فولاد مبارکه از صنایع استراتژیک کشور پشتیبانی می کند
ایسنا/اصفهان معاون بهره برداری شرکت فولاد مبارکه گفت: رد پای شرکت فولاد مبارکه در پشتیبانی از تولید و زدودن موانع در صنعت کشور مشهود است و سهم این شرکت تامین ۵ درصد تولید ناخالص ملی در بخش صنعت است.
عباس اکبری محمدی، اظهار کرد: از سالهای گذشته، شرکت فولاد مبارکه با برنامهریزی و توسعه بومیسازی توانست وابستگی به واردات را کاهش دهد به گونهای که امروز بالغ بر ۱۴۴ هزار قطعه در این شرکت بومیسازی شده است. تاکنون شرکت فولاد مبارکه تجربه ۳ بار تحریم شدن را از سر گذرانده و با حمایت الهی و تکیه بر توان و دانش داخلی توانست از این بحرانها رهایی یابد.
وی با اشاره به محصولات جدید شرکت فولاد مبارکه اظهار کرد: در حال حاضر تمرکز این شرکت بر تولید محصولاتی است که به نیاز صنایع داخلی کشور پاسخ دهد. ابتدای راهاندازی تعداد گریدهایی که فولاد مبارکه در زمینه تختال تولید میکرد نزدیک به ۱۳۰ گرید بوده که این تعداد در حال حاضر به بیش از ۳۵۰ گرید مختلف رسیده است. همچنین در زمینه ورقهای سرد و گرم نورد شده از ۱۳۰ گرید مختلف در ابتدا به بیش از ۵۳۰ گرید در حال حاضر رسیده که نشان دهنده توسعه محصولات جدید در شرکت فولاد مبارکه است.
تولید ۸ محصول جدید در سال ۱۴۰۰
اکبری محمدی در زمینه برنامهریزی برای ادامه تولید محصولات جدید گفت: برای تولید محصولات جدید برنامه سالانه داریم و در سال جاری تولید ۸ محصول جدید در دستور کار شرکت فولاد مبارکه قرار دارد که یکی از آنها در حال حاضر برای مشتری ارسال شده و نتایج مثبتی داشته است. سایر محصولات هم در جریان تولید قرار دارند.
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه ادامه داد: عمده تمرکز ما برای تولید محصولات جدید بر محصولاتی است که نیاز بیشتری برای آنها در صنایع پایین دستی وجود دارد و در حال حاضر تامین آنها از طریق واردات انجام می شود. تمرکز ما روی صنایع نفت و گاز، پتروشیمی و صنایع خودروسازی داخلی است، چرا که این صنایع ورقهای مورد نیاز خود را از طریق واردات تامین میکنند و قابلیت تولید آن در داخل کشور فراهم نیست. سعی کردیم آن بخشی از نیاز صنایع را که به واردات وابسته است، در داخل کشور تولید کنیم تا هم از خروج ارز جلوگیری شود و هم مواد اولیه این صنایع با سهولت بیشتر و ضریب امنیت و پایداری بالاتری فراهم شود.
وی با تاکید بر فرایند بومیسازی در شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: شرکت فولاد مبارکه رویکرد بومیسازی را در راستای تامین نیازهای این شرکت در پیش گرفته است، چراکه با توسعه بومیسازی علاوه بر توانمندی شرکتهای داخلی در زمینه ساخت قطعات مورد نیاز صنایع فولادی، درصدد هستیم از قطعات ساخته شده برای نیاز شرکت فولاد مبارکه هم بهرهبرداری کنیم. این توانمندسازی در خدمت تمام صنایع فولادی کشور قرار میگیرد تا با یک تعامل دوسویه (برد-برد) از شرکتهای داخلی حمایت کرده و انگیزه شرکتهایی که توانایی فعالیت در زمینه بومیسازی را دارند، تقویت شود.
بومیسازی ۱۴۴ هزار قطعه در شرکت فولاد مبارکه
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه با اشاره به اینکه نواقص و مشکلات احتمالی شرکتهای فعال در زمینه بومیسازی در ارتباط تعاملی اصلاح میشود، گفت: با چنین رویکرد حمایتی توانستیم بالغ بر ۱۴۴ هزار قطعه را در شرکت فولاد مبارکه بومیسازی کنیم تا وابستگی به محصولات وارداتی کاهش یابد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر نزدیک به ۹۰ درصد از نیاز شرکت فولاد مبارکه از طریق تولیدکنندگان داخلی تامین میشود، گفت: بیش از ۳ هزار شرکت به خصوص شرکتهای دانش بنیان داخلی در تعامل با شرکت فولاد مبارکه هستند تا فرایند بومیسازی با نظارت دقیق توسعه یابد. اهمیت شرکتهای دانش بنیان در تامین قطعات بومیسازی شده، ویژه است زیرا تولید برخی از محصولات نیازمند تکنولوژی پیشرفته است.
اکبری محمدی با اشاره به اینکه تحریمهای ظالمانه به مثابه قرار گرفتن در جنگی تمام عیار است، اظهار کرد: در این شرایط که کشورمان از نظر اقتصادی در محاصره دشمن قرار گرفته و ارز مورد نیاز کشور به سختی تامین میشود، صنایع معدنی و فولادی برای ارزآوری اقدامات مهمی انجام دادند. این درحالی است که در گذشته ارز مورد نیاز کشور از طریق صنایع نفتی تامین میشد.
وی اضافه کرد: صنایع معدنی و فولادی کشور سهم عمدهای از ارز مورد نیاز کشور را تامین میکنند. در حال حاضر برآوردها حاکی از آن است که بیش از ۷۰ درصد ارز مورد نیاز کشور توسط همین بخش تامین شده است. در این میان شرکت فولاد مبارکه در سال گذشته با صادراتی که انجام داد کمک شایانی به ارزآوری کرد.
ارزآوری ۵۶۰ میلیون دلاری فولاد مبارکه
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه خاطر نشان کرد: صادرات محصولات شرکت فولاد مبارکه به کشورهایی که خود از تولیدکنندگان محصولات فولادی هستند از دیگر افتخارات این شرکت محسوب میشود؛ چراکه محصولات شرکت فولاد مبارکه از نظر کیفی به نیاز این کشورها پاسخ می دهد. سال گذشته بیش از ۵۶۰ میلیون دلار ارزآوری توسط شرکت فولاد مبارکه باعث شد تا تامین کالاهای اساسی کشور دچار مشکل و محدودیت نشود و بخشی از این ارزها هم در اختیار تامین مایحتاج شرکت که در حال حاضر باید از طریق واردات تامین شود، قرار بگیرد.
تامین ۵ درصد تولید ناخالص ملی از بخش صنعت توسط گروه فولاد مبارکه
اکبری محمدی با اعلام اینکه حدود ۵ درصد از تولید ناخالص ملی کشور در بخش صنعت توسط شرکت فولاد مبارکه تامین میشود، گفت: سهم صنایع معدنی و فولادی نزدیک به ۴۵ درصد از تولید ناخالص ملی است که ۵ درصد از این سهم توسط گروه فولاد مبارکه تولید میشود.
افزایش تولید در فولاد مبارکه نهادینه شده است
وی هدفگذاری تولید در راستای تحقق شعار سال را اقدامی نهادینه شده در شرکت فولاد مبارکه برشمرد و افزود: در سال ۱۳۹۸، بالغ بر ۶ میلیون و ۳۵۰ هزار تن فولاد در این شرکت تولید شد، این درحالی است که در سال جهش تولید، این رقم به بیش از ۷ میلیون تن افزایش یافت و امسال هم در ادامه همین مسیر و اطاعت از منویات رهبر معظم انقلاب امیدواریم به جهش قابل توجهی در تولید دست یابیم.
ورق سرد با گرید DC۰۴-C۵۹۰؛ آخرین محصول تولیدی فولاد مبارکه
اکبری محمدی با اشاره به تولیدات کمی و کیفی و توجه به تنوع در محصولات شرکت فولاد مبارکه توضیح داد: آخرین محصولی که در شرکت فولاد مبارکه تولید شده، ورق سرد با گرید DC۰۴-C۵۹۰ است که ورقی نیم سخت با کاربرد در صنایع خودرویی و تجهیزات الکتریکی است.
وی توضیح داد: ورق سرد با گرید DC۰۴-C۵۹۰ ویژگیهای خاص خود را دارد و ضریب سختی بالای این ورق در ساخت قطعات کوچک به کار برده میشود. این ورق قابلیت پانچپذیری فوق العادهای هم دارد و به طور عمده برای ساخت قطعات پیچیده مورد استفاده قرار میگیرد. این ویژگی در اغلب صنایع در شرایط مختلف مورد بهرهبرداری قرار میگیرد؛ چراکه پلیسه و پارگی ایجاد نمیکند. نکته مهم آنجاست که این ورق از خارج تامین میشد و با خودکفایی در تولید این محصول در شرکت فولاد مبارکه، علاوه بر تامین نیاز صنایع خودرویی و الکتریکی، از واردات این محصول بی نیاز شدیم.
ورق رنگی با کیفیت فولاد مبارکه هزینه تولید لوازم خانگی را کاهش می دهد
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه با اشاره به اینکه تمرکز ما بر تولید محصولات جدیدی در صنایع خودرویی و لوازم خانگی است، اظهار کرد: با توجه به تحریمها، تامین نیازهای صنایع فراگیر نظیر لوازم خانگی و خودرویی در دستور کار شرکت فولاد مبارکه قرار گرفته است تا هموطنان بتوانند از این محصولات بهرهمند شوند و با تامین نیازهای این صنایع، قیمت تمام شده کاهش یابد و مردم با هزینه کمتری صاحب این محصولات شوند.
پشتیبانی از صنایع خودرویی و لوازم خانگی
وی توضیح داد: اخیرا در شرکت فولاد مبارکه موفق به تولید محصول جدیدی با ظرفیت کم شدیم که در صنایع خودرویی کاربرد دارد و با اصلاحات انجام شده این تولید را افزایش خواهیم داد. در بخش خانگی هم محصول ورق رنگی با کاربرد در یخچال و سایر وسایل خانگی در شرکت فولاد مبارکه تولید شد تا علاوه بر ارتقا کیفی محصول، از ظاهری شکیل هم برخوردار شوند.
اشتغال ۳۵۰ هزار نفری در زنجیره فولاد
اکبری محمدی با اشاره به اینکه مواد اولیه، قطعات یدکی و مواد خام شرکت فولاد مبارکه از طریق ۳ هزار شرکت تامین میشود، تصریح کرد: شرکت فولاد مبارکه تامین مواد اولیه و محصول اولیه بیش از هزار شرکت اعم از ایران خودرو، سایپا، لوله سازی، پروفیلسازی و لوازم خانگی را بر عهده دارد و در زنجیره فولاد و زنجیره پایین دستی برای بالغ بر ۳۵۰ هزار نفر اشتغال ایجاد شده است. مهم این است که بیش از ۳۰ درصد اشتغال کشور به بخش صنعت اختصاص دارد که سهم عمده این اشتغال مربوط به صنایع فولادی و معدنی است.
تولید ۶۰۰ هزار تن محصولات ویژه برای صنایع استراتژیک
وی با تاکید بر اینکه شرکت فولاد مبارکه از صنایع پایین دستی حمایت می کند، گفت: با شناسایی محصولات مورد نیاز صنایع پایین دستی درصدد هستیم تا به تولید محصولات کمی و کیفی که در بعضی از موارد به کشور هم واردات میشود، دست یابیم و با فراهم کردن شرایط پرداخت، بخشی از نقدینگی مورد نیاز این صنایع را هنگام جذب فراهم کنیم.
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه گفت: عمده تولیدات شرکت فولاد مبارکه محصولات ویژه با کیفیت خاص و کاربردهای ویژه است. سال گذشته بالغ بر ۶۰۰ هزار تن محصول ویژه تولید کردیم که این محصولات ویژه از نظر ارزش وارداتی، میتواند به نیاز تولیدی صنایع پاسخ دهد.
وی بر ابرپروژه انتقال نفت خام از گوره به جاسک تاکید ویژهای کرد و گفت: این ابرپروژه که درآینده بسیار نزدیک مورد بهرهبرداری قرار میگیرد، یکی از افتخارات شرکت فولاد مبارکه است زیرا این شرکت با تولید اسلب API که در برابر خورندگی فلز گوگرد (موسوم به محیط گاز ترش) مقاوم هستند، توانست نیاز صنعت نفت برای لوله گذاری هزار کیلومتر از مسیر گوره در استان بوشهر به جاسک در استان هرمزگان را رفع کند که یکی از شاهکارهای محصولات تولیدی شرکت فولاد مبارکه در سال جهش تولید بود که در حجم بالا تولید شد و تحقق این دستاورد با بهره گیری از دانش متخصصان داخلی این شرکت ایجاد شد.
تولید پیچیده ترین فولاد کشور
اکبری محمدی گفت: در ابتدا وزارت نفت برای تامین اسلب های API از طریق واردات اقدام کرده بود که به دلیل تحریمها موفق به واردات این ورق نشده بود. لذا شرکت فولاد مبارکه با شگرد تبدیل تحریم از تهدید به فرصت، به یاری وزارت نفت برآمد و این پروژه مسکوت شده با تبدیل اسلب API به ورق و سپس لوله، به تحرک درآمد تا این ابرپروژه در آینده نزدیک به بهرهبرداری برسد و توان تولید اسلبهای API در ابرپروژه گوره به جاسک که یکی از پیچیدهترین تولیدات فولادی در کشور بود با افتخار آفرینی سربازان صنعت کشور در شرکت فولاد مبارکه رقم خورد.
انتهای پیام
منبع:ایسنا