اخبار

فاکتورهای جبهه ائتلاف در انتخاب لیست شورای شهر همدان

فاکتورهای جبهه ائتلاف در انتخاب لیست شورای شهر همدان

ایسنا/همدان رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب استان همدان گفت: جوانگرایی، پاکدستی، تعهد، تخصص، کارآمدی و تجربه از معیارهای انتخاب اعضای لیست شورای ائتلاف برای انتخابات شورای شهر همدان بوده است.

محمدرضا غلامی پاک سه شنبه ۱۱ خرداد در جلسه‌ای که به همت قرارگاه مطالبه‌گری شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی استان همدان درباره روشنگری و شفافیت لیست‌های ارائه شده انتخابات شورای شهر همدان برگزار شد، اظهار کرد: شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی با ۱۳ حزب در مرکز و هشت حزب در استان به علاوه معتمدین استان، انتخاباتی کاملاً از پایین به بالا دارد و با جریان انقلابی در راستای احیای فرهنگ انقلابی‌گری فعالیت می‌کند.

وی تصریح کرد: انتخاب ما از پایین به بالا و از طریق محلات با محوریت مساجد انجام می‌شود به صورتی که در هر مسجد یک گروه ۱۵ تا ۲۵ نفره تشکیل شده و سه نفر با ترکیب یک نفر جوان زیر ۴۰ سال، یک نفر خانم و یک پیشکسوت انتخاب شدند تا عضو مجمع منتخبان شوند، این افراد با رأی گیری در بین خود شورای ائتلاف شهرستان و در مرحله بعد شورای متشکله، شورای ائتلاف استان و در کنگره ملی، شورای کشور را انتخاب می کنند.

غلامی پاک با بیان اینکه معیار اصلی جریان جبهه شورای ائتلاف بحث انقلابی‌گری است، توضیح داد: مجوز کشوری ما در این راستا است و در همین راستا تلاش می‌کنیم همچنین نخستین معیار ما برای معرفی یک کاندیدای انقلابی‌گری است

وی در رابطه با عملکرد پنجمین دوره شورای اسلامی شهر همدان، مطرح کرد: هدفی که از ابتدا پیش بینی شده بود، محقق نشده بنابراین باید آسیب شناسی کنیم، از طرفی قانون و اختیارات آنها به درستی انجام نشده و اعضای شورا بیشتر فرمان بر مسئولان و شورای شهرداری شدند اما باید اختیارات قانونی آنها رعایت شود و از بدنه دولت جدا شوند.

غلامی پاک ادامه داد: شفافیت شعار زیبایی است اما در عمل نمی‌شود به صورت کامل شفافیت را بررسی کرد و اگر در این دوره شوراها بتوانند شهردار را موظف کنند که در هر شش ماه گزارش تراز مالی شهرداری را به جامعه نخبگانی بدهند، کار خوبی بوده است.

وی بیان کرد: ما نافی زحمات اعضای شورا نمی شویم، آنها در حد و اندازه خود تلاش کردند و دلایل عدم موفقیت آنها نحوه انتخاب است به طوریکه روش صحیحی برای انتخاب نداریم. در انتخابات آمریکا دو حزب وجود دارد و یکی پیروز می شود اما در کشور ما همه ادعا دارند که مجتهد همه کارها هستند و هرکسی به عرصه انتخابات ورود می کند.

رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب استان همدان ادامه داد: نیروهای انقلابی که دنبال یک انتخاب درست هستند، باید دور هم جمع شوند و یک لیست مشترک بدهند وشورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی تمام سعی و تلاشش بر این است که با استفاده از خردجمعی گزینه‌های مشخصی ارائه دهد که در این راستا یک لیست ۲۲ نفره آماده کردیم.

غلامی پاک در رابطه با معیارهای انتخاب این لیست گفت: جوانگرایی، پاکدستی، تعهد، تخصص، کارآمدی و تجربه از معیارهای انتخاب این افراد بوده است.

وی با بیان اینکه شورای شهر و شهردار سیاسی نیست، ادامه داد: اگر در انتخاب اعضای شورای شهر به صورت دقیق عمل کنیم این افراد نیز یک شهردار توانمند را انتخاب می‌کنند و باید اصلی ترین معیار انتخاب شهردار توانمندی، کارآمدی و انقلابی‌گری باشد و ما اعتقاد داریم شورایی سر کار برود که مطلقاً خودش تصمیم بگیرد و اهل سیاسی کاری نباشد.

دبیر جنبش ازما در استان همدان نیز گفت: باید طرحی به کار ببندیم که راه برای ناکارآمدان بسته و فضایی عدالت محور ایجاد شود.

محمدی اظهار کرد: همزمان با آغاز گام دوم انقلاب اسلامی و طلیعه دهه چهارم انقلاب اسلامی عده ای از جوانان، نخبگان، دانشگاهیان و انقلابیون بر ضرورت تحول ساختاری نظام جمهوری اسلامی کار پژوهشی انجام دادند و بیان کردند که ساختار فعلی نیازمند یک تحول بنیادین و بازگشت به آرمان‌های حضرت امام(ره) است و آنچه ما در ساختار مدیریتی شاهد هستیم نشان دهنده این است که فساد، تبعیض، ناکارآمدی و پدرخواندگی بر جامعه حاکم شده است.

وی با بیان اینکه در دامن پاک ایران اسلامی سر سوزنی ناکارآمدی پذیرفته شده نیست، تصریح کرد: باید طرحی به کار ببندیم که راه برای ناکارآمدان بسته و فضایی عدالت محور ایجاد شود چراکه  افرادی که در این چهل و اندی سال حکومت کردند باعث ایجاد دل زدگی شدند بنابراین باید مسیر را برای جوانان انقلابی هموار کنیم.

محمدی خاطرنشان کرد: جنبش ازما برخواسته از خود مردم بوده و سه محور شایسته‌گزینی، شفافیت و پاسخگویی موردنظر است که در بحث شایسته‌گزینی هیچ کس نباید خود را در مسندی قرار دهد که برای مردم تصمیم بگیرد، ما باید راهکار علمی و دقیقی را در اختیار مردم قرار دهیم تا خودشان انتخاب کنند.

وی ادامه داد: آنچه اکنون در صحنه مدیریت انتخاباتی می‌بینیم این است که انتخاب از بین وابستگان به احزاب یا جریان ثروت است اما جنبش مردمی ازما در بحث شایسته گزینی طرحی مشخص کرده که افراد در فضایی عدالت‌محور با آزمون هایی در سطح استانداردهای بین‌المللی آزمون بدهند.

محمدی با بیان اینکه تمام مدیران باید در اتاق شیشه‌ای بنشینند و مردم باید آگاه باشند، اظهار کرد:  پاسخگویی حلقه مفقوده نظام مدیریتی کشور است و افراد پس از دریافت منصب به هیچ کجا پاسخگو نیستند.

وی در رابطه با عملکرد پنجمین دوره شورای اسلامی شهر همدان تصریح کرد: با بررسی مجموعه قوانین شورا متوجه می شویم که درصد خیلی کمی از این ناکارآمدی شورای شهر مختص به قوانین است و ما معتقدیم ناکارآمدی پنج دوره به علت سازوکار غلط برای انتخابات بوده و مشکل ما در عدم موفقیت به علت انتخاب افراد ناشایست است و باید تحولی در بحث شایسته‌گزینی صورت بگیرد.

محمدی با بیان اینکه اعضای لیست ازما در صورت ورود به شورای شهر موظف به پاسخگویی در برابر مردم هستند، گفت: تعهدنامه‌ای داریم که براساس آن کاندیداها خود را متعهد می‌سازند که اگر خلاف گفته‌هایشان عمل کردند، مردم حق دارند از این افراد به مراجع قضایی شکایت کنند.

وی در رابطه با انتخاب شهردار بیان کرد: اگر سازوکار درست و عقلانی در انتخاب شورای شهر داشته باشیم، این افراد همین سازوکار را در انتخاب مدیران به کار می‌برند.

دبیر مجمع معتمدین ولایتمدار همدان نیز گفت: مشکل اساسی شهر همدان، عدم شفافیت در عملکرد مصوبات و قراردادهای شهرداری است.

مسعود کُردلو اظهار کرد: همدان ۷۴ محله دارد که ۶۰ محله فعال و ساکن است و از این محلات ۴۰ محله محروم هستند و مجمع معتمدین از ۱۳ سال پیش با هدف رفع تبعیض و مطالبه گری با افراد این محلات تشکیل شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۲۵۰۰ نفر عضو رسمی داریم‌ و مطالبه گری ما بیشتر برای محلات محروم است و در تلاش هستیم که تبعیض بین محلات بالای شهر و پایین شهر را رفع کنیم.

کردلو مطرح کرد: زمانی در استان ها استاندار تصمیم می‌گرفت و شهردار را تعیین می کرد و شوراها در خیلی موارد توانستند اختیاراتی را بگیرند اما مؤمن ترین افراد را به فضای آلوده بفرستید آلوده می شود و مشکل اساسی، عدم شفافیت در عملکرد مصوبات و قراردادهای شهرداری است.

وی بیان کرد: ۱۸۰ کاندیدا به دفتر ما آمدند و از معتمدین خود در این محلات درباره این افراد تحقیق کردیم و اطلاعاتی به دست آوردیم، مسئله اصلی برای انتخاب این افراد شفافیت و مطالبه گری است و از این افراد تعهدنامه کتبی گرفتیم تا به وعده‌های خود عمل کنند.

دبیر مجمع معتمدین ولایتمدار همدان با بیان اینکه ما در انتخاب شهردار دخالتی نداریم، خاطرنشان کرد: عملکرد گذشته افراد ملاک‌ انتخاب شهردار است و ما در این تصمیم دخالت نخواهیم کرد.

نماینده فعالان فرهنگی همدان نیز گفت: معیار انتخاب ما بر اساس تخصص و توانایی مدیریت است.

سماوات اظهار کرد: علت اینکه فعالان فرهنگی در این دوره وارد بحث شدند این است که فعالان فرهنگی با بدنه مردم ارتباط دارند و برای محقق کردن اهداف خود با عامه مردم ارتباط داشته و از نزدیک با دردهای مردم آشنا هستند بنابراین انگیزه ای برای حل مشکلات مردم برای فعالان فرهنگی ایجاد شده است.

وی تصریح کرد: عمده مشکلات مردم، ما را به این نتیجه رساند که در روش انتخاب مشکل داریم در حالیکه بهترین نوع انتخابات در جمهوری اسلامی است و خبری از زر و زور و تزویر نیست اما برخی با همین ابزارها رأی آوردند.

سماوات ادامه داد: آنها بر ضعف ما برنامه ریزی کردند و می‌دانند اگر بازی رسانه ای را شروع کنند می توانند رأی بیاورند بنابراین ما وارد شدیم تا راه و روش درست را به مردم نشان دهیم، فارغ از اینکه چه نتیجه ای در انتخابات حاصل می‌شود.

وی با بیان اینکه معیار انتخاب ما براساس تخصص و توانایی مدیریت است، اظهار کرد: برای مسئله پاسخگویی این افراد پس از ورود به شورای شهر میثاق نامه تنظیم کردیم و در حال حاضر لیست ما آماده است و فیلم و سوالات را پس از معرفی لیست، منتشر می‌کنیم.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *