تاریخ انتشار : چهارشنبه 29 دسامبر 2021 - 17:25
کد خبر : 179363

ماه رجب، دریچه مسیر انسان سازی تا اتصال به ملکوت رمضان

ماه رجب، دریچه مسیر انسان سازی تا اتصال به ملکوت رمضان

ایسنا/قم آیت‌الله عباسی خراسانی گفت: ماه رجب زمینه ساز ماه مبارک رمضان است. برای بهره‌وری از ماه رمضان باید از ماه رجب آغاز کرد. آیت‌الله هادی عباسی خراسانی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: اولین خصلت ماه رجب این است که این ماه، ماه رحمت است. تمام توصیه‌هایی که در این ماه است به علت گستردگی رحمت

ماه رجب، دریچه مسیر انسان سازی تا اتصال به ملکوت رمضان

ایسنا/قم آیت‌الله عباسی خراسانی گفت: ماه رجب زمینه ساز ماه مبارک رمضان است. برای بهره‌وری از ماه رمضان باید از ماه رجب آغاز کرد.

آیت‌الله هادی عباسی خراسانی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: اولین خصلت ماه رجب این است که این ماه، ماه رحمت است. تمام توصیه‌هایی که در این ماه است به علت گستردگی رحمت است. روایتی داریم که در این ماه فرشته‌ای با نام داعی مردم را به رحمت و مغفرت الهی دعوت می‌کند. تعابیری که از این ماه در روایات هست موکد بر این است که رحمت الهی در سرتاسر این ماه جاری وساری است.
این عالم بزرگ بیان کرد: در دعای ماه رجب که بعد از نمازهای واجب و مستجب توصیه شده است این تعبیر زیبا آمده که هم به کسانی که سوال می‌کنند می‌دهد و هم به کسانی که سوال نمی‌کنند رحمت الهی ارزانی می‌شود. تعبیر عجیب این است که گاهی اوقات کسانی که سوال نمی‌کنند مقام بالاتری دارند. در اصطلاح فقهی نیز داریم که اگر امر دائر بشود بین فقیر و مسکین، مسکین مقدم است. انسان در رجب به درگاه الهی التجا دارد.
وی افزود: روایتی از رسول اکرم نقل شده است که رجب نهر الهی است. در این نهر الهی پاک می‌شوید و به  رحمت الهی می‌رسید. در روایات ما بسیار آمده است که رحمت تقدم بر همه اشیا دارد. یکی دیگر از عظمت‌های این ماه این است که ماه رعایت، مراقبت و مواظبت اولیای الهی است. اولیا الهی مراقبت‌های خاصی دارند. چه خوب است مراقبت حضرت حق از انسان و انسان از حضرت حق با ذکر باشد.
عباسی ادامه داد: بهترین مراقبت این است که به فکر حضرت حق باشیم و برنامه ریزی داشته باشیم. یام اعتکاف نیز دراین ماه قراردارد. اگر بشود با رعایت پروتکل‌ها اعتکاف در مساجد برگزار شود و اگر هم نشد در خانه و به صورت انفرادی برگزار شود. اسلام بن بست ندارد. کرونا مسائل اسلامی را به چالش نمی‌کشد همچین ویروسی کوچک‌تر از این است که بتواند اسلام را به چالش بکشد. فقط در تغییر و تغیر زمانه حالات مسلمانان و مومنین متغیر است.
این کارشناس مذهبی تاکید کرد: در این ماه مردم به خصوص جوانان باید برای انجام مراقبت‌ها و اعمال خاص برنامه ریزی کنند. آیات قرآن تلاوت کنند، در این ماه به صدقه بسیار توصیه شده است. خواندن دعاها مثل دعای ماه مبارک رجب و به خصوص دعای امام زمان(عج) بسیار توصیه شده است. در این مدت که جهان درگیر ویروس منحوس کروناست با التجا به پرودگار می¬توانیم از این مشکلات بیرون برویم.
عباسی خراسانی درباره اعمالی که در این ماه مورد تاکید قرار گرفته گفت: روزه داری در ماه رجب بسیار تاکید شده است. به این صورت که اول، وسط و آخر ماه روزه گرفته شود و یا اگر کسی می‌تواند تمام ماه را روزه بگیرد. یکی دیگر از اعمال این ماه تلاوت قرآن است. هر چه بتوانیم در این ماه بیشتر قرآن بخوانیم و بیشتر در محضر حق باشیم به تعالی بیشتری خواهیم رسید. از امام صادق(ع) فرموده‌اند درجات بهشت به عدد آیات قرآن است. این آیات را بخوانید و بالا بیایید. قرآن 6236آیه دارد و با خواندن هر آیه انسان یک درجه بالاتر می‌رود. یکی دیگر از اعمالی که بسیار توصیه شده است خواندن دعاهاست. در دین ما برای دو ماه دعاهای ویژه‌ای توصیه شده است. یکی از این ماه ها رجب است و دیگر ماه مبارک رمضان. یکی دیگر از اعمال موکد این ماه صدقه است.
وی بیان کرد: رجب زمینه ساز و بستر درک ماه مبارک رمضان است. کسانی که می خواهند از رمضان بهره ببرند باید از ماه مبارک رجب آغاز کنند. خطاب «ایها الرجبیون» خطاب خاصی است و نشان از اهمیت این ماه دارد. تمام اعمالی که در این ماه توصیه شده است برای آمادگی انسان جهت تشرف به حضرت حق است. رجب ماه ولایت است، شعبان ماه رسالت است و رمضان ماه بزرگ خداست. باید تا میتوانیم در این ماه نماز مستحبی و نماز شب بخوانیم و با توجه به اعمال این ماه تعالی درجه بیابیم.
عباسی خراسانی با تاکید بر اینکه محاسبه نفس در این ماه بسیار موکد است گفت: اولیا الهی ماه رجب را ابتدای سال خود می‌دانند و در این ماه حسابشان را با حضرت حق تصفیه می‌کند. یعنی خودشان خودشان را حساب‌رسی می‌کنند. ما یک بار به حسابمان رسیدگی خواهد شد و چه خوب است خودمان قبل از مرگ این کار را انجام دهیم. امام صادق می‌فرمایند انسان هرشب خودش را محاسبه کند اگر کار خوبی کرده‌اید بیشترش کنید و اگر بد بوده طلب بخشش کنید.
این عالم بزرگوار در ادامه سخنانش گفت: ورزشکاران وقتی مسابقه‌ای در پیش دارند از روزهای قبل آماده می‌شوند و حریم می‌گیرند.در قرآن نیز تعابیری همچون «فستبقوا»، «سابقوا» و «سارعوا» آمده است. یک دونده وقتی پیروز است که سرعت و سبقت را توامان با هم داشته باشد. قدران هم سرعت و هم سبقت را مطرح کرده است ماه رجب و رمضان ماه خیر است و باید در به دست آوردن این خیرها سبقت گرفت.
وی افزود: ما به یک مسابقه می‌رویم که هم نیازمند سرعت هستیم و هم سبقت. کسانی که پشت سر هم سبقت می‌گیرند پیروز می‌شوند. عبارت «والسابقون السابقون» در قرآن آمده است.کسی از امام صادق(ع) تعبیر این عبارت را پرسید و امام فرمودند منظور از این سبقت گیرندگان شیعیان ما هستند که پشت سرما حرکت می‌کنند. شیعه همیشه ولایت مدار است و با ولایت مداری می‌شود به نتیجه رسید. بزرگراه صراط مستقیم، بزرگراه ولایت است که هیچ انحراف و گمراهی در آن نیست. تنها دعای واجب هم دعای صراط مستقیم است. باید هر لحظه خودمان را مراقبت کنیم که از راه اصل فاصله نگیریم.
وی ادامه داد: بزرگترها دعایی در حق کوچک‌ترها می‌کنند که خیلی زیباست.عبارت دعایی «خیر ببینی» به این معناست که با حقیقت ملکوت عالم که حضرت حق است حشرو نشر داشته باش. در این ماه رجب و رمضان که در پیش است جوانان باید برنامه ریزی کنند. قلم و دفتر بردارند و حالاتشان را بنویسند و اگر نقصی دارند جبران کنند. امام صادق(ع) نیز درباره جوانان فرموده‌اند دل جوانان مثل زمین دست نخورده و آماده کشت و زرع است. دل جوانان پاک است به معاد و مبدا نزدیک است. ماه رجب فرصت بسیار خوبی است که جوانان با انجام این اعمال و توجه به حضرت حق ظرفیت‌های وجودی خود را به کار گیرند و الهی‌تر شوند.
خدا انسان را دوست دارد. این دوستی خاص است. خداوند انسان را خلیفه خودش بر روی زمین قرار داده است. خلافت او در ماه رجب است، در انسان کامل است، در مقام ولایت است و خلافت او در این است که پیرو ولایت باشیم. هیچ موجودی به عظمت انسان آفریده نشده است و این جای شکر دارد. به تعبیرامام حسین در دعای عرفه «الهی آن که تو را ندارد چه دارد و آن که تو را دارد چه ندارد.» خدا به انسان عظمت داده و این عظمت در این است که انسان نسبت به خدا خود را نیازمند بداند و همیشه صدای نیایش و نیازش به درگاه خدا بلند باشد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.