اخبار 27

قدم‌های امیدآفرینی برای حفظ «باغستان سنتی قزوین» برداشته نشده است

قدم‌های امیدآفرینی برای حفظ «باغستان سنتی قزوین» برداشته نشده است
امام‌جمعه موقت تهران گفت: مهندسی شهر قزوین از دیرباز به‌واسطه باغستان‌ها شکل گرفته که متأسفانه با دخالت بشر در معرض آسیب قرار گرفته است و قدم‌های امیدآفرینی برای حفظ آن برداشته نشده است و نیاز است اراده حفظ این سرمایه ارزشمند از سوی استاندار و شهردار قزوین بیشتر شود.

به گزارش ایسنا منطقه قزوین، اولین جلسه شورای اداری استان قزوین با موضوع تبیین شعار سال و دیدار نوروزی مدیران، با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین ابوترابی فرد امام‌جمعه موقت تهران، آیت‌الله عابدینی نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه قزوین، عبدالمحمد زاهدی استاندار قزوین، نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، شهرداران، فرمانداران، ائمه جمعه و مدیران دستگاه‌های اجرایی در سالن اجتماعات شهید امامی استانداری برگزار شد.

حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد در این جلسه با بیان اینکه جامعه ایمانی در برابر دنیای استکبار ایستاده است، اظهار کرد: مصالح ملت ایران با مصالح دنیای اسلام گره خورده است و تصمیمات اتخاذ شده راه را برای افزایش اقتدار ملت ایران و وزن سیاسی دنیای اسلام هموار می‌کند.

وی افزود: مدیریت بارش غیرمترقبه اخیر و هدایت آن کار ارزشمندی بود که این اقدامات و نگاه منطقی در تصمیمات، حاصل تجارب مدیریتی و دانش مدیران استان بود و بی‌شک قابل‌تقدیر است.

امام‌جمعه موقت تهران بیان کرد: مهندسی شهر قزوین از دیرباز به‌واسطه باغستان‌ها شکل گرفته که متأسفانه با دخالت بشر در معرض آسیب قرار گرفته است و قدم‌های امیدآفرینی برای حفظ آن برداشته نشده است و نیاز است اراده حفظ این سرمایه ارزشمند از سوی استاندار و شهردار قزوین بیشتر شود.

وی ادامه داد: مهندسی زیبای شهر قزوین چندین قرن پیش باغستان‌ها را به‌گونه‌ای طراحی کرده که سیلاب‌ها به این سمت هدایت می‌شد و در سال دو بار شهر را از سیلاب‌های پیش‌آمده نجات می‌داد چراکه محدوده باغستان با توجه به ظرفیت بارش باران درنظر گرفته شده بود.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد با بیان اینکه شهرسازی را باید از قوم سبا یاد گرفت، تصریح کرد: ایجاد باغستان‌ها برگرفته‌شده از اقدام قوم سبا با توجه به آیه «لَقَدْ کانَ لِسَبَإٍ فِی مَسْکنِهِمْ آیةٌ جَنَّتَانِ عَن یمِینٍ وَشِمَالٍ کلُواْ مِن رِّزْقِ رَبِّکمْ وَاشْکرُواْ لَهُ بَلْدَةٌ طَیبَةٌ وَرَبٌّ غَفُور» قرآن کریم است که در آن باغستان‌ها این شهر را احاطه کرده بود؛ از این رو خداوند با تعبیر بَلْدَةٌ طَیبَةٌ آن را به‌عنوان الگویی مناسب از شهرسازی مطرح می‌کند.

این مسئول یادآور شد: هویت قزوینی‌ها به داشتن باغ‌های آن بود که عدم حفظ آن موجب وقوع سیل خواهد شد، سیلاب‌هایی که باغ‌ها را حفظ می‌کند بدون وجود باغستان به سیلی ویرانگر تبدیل می‌شود.

تأکید آموزه‌های دینی بر شایسته سالاری

وی ادامه داد: مسئولان نباید از مسئولیت خود اعراض کنند بلکه باید بدانند پایداری جامعه و نظام سیاسی و اقتصادی کشور با توجه به موازین دینی و علمی استوارتر می‌شود.

نایب‌رئیس ادوار گذشته مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: امنیت و اقتدار امروز کشور ما به دلیل قدم برداشتن بر اصول صحیح و احترام به آرای مردم و توجه به مقوله شایسته‌سالاری است ازاین‌رو مسئولان نسبت به این امور کوتاه نیایند.

وی با انتقاد از اینکه برخی مدیریت استان را در وزنی که باید نمی‌بینند، گفت: این امر نشان از عدم اهمیت آن‌ها نسبت به موقعیت استان دارد این در حالی است که بحث مدیریت موضوع بسیار مهمی است.

این مسئول یادآور شد: در آموزه‌های دینی شایسته‌سالاری بسیار مورد تأکید است که این قاعده برای همه رده‌های مدیریتی مطرح است و اگر این قاعده در سطوح مختلف موردتوجه قرار بگیرد بی‌شک انقلاب و جهشی بسیار رخ خواهد داد.

وی با اشاره به حدیثی از امام علی (ع) مبنی بر برگزیدن کسی که تواناتر است توسط مردم بیان کرد: اهل فقه معتقدند ولایت‌فقیه یعنی ولایت مبتنی بر علم، فقاهت و عدالت.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد عنوان کرد: از مدیران و مسئولان تقاضا دارم نگاه‌های غیرقابل‌دفاع را کنار گذاشته و روابط ملاک انتصاب نباشد چراکه اولین ضربه در همین دنیا گریبان گیر افراد می‌شود لذا انتصاب قابل دفاع نزد خداوند، وجدان و مردم، جامعه را به جلو می‌برد.

وی با تأکید بر لزوم توجه به مدیریت مبتنی بر علم گفت: مدیریت دانش‌محور جان و روح قرآن است.

فرهنگ کار و تولید را در کشور نهادینه کنیم

امام‌جمعه موقت تهران تأکید کرد: اقتصاد راه را برای رسیدن به حوزه‌های مختلف باز می‌کند لذا باید اقتصاد را محور و پایه امور مختلف قرار داد.

وی عنوان کرد: در مقوله اقتصاد تولید، مسئله اصلی است که باید به آن توجه جدی داشته و با نقشه علمی عالمانه آن را عملیاتی کرد و ضمن مطالعه و شناخت نیازها و ظرفیت‌ها در این مسیر حرکت کرد.

این مسئول با اشاره به اینکه در دهه‌های گذشته به این موضوع توجه جدی نشده است، خاطرنشان کرد: هنوز فرهنگ کار و تولید در کشور شکل نگرفته و فاصله با آن زیاد است لذا نیاز است شبانه‌روز در این حوزه کار دائم انجام داد.

وی خاطرنشان کرد: امروز ما هر چه داریم صرف هزینه‌های جاری از جمله حقوق و دستمزد می‌شود لذا نیاز است انقلابی در این حوزه رخ دهد تا منابع در مسیری مورداستفاده قرار بگیرد که ایران بتواند در کنار وزن بالای سیاسی خود وزن خوبی نیز در حوزه اقتصادی داشته باشد.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد در پایان بر تولید حداکثری و مصرف حداقلی سفارش و عنوان کرد: ایران ظرفیت‌هایی دارد که می‌تواند با تکیه‌بر اقتصاد متنوع خود به‌سرعت در مسیر رشد و توسعه قرار بگیرد ازاین‌رو کاهش هزینه‌ها باید موردتوجه همه باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *