فکر نکنیم اگر حکومتی با ما دشمنی دارد همه افراد آن کشور هم چنیناند
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: فکر نکنیم اگر حکومتی با ما دشمنی دارد همه افراد آن کشور هم چنیناند؛ پرفسور لگنهاوزن یک فرد آمریکایی است که در حد توان و مطالعاتش بهترین دفاعرا هم از اسلام میکند و این جز با هدایت الهی محقق نشدهاست.
به گزارش ایسنا، آیت الله مصباح یزدی امروز در آیین نکوداشت علمی پروفسور محمد لگنهاوزن که در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در قم برگزار شد، به ذکر خصوصیات برجستهی خلقی وی پرداخت و گفت: اولین ویژگی برجستهی اخلاقی پرفسور لگنهاوزن حقیقت جویی اوست.
مصباح یزدی ادامه داد: اگرچه همهی انسانها فطرتا حقیقت جو هستند اما درجهی هرکس متفاوت است؛ وی بسیار حقیقتجو است و طی 40 سال گذشته سختیهای زیادی را در راه حقیقتجویی کشیدهاست.
وی افزود: خستگی ناپذیری خصوصیت دوم ایشان است؛ ایشان برای رسیدن به حقیقت و دین، خستگی ناپذیر بود و در این راه هیچ ابایی از هزینه دادن نداشت. ویژگی سومش هم شجاعت و استقلال نظر اوست؛ این در حالیست که افراد غالبا در ابراز نظرهایشان تحت تاثیر جو فرهنگی و اجتماعی قرار میگیرند و اعتقاداتشان را ابراز نمیکنند.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: مثلا در باب مسالهی حقوق بشر و آزادی یک جوی وجود دارد در سطح دنیا که حتی بسیاری از متدینین در خصوص وحی تشکیک میکنند اما در باب اصول حقوق بشر کوچکترین تشکیکیرا روا نمیدارند و اگر کسی تشکیک کند، از انسانیت خارجش میدانند اما در همین فضا سالهاست که پرفسور لگنهاوزن با شجاعت و صراحت در مقالات مختلف اعلام کرده که حقوق بشر هیچ دلیل قاطع عقلی ندارد و بیشتر جنبه سیاسی دارد.
وی بیان کرد: ایشان اروپایی بزرگ شدهی آمریکا است و در حال حاضر رابطه خوبی با خانوادهاش دارد و مادرشان از حضور وی در ایران و مسلمان شدنش خوشحال است. اما چگونه فردی در گوشهی دیگری از دنیا در مورد اسلام و دین تحقیق می کند و وارد کشوری می شود که سبقه و شهرت دانشگاهی جهانی ندارد و وجه دینی آن غالب است؟
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: رحمت الهی به گونهای است که اگر شخصی صادقانه از خدا راهنمایی بخواهد، خدا آنچنان با وسیلههایی او را راهنمایی میکند که کسی فکرش را هم نمیکند. خودش میگفت که ابتدا عاشق علی(ع) می شود و پس از آن مسلمان میشود و امروز به جایی رسیده که در بعضی معارف دینی از بسیاری از اساتید خودمان، دفاعیاتش از اسلام قویتر است.
مصباح یزدی تصریح کرد: باید توجه کنیم که همه جای دنیا افراد حقیقتجو پیدا میشود؛ فلذا فکر نکنیم اگر حکومتی با ما دشمنی دارد همهی افراد آن کشور هم چنیناند؛ ایشان یک فرد آمریکایی است که در حد توان و مطالعاتش بهترین دفاعرا هم از اسلام میکند و این جز با هدایت الهی محقق نشدهاست.
وی بیان کرد: بنده به بیش از 30 کشور غربی سفر کردهام و پرفسور لگنهاوزن را هم برای اولینبار در آمریکا ملاقات کردم، اوایل انقلاب زمانی که دکتر خرازی نمایندهی ایران در سازمان ملل بود سفارش کرد که ایشانرا به ایران دعوت کنیم و اگر کمکی از دستمان بر میآید بکنیم.
مصباح یزدی عنوان کرد: ایشان شخصیت کم نظیر می باشند که گاهی اوقات برای یک مسالهی فکری 100 منبع و کتاب را بررسی میکند و اگر ایشان نبود شاهد تحولات خوب در حوزه فلسفه دین در ایران نبودیم.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه باید بدانیم اسلام تنها در ایران نیست و در دنیا خواهان دارد، اظهار کرد: باید به این مرحله برسیم که بدانیم در نشر حقایق دین رسالت سنگینی داریم و نباید از آن غفلت کنیم؛ از خدا می خواهیم وظایفمان در نشر اسلام را بهتر و بیشتر بشناسیم و در همین رابطه توصیه می کنم برای تحول آموزشی و اضافه کردن برنامه های دیگر به دروس فعلی حوزوی از سوی جوانان نخبه و مستعد فکری شود.
انتهای پیام