فرد گرمازده، استامینوفن مصرف نکند


فرد گرمازده، استامینوفن مصرف نکند

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر این‌که به هیچ وجه از استامینوفن برای کاهش تب استفاده نشود، گفت: با توجه به گرم شدن هوا و احتمال بروز گرمازدگی از شهروندان خواست از فعالیت سنگین و طولانی در طول روز خودداری و با مشاهده علائم اقدامات اولیه راشروع کنند.

فرزاد رحمانی در گفت‌وگو با خبرنگاران، علائم اولیه گرمازدگی را سردرد، سرگیجه، تعریق، گیجی، افت فشار، ضعف، کم ادراری، گرفتگی عضلانی وتهوع و کاهش هوشیاری عنوان کرد و افزود: گرمازدگی یک وضعیت اورژانسی تلقی می‌شود و چنانچه این علائم در فردی مشاهده شد باید اقداماتی از جمله به پشت دراز کشیدن و قراردادن پاها بالاتر از سطح بدن، مایعات خنک و درصورت هوشیار بودن، استفاده از پنکه برای خنک کردن بدن؛ درآوردن لباس ها و استفاده از دستمال خیس و خنک در زیربغل و کشاله ران و پیشانی انجام گیرد.
وی ادامه داد: یک قاشق چایخوری نمک  داخل یک لیتر آب کمک موثری بهبود وضعیت بیمار می‌کند و حتما عضلات دچار گرفتگی را در وضعیت استراحت قرارداده و از جابجائی آن خودداری کنند.
به گزارش روابط عمومی اورژانس آذربایجان شرقی، درحالت طبیعی تعریق و تبخیر باعث حفظ دمای طبیعی بدن می شود ولی شرایطی از جمله قرار گرفتن در هوای گرم که منجر به افزایش دمای بدن بیش از 38درجه می شود و باید فوری اقدامات درمانی اولیه تا بهبودی انجام شود و درصورت نیاز از اورژانس 115 کمک بخواهند.
استفاده از عینک آفتابی وکلاه لبه دار واستفاده از کرم‌های ضدآفتاب تاثیر مناسبی دارند و مصرف مایعات مناسب حتی درصورت تشنه نبودن در روزهای گرم فراموش نشود.
منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *