اخبار 23

فضای رقابت برای زنان بسیار سخت‌تر از مردان است

فضای رقابت برای زنان بسیار سخت‌تر از مردان است

ایسنا/خراسان رضوی یک عضو شورای شهر مشهد گفت: به غیر از مسائل مالی، ورود به فضای رقابت برای خانم‌ها بسیار سخت‌تر و پرهزینه‌تر از مردان است.

حضور زنان در انتخابات شورای شهر خراسان رضوی در سال ۹۶ شامل ۱۱۱۳ کاندیدا از ۱۹ هزار و ۴۸۲ کاندیدایی که در انتخابات ثبت نام کرده‌ بودند می‌شد، این در حالی است که این میزان برای انتخابات ۱۴۰۰ تا پایان روز ششم مهلت نام نویسی از کاندیداها به ۱۲۸ نفر از ۱۲۱۲ کاندیدا تقلیل یافت.

در همین رابطه بتول گندمی، عضو شورای شهر مشهد در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص کاهش آمار داوطلبان شرکت در انتخابات شورای شهر خراسان رضوی اظهار کرد: آمار پایین ثبت‌نامی‌ها، از قبل هم قابل پیش‌بینی بود. شرایط اقتصادی موجود در جامعه و دلخوری‌هایی که بخشی از مردم دارند باعث سلب انگیزه از افراد برای پذیرش مسئولیت شده است‌.

وی ادامه داد: همچنین در مدت فعالیت شوراهای پنجم‌ شهر، یک جریانی در کشور در تلاش بود تا اعضای این شوراها را به عنوان چهره‌های دارای سوء مدیریت و دارای مسائل و مفاسد مالی جلوه دهد و این را در اذهان بزرگ کند. شاید بخش زیادی از این موضوع برمی‌گردد به اینکه اعضای شوراها، نمایندگانی هستند که همه روزه در مواجهه و گفت‌وگوی مستقیم با شهروندان قرار دارند.

این عضو شورای شهر مشهد اضافه کرد: لذا آن چهره‌ نامناسبی که تلاش شد از نمایندگان شوراها ترسیم شود، باعث شد تا انگیزه از افرادی که در این شرایط سخت وارد میدان شده بودند، گرفته شود و دیگر میلی به حضور مجدد در صحنه نداشته باشند. افرادی که چهره شوراها را خراب می‌کنند، باید این را بدانند که بازسازی چهره شوراها مانند سایر نهادها نیست.

گندمی تصریح کرد: عدم پاسخگویی به مطالبات مردم در سایر ارگان‌ها، بار مضاعفی بر دوش شوراها می‌گذارد و مردم همه مطالبات خود از دولت را به شوراها منعکس می‌کنند. کار کردن در چنین شرایطی راحت نیست. لذا بسیاری از اعضای شوراهای پنجم انگیزه‌ای برای ادامه دادن نداشتند و مجددا وارد عرصه انتخابات شوراها نشدند.

تنظیم کنندگان لیست اصلاح‌طلبان در سال ۹۶ حاضر نشدند ۳۰ درصد ظرفیت لیست را به زنان اختصاص دهند

وی با بیان اینکه رقابت در عرصه انتخابات برای بانوان هزینه بیشتری دارد، اظهار کرد: به غیر از مسائل مالی، ورود به فضای رقابت هم بسیار برای خانم‌ها سخت‌تر و پرهزینه‌تر است. شرایط اقتصادی کنونی هم موجب بدتر شدن این وضعیت شده است.

این عضو شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: احزاب هم با وجود اینکه در مورد قائل شدن یک سهمیه ویژه برای خانم‌ها برای ورود به لیست‌هایشان صحبت می‌کنند، اما در نهایت در سال ۹۶، با وجود تاکیدی که شورای اصلاح‌طلبان کشور داشت، در مشهد فقط دو خانم توانستند در لیست ۱۵ نفره امید قرار بگیرند و تنظیم‌کنندگان این لیست حاضر نشدند ۳۰ درصد ظرفیت لیست را به خانم‌ها اختصاص دهند.

گندمی با بیان اینکه این مسئله در هر دو جریان اصلاح‌طلب و اصولگرا وجود دارد، اضافه کرد: همچنین بسته بودن فضای رقابت نیز بر نگرش و تصمیم‌گیری‌های حزبی حاکم است و همه این‌ها در کنار هم، انگیزه بانوان برای حضور در عرصه رقابت‌های انتخاباتی را کمتر می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه باید انگیزه مشارکت در انتخابات را در میان مردم افزایش دهیم، بیان کرد: طبق نظرسنجی‌هایی که تاکنون منتشر شده است، بین ۴۰ تا ۵۰ درصد مردم در انتخابات ۱۴۰۰ مشارکت خواهند کرد که این رقم در کلان‌شهرها ممکن است پایین‌تر باشد، مگر اینکه تصمیم‌گیرندگان در خصوص تایید صلاحیت‌ها، در باز کردن فضای کشور برای حضور تمامی سلایق، تجدید نظری داشته باشند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *