لزوم تشکیل کمیته اجرا و نظارت بر مصوبات شورای مدیریت سبز
رئیس دانشگاه تربیت مدرس در خصوص اجرای برنامههای شورای مدیریت سبز این دانشگاه گفت: باید یک کمیته اجرا و نظارت بر مصوبات شورای مدیریت سبز تشکیل گردد و از تجربیات سایر دانشگاهها در این زمینه استفاده شود.
به گزارش ایسنا، دکتر محمدتقی احمدی رییس دانشگاه تربیت مدرس در نشست شورای راهبری مدیریت سبز این دانشگاه ضمن تاکید بر لزوم پیگیری مصوبات شورای سبز و اجرایی شدن آنها، اظهار کرد: باید موارد مهمی که اجرای آن به دلایل مختلف از جمله مشکل بودجه، ناقص مانده مشخص و بر اساس بودجه ابلاغی از سوی معاونت برنامه ریزی دانشگاه، اقدامات لازم جهت تکمیل و اجرایی شدن آنها صورت گیرد. همچنین یک جدول برنامه و اقدام، تعریف گردد و مصوبات دو سال اخیر شورا بررسی و اتمام و اجرایی شدن آنها مورد توجه قرار گیرد و برنامه های جدید مهم و اولویت دار نیز به صورت بسیار محدود تعریف و تصویب شود و با پیگیری مستمر، پیشرفت کارها سریع تر صورت گیرد.
وی تصریح کرد: تفاهم نامه و برنامه های ارتباطی دانشگاه به صورت گزینش شده صورت گیرد و با تقویت اقدامات عملی داخلی دانشگاه از تجربه سایر دانشگاه ها نیز در این زمینه استفاده شود.
دکتر احمدی افزود: کمیته اجرا و نظارت برای پیگیری مصوبات شورای سبز ایجاد شود تا بتوانند به صورت جدی مصوبات کمیته راهبری مدیریت سبز را پیگیری و در صورت نیاز با موارد تخلف برخورد کنند و در این زمینه قدرت اجرایی داشته باشند. همچنین لیستی از مصوبات اجرا شده و اجرا نشده تهیه و علل عدم اجرای هر یک از مصوبات مشخص شود تا در خصوص نحوه اجرای آن و نیز به اتمام رسیدن آنها برنامهریزی لازم صورت گیرد. همچنین در هر یک از پردیس های دانشگاه یک افسر یا همیار مسئول مدیریت سبز تعیین شود و یک حکم داخلی برای آنها در نظر گرفته شود تا بتواند مسائل را پیگیری کنند و به دستگاه نظارتی دانشگاه پاسخگو باشند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تربیت مدرس، در این نشست مجازی، دکتر کرمی دهکردی عضو شورای مدیریت سبز دانشگاه تربیت مدرس در خصوص گرین متریک و تنوع زیستی اظهار داشت : طی یک دهه اخیر مباحث پایداری در دانشگاهها به عنوان یکی از شاخصهای مهم مسئولیت پذیری دانشگاه ها در نظر گرفته شده است به طوری که برخی از دانشگاههای جهان برنامه راهبردی و کلان خود را مطابق آرمانهای توسعه پایدار طراحی کردند و سندهای مشخصی برای آن طراحی شد.
وی افزود: گرین متریک از سال ۲۰۱۰ فعالیت خود را برای ساماندهی و تشویق دانشگاهها برای حرکت به سمت توسعه پایدار و رعایت شاخصهای توسعه پایدار در دانشگاهها آغاز کرد.
کرمی دهکردی خاطرنشان ادامه داد: فرصت خوبی است تا با دانشگاههایی که در زمینه مدیریت سبز فعالیتهایی را داشتهاند، همکاری نماییم و در جهت تحقق شاخصهای گرین متریک در دانشگاه که در راستای شاخصهای تعیین شده از سوی وزارت علوم نیز هست، گام های موثری برداریم.
عضو شورای مدیریت سبز دانشگاه تربیت مدرس پیشنهاد کرد: کارگاهی به صورت مشترک از سوی دانشگاهتربیتمدرس، دانشگاه زنجان، گرین متریک (دانشگاه دولتی اندونزی) و وزارت علوم برگزار شود و از سایر دانشگاهها نیز در این کارگاه آموزشی دعوت شود و در آن مباحث گرین متریک و راهبردها و شاخصهای آن و نیز شاخصها و فعالیتها و سیاستهای وزارت علوم تبیین گردد که این موضوع میتواند به حرکت و نقش آفرینی هرچه بیشتر دانشگاههای ما در سطح ملی و بینالمللی کمک کند.
وی با اشاره به عضویت دانشگاه در بخش آکادمیک سازمان ملل متحد تصریح کرد: بخش آکادمیک سازمان ملل متحد (UNAI) از سال ۲۰۱۰ فعالیت خود را آغاز کرد و آغازی برای متحد کردن موسسات آموزش عالی سراسر جهان، در راستای هدف مشترک استفاده از تحقیقات علمی، پژوهش و آموزش دانشگاهی، برای تحقق هرچه بیشتر اهداف و ماموریت های سازمان ملل است و حدود ۱۵۰۰ دانشگاه عضو آن هستند و خوشبختانه با موافقت شورای بین الملل دانشگاه، حمایت رییس و مسئولان دانشگاه و پیگیریهای صورت گرفته، دانشگاه تربیت مدرس به عضویت آن درآمد و امیدواریم بتوانیم نقش آفرینی خوبی در آن داشته باشیم.
انتهای پیام
منبع:ایسنا