مادران باردار در ایام کرونا چه زمانی به مراکز درمانی مراجعه کنند؟
ایسنا/مازندران متخصص زنان دانشگاه علوم پزشکی بابل از تهدید سلامتی مادران باردار و جنین توسط بیماری کرونا خبر داد و گفت: در صورت مشاهده علائم بیماری کرونا هر چه سریعتر به پزشک زنان یا پزشک خانواده مراجعه نمایند.
مریم جوادیان با اشاره به اینکه بیماری کرونا که به صورت یک همه گیری طولانی مدت درآمده است، همچنان از نظر تاثیر آن بر سلامتی افراد جامعه به ویژه مادران باردار مورد اهمیت است، گفت: سلامتی مادر باردار و جنین در طی دوران بارداری می تواند توسط این بیماری مورد تهدید قرار گیرد، اگرچه در اکثر موارد مادران باردار به شکل خفیف بیماری مبتلا می شوند و بدون عارضه بهبود می یابند ولی مادران از نظر ابتلا به بیماری کووید۱۹ در گروه با خطر متوسط قرار می گیرند.
وی بیان کرد: مادرانی که فاکتورهای خطری مانند فشارخون بالا، دیابت، سن بالای ۳۵ سال، چاقی، بیماری قلبی یا کلیوی زمینه ای دارند از نظر ابتلا به بیماری کووید۱۹، در گروه پرخطر قرار می گیرند.
این متخصص در همین راستا ادامه داد و گفت: علائم بیماری در زنان باردار به صورت تب، سرفه، تهوع و استفراغ، تنگی نفس، افزایش تعداد تنفس، درد قفسه سینه، ضعف و خستگی شدید، حالت گیجی و کاهش سطح هوشیاری است.
جوادیان با ذکر این نکته تمامی زنان باردار دارای علائم احتمالی بیماری کووید۱۹ باید به مرکز درمانی مراجعه نمایند، تصریح کرد: بر اساس تصمیم پزشک و انجام آزمایشات و اقدامات ضروری برای ادامه درمان در منزل و یا بستری در بیمارستان تصمیم گیری شود.
دانشیار گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان اینکه هر یک از علائم را در خودتان مشاهده کردید حتما با پزشک زنان یا پزشک خانواده خود تماس بگیرید، عنوان کرد: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری لطفا پروتکل های بهداشتی را رعایت نمایید؛ شستشوی مداوم دست ها ، ماندن در خانه ، رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک بسیار ضروری است، برای انجام کارهای ضروری از منزل خارج شوید و برای انجام سایر کارها در خانه از طریق تلفن یا آنلاین هماهنگی کنید و به اماکن شلوغ و مراکز تفریحی، زیارتی و گردشگری مراجعه نکنید.
وی افزود: در دورهمی ها و مهمانی ها شرکت نکنید، با بستگان و خارج از خانواده رفت و آمد نکنید؛ مراقبت های دوران بارداری را به صورت منظم و طبق نظر پزشک یا ماما انجام دهید.
جوادیان یادآورشد: خانم های بارداری که به ویژه در سه ماهه سوم بارداری(۲۸ هفته بارداری و بیشتر) هستند، لازم است نسبت به هر گونه علائم عمومی مانند تب، سرفه و غیره و علائم اختصاصی مانند کاهش حرکات جنین، خونریزی واژینال وآبریزش دقت بیشتری داشته باشند و بلافاصله به بیمارستان یا پزشک مراجعه نمایند.
این متخصص تصریح کرد: در صورتیکه با فردی که علائم بیماری کووید۱۹ را داشته و یا این تشخیص برایش مطرح شده در تماس بوده اید لطفا به پزشک خود اطلاع دهید و نکات بهداشتی را رعایت کنید.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: در صورتیکه یکی از افراد خانواده به بیماری کووید۱۹ مبتلا شده باشد، خانم باردار باید جهت انجام تست های تشخیصی به پزشک یا مراکز درمانی مراجعه نماید.
جوادیان بیان کرد: انجام پروتکل های بهداشتی به خصوص در خانه ماندن و شستشوی مداوم دست ها و پوشیدن ماسک همچنان در اولویت قرار دارد؛ اگر مادر خانواده به رعایت نکات بهداشتی اهمیت دهد و علائم بیماری را به موقع در افراد خانواده شناسایی کند و در زمان مناسب به پزشک یا مراکز درمانی مراجعه نماید بهترین اقدام برای کنترل و درمان بیماری انجام شده است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا