‌ایم به خصوص قطعی در شب که نه تنها از لوازم برقی نمی‌توان استفاده کرد بلکه روشنایی را هم از ما می‌گیرد. به یکی از محله‌های تهران که در خاموشی مطلق بود رفته بودم. بیشتر کسبه جلوی در مغازه خود نشسته بودند. بین همه این تاریکی نور قرمز رنگی توجه‌ام را جلب کرد و به سمتش رفتم. مردی با روشن کردن چراغ ترمز موتور خود سعی به روشن کردن قسمت ورودی مغازه‌اش کرده بود که به نظرم شباهت به چراغ خطر و وضعیت اضطراری را داشت. در همان لحظه زنی نزدیک مغازه شد و شروع به صحبت با مغازه‌دار کرد که بعد متوجه شدم او مادر مغازه‌دار است و به دلیل تنها بودن در خانه تاریک، پیش پسرش آمده.

**********

اردوی تیم ملی فوتبال بانوان در اصفهان / آریا جعفری – ایسنا

 

سومین روز اردوی تیم ملی فوتبال دختران ایران هم در اصفهان در شرایطی برگزار شد که همه رشته های ورزشی در تب و تاب المپیک و به دنبال اخبار مربوط به ان بودند. اینجا؛ در اصفهان؛در انتهای تمرینی نفس‌گیر، میوه های آب دار فصل جبران آب از دست داده بدن ورزشکاران می شود. هندوانه با طعم همدلی ، وقتی بازیکنان قطعه های هندوانه را از ظرف که یکی از بازیکنان به دست داشت برمی‌داشتند انگار تازه شروع تمرین بود.
اینهمه نشاط بی شک نویدبخش روزهای خوب فوتبال زنان است.

**********

روزهای بحرانی تالاب هورالعظیم/ امین نظری – ایسنا

 

در پی خشک شدن بخش زیادی از تالاب هورالعظیم که به دلایل زیادی از جمله عدم تخصیص حق‌آبه به این وضعیت دچار شده بود، به آنجا رفتیم. مردم در روستاهای اطراف هورالعظیم، معیشت و زندگیشان به تالاب وابسته است که از جمله آن‌ها  می‌توان به ماهیگیری اشاره کرد.در بخش‌هایی از تالاب که هنوز آب وجود داشت مردم مشغول ماهیگیری بودند. با وجود آفتاب سوزان و هوای شرجی هور بعد از چند دقیقه عکاسی  خیس عرق شدیم و به ماشین پناه بردیم.

*********

خشکی هورالعظیم در دشت آزادگان/ امیر عبیداوی -ایسنا

در پی خشک شدن تالاب هور العظیم در استان خوزستان و سخت شدن شرایط برای بومیان آن منطقه، برای عکاسی به آنجا رفتم.علی، جوان ۳۰ ساله ای است که بهمراه برادر و برادرزاده اش در تالاب ماهیگیری می کرد می‌گفت: که تا فاصله یک کیلومتر از این محل به تالاب خشک است و باید این مسافت را پیاده وسط نیزارهای خشک طی کرد.علی از تبعات خشکی تالاب، تلف شدن ماهی‌ها و گاومیش‌ها، نابودی محیط زیست و شرایط سخت زندگی بومیان تالاب برایم سخن گفت.خشکسالی و تنش آبی در ماه‌های اخیر مشکلات زیادی را برای کشاورزان و دامداران این منطقه ایجاد کرد که پس از هفته‌ها بی‌آبی، آب به تالاب هورالعظیم رسید.

**********

خشکسالی در روستای کلاته عرب‌ها / محدثه زارع – ایسنا

از مسیر سد کارده به سمت روستای کلاته عرب‌ها می‌رویم. تا چشم کار می‌کند مراتع، خشک و بدون آب است و در مسیر چشمه‌ها خشکیده‌اند.این روستا، از توابع بخش مرکزی مشهد، با ۹۰ خانوار و نزدیک به ۲۰۰ نفر جمعیت، هنوز فاقد گازکشی و جاده مناسب است.به روستای کلاته‌عرب‌ها که می‌رسیم، با تعدادی از اهالی این روستا وتیم پزشکی، به دیدن دام‌ها آن‌ها رفتیم. این دام‌ها به‌دلیل کمبود علوفه و نبود آب کافی، بیمار و ضعیف هستند که موجب مرگ ناگهانی دام‌ها شده و زندگی اهالی این روستا را به‌خطر انداخته است.خشکسالی، عدم آبرسانی وگازکشی و حتی نبودن خانه بهداشت، از دلایل محرومیت این روستا به‌شمار می‌رود.

**********

«یزد» شهر میراث جهانی/ بهارک روشن‌بخش – ایسنا

 

۱۸ تیر ماه سال ۱۳۹۶  شهر تاریخی یزد، به عنوان نخستین شهر تاریخی ایران و بیست‌ودومین اثر تاریخی کشور در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.چون شهر یزد منحصر به فرد، استثنایی و نمایانگر یک سنت فرهنگی و تمدنی بود و شهری خفته در آغوش گرم کویر ایران است که هنوز با گذر سالیان کمتر تغییر چهره داده و هنوز  بوی سنت از خشت خشتش و تاریخ از همه جایش به مشام می‌رسد، تصمیم گرفتم این گزارش رو برای سالگرد ثبت جهانی انتخاب کنم.وارد بافت قدیمی یزد که می‌شوی ،بادگیر های برآمده زیرسقف آسمان پرستاره کویر ،کوچه های پیچ در پیچ و دالان هایی که به خانه هایی از خشت و گل با هشتی و تالار ختم می شود حدیث زنده بودن و زیستن در یزد هست و حس حال عجیبی به آدم می‌دهد .ده روز برای این گزارش وقت گذاشتم ولی هرچقدر زمان برای ثبت زیباهای یزد وقت بگذاریم کم است. چون گوشه گوشه بافت قدیم یزد پر از حس و زیبای است که باید ثبت شود.تعدادی از عکس ها رو به صورت هوایی گرفتم تا از چشم آسمان یزد و حس حال آن را از بالا نشان بدهم .
یزد شهر ماندگار ایران و پهناورترین شهر خشتی جهان است.

 

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.